reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Ola - nie smutaj mi sie tu. nawet jak @ przyjdzie to widać organizm miał za mało czasu na przestawienie. Naprawde nie zdajemy sobie sprawy jak skomplikowane jest nasze ciało - ono wie co robi.

A tak wogóle to jestem z Ciebie bardzo dumna że rzuciłaś palenie - trzymam mocno kciuki żebyś wytrwała. ;-):tak:

Dziekuje- jak narazie jakos mi idzie. Moze i dlatego jestem rozdrazniona, chociaz mnie nie ciagnie mimo nerwów.:-)
Wiem, ze musze byc cierpliwa, ale jakos mi ciezko w tym miesiacu sie pogodzic ze sie nie udalo. Niby zawsze optymistka jestem ale zobaczymy. :wściekła/y:Dam znac co i jak

Kasiulek poczekaj jeszcze z testem- nie bierz przykladu ze mnie- dawno tak nie zepsulam sobie dnia jak dzisiaj- 3mam kciuki za Ciebie i reszte gangu dobrej nocki Kochane

reklama
Dzień dobry,

martuska - Gratulacje, Gratulacje, Grtulacje :-):-):-)

http://starania.net/printview.php?t=611&start=0&sid=ea3099157ef87ffe7b4618cd594082f4

Przykładowe normy
Tygodnie ciąży -poziom beta hcg

3 - 5-50 mIU/ml
4 - 5-430 mIU/ml
5 - 19-7340 mIU/ml
6 - 1000-56000 mIU/ml

i jeszcze jedne przykładowe normy:

3-4 tydzień ciąży : 5,8 - 71,2 mIU/ml
4-5 tydzień ciązy : 9,5 - 750
5-6 tydzień: 217 - 7138
6-7 tydzień: 158 - 31795
7 : 3697 - 163563
8 : 32065 - 149571
9 : 63803 - 151410

mykam do pracy, buziaki

Ostatnia edycja:
aguniak witaj :-) łatwe to jest tylko wtedy kidy sie nie chce ale nie martw sie napewno niedługo zafasolkujesz tak jak i my wszystkie :tak:

Paulina zdrówka życzę!

Gosia no jestem wzburzona że Twój synek poszedł do przedszkola o rok później :angry: to niesprawiedliwe, co prawda miał być taki przepis że dzieci urodzone po 1 września przechodzą na następny rok ale szybko sie z niego wycofali, nie wiem dlaczego u Was nadal obowiązuje :no: mój Kacper poszedł normalnie do przedszkola zgodnie ze swoim rocznikiem i doskonale daje sobie rade! :tak:

martuska ja nie przyjmowalam luteiny więc nie pomogę :no: a ginke czym prędzej zmień! :eek: nadzieję to możemy mieć my Ty już masz potwierdzone teścikami :tak:

Ola bidulko nigdy nie rób testu przed spodziewaną @ bo często wychodzi negatywny! a jeśli czujesz że @ przyjdzie to nie martw się następnym razem sie uda!!! :tak: to że nie palisz to akurat bardzo dobrze i tak trzymaj! :tak:

martuska POTWIERDZONE!!! :-):tak: Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!
castagnusa - nie mam pojęcia, najlepiej zapytać lekarza!

Zawsze tydzien przed okresem wysyp tradziku i slabe bóle, jak w zegarku. Na pierwszy okres po odstawieniu strasznie sie ucieszylam 30 dni idealnie czyli organizm zatrybil na wlasnych obrotach. Zylam nadzieja ze w tym cyklu tego nie bedzie i bedzie fasolka. Jednak tydzien temu mialam bole no i tradzik, codziennie pobolewa mnie bardziej i czesciej w dzien, a ze mam kumpele na ginekologicznym = dostep do testów no to mowie sobie a co tam zrobie- no i dupa. Wyszla jedna kreska, fakt ze robilam po poludniu ale wszystkie objawy mam na okres, a mam dostac okres 5 marca. Jak pomysle ze w maju (liczylam ze juz do tego czasy zajde i bedzie cos widac- dlatego nie mam jeszcze sukienki) jedziemy na wesele mojej kumpeli i pewnie dalej sie nie uda a moja kuzynka to juz wózek bedzie wtedy kupowac to mi wszystkiego odechciewa. Poza tym jestem na diecie- nie glodowce ale ograniczam slodycze i 3 dzien nie pale juz. Troche wzielam sobie na barki- ale z tego placzu to nawet nie chce mi sie palic- sorki za bledy
dopiero w styczniu odstawilac tabletki? okres dopiero oze zaczas sie rozregulowywac.. ja mialam 2 miesiace po odstawieniu jak w zegarku a potem to roznie bywalo i w koncu ustatkowal sie na 29-30 dni.. czasem po tabletkach trzeba 3 miesiacy zamin organizm zacznie po swojemu fukncjonowac..

Mam wymiki Bety 145 mIU <5,3
Czy któraś może coś mi na temat interpretacji powiedzieć:szok:

malenka gratulacje.. 4tc:-):-):-)

Witam,
dzieki wielkie dziewczyny za wsparcie.
O fasolke staramy sie z mezem od 2 mies. U mnie jest ten problem ze mam bardzo nieregularne cykle:crazy: ale mam nadzieje ze jak mi sie skonczy @ i bedziemy dzialac to w koncu i u mnie pojawia sie 2 czerwone kreseczki.
Pozdrawiam Wszystkie Mamusie Staraczki ;-)

reklama
Do góry