reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

ojej mam już suwaczek i jednego przyjaciela :) dziewczyny gdzie jesteście! pewnie w pracy :) to ja też popracuje no trudno
ja obmyślam kostium na bal przebierańców :wściekła/y: grrrrrrrrrr
ale przynajmniej mam już weekand. Muszę jeszcze tylko z Kubolkiem do alergologa pojechać.

reklama
urodzinkowy plan jest następujący : wypad ze znajomymi do meksykańskiej knajpy :) polecam jeśli macie w swoich miastach mexicane bajka

urodzinkowy plan jest następujący : wypad ze znajomymi do meksykańskiej knajpy :) polecam jeśli macie w swoich miastach mexicane bajka

Ja mam. Super atmosfera i pyszne jedzonko. No i powalająca margherita truskawkowa - jak biorę grande to mój M. musi mnie potem taszczyć na plecach bo mi nieźle odwala. :-D:-D:-D

ja obmyślam kostium na bal przebierańców :wściekła/y: grrrrrrrrrr
ale przynajmniej mam już weekand. Muszę jeszcze tylko z Kubolkiem do alergologa pojechać.
No tak, wiosna idzie i alergie sie nasilają. A ten kostium to dla młodego czy Ty będziesz szalała ??? ;-):-)

Ja mam. Super atmosfera i pyszne jedzonko. No i powalająca margherita truskawkowa - jak biorę grande to mój M. musi mnie potem taszczyć na plecach bo mi nieźle odwala. :-D:-D:-D

No tak, wiosna idzie i alergie sie nasilają. A ten kostium to dla młodego czy Ty będziesz szalała ??? ;-):-)
wspólnie :-) własciwie to ja :dry: ale wezmę małego ze sobą żeby trochę z dziećmi poszalał :tak: mały już ma nawet 2 kostiumy, a ja nadal nic :-( 0 pomysłu

Ostatnia edycja:
wspólnie :-) własciwie to ja :dry: ale wezmę małego ze sobą żeby trochę z dziećmi poszalał :tak: mały już ma nawet 2 kostiumy, a ja nadal nic :-( 0 pomysłu

Ale Ci zazdroszcze. Ja też bym sobie poszalała ale niestety nie mam możliwości. A pomysł pewnie wpadnie Ci do głowy przypadkiem. Chyba że zdasz się na swojego małolata i on Ci strój wybierze :-):-D:-D:-D Wiesz takie łapu capu

Hej, dziewczyny
właśnie przyszła mi paczka z testami ciążowymi i jutro będę testować, choć do terminu @ jeszcze 7 dni.
Trzymajcie kciuki:-)

witam po dłuższej nieobecnosci koleżanki:)
poczytam i nadrobię troszke pozniej bo teraz nie mam możliwosci
Pozdrawiam serdecznie
i zafasolkowanym gratuluje bardzo!!:tak:

p.s. u nas jak narazie bez zmian. i czekamy na II kreseczki..

Hej, dziewczyny
właśnie przyszła mi paczka z testami ciążowymi i jutro będę testować, choć do terminu @ jeszcze 7 dni.
Trzymajcie kciuki:-)
Trzymamy, trzymamy - masz jakieś przeczucia?? ;-):-)

witam po dłuższej nieobecnosci koleżanki:)
poczytam i nadrobię troszke pozniej bo teraz nie mam możliwosci
Pozdrawiam serdecznie
i zafasolkowanym gratuluje bardzo!!:tak:

p.s. u nas jak narazie bez zmian. i czekamy na II kreseczki..

Kinga - cześć Kochana. Tak się właśnie ostatnio zastanawiałam co u Ciebie :tak: Jak tam mama?
Ja też czekam na II kreseczki ale z tego co widzę to pewnie troche poczekam :-( No cóż, smutać się nie będę bo nic mi to nie pomoże. Jak narazie stwierdziłam że będę po kolei pozbywać się problemów które od dawna wiszą mi nad głową - ot takie wiosenne porządki. Może jak będzie luzik psychiczny to i fasolka się pojawi. :-)

Pytanie do Wszystkich: Macie może Dziewczyny jakieś przepisy na wmiarę szybkie i smaczne sałatki???? Podrzućcie mi coś :tak:

Ostatnia edycja:
Masz rację Maggie, wiosna za pasem więc sałatki się przydadzą. :-D Ja uwielbiam w sałatkach majonez. Mniam!
Moja propozycja, sałatka warstwowa:
1. ugotowany ryż
2. polać sosem (sok z cytryny, 3 łyżki oliwy, 3 łyżki wody)
3. ogórek świeży pokrojony w kostkę
4. pieprz + sól
5. cebula (kostka)
6. żółty ser starty na tarce
7. pomidor (kostka)
8. znowu sos
9. trochę majonezu
10. rzodkiewka
11. sałata w kawałkach
12. żółty ser
13. na koniec znów może być gdzieniegdzie majonez :-)
Można dodać inne warzywa jeśli ktoś ma ochotę

Sałatka z tuńczyka:
Ryż gotowany, tuńczyk w sosie własnym (puszka), czerwona fasola z puszki, kukurydza konserwowa, ogórek kiszony, majonez, sól + pieprz.

SMACZNEGO!

Ostatnia edycja:
reklama
Ale Ci zazdroszcze. Ja też bym sobie poszalała ale niestety nie mam możliwości. A pomysł pewnie wpadnie Ci do głowy przypadkiem. Chyba że zdasz się na swojego małolata i on Ci strój wybierze :-):-D:-D:-D Wiesz takie łapu capu
haha wybbrać by było prosto! Ja go musze zrobić!!!!

Trzymamy, trzymamy - masz jakieś przeczucia?? ;-):-)

Kinga - cześć Kochana. Tak się właśnie ostatnio zastanawiałam co u Ciebie :tak: Jak tam mama?
Ja też czekam na II kreseczki ale z tego co widzę to pewnie troche poczekam :-( No cóż, smutać się nie będę bo nic mi to nie pomoże. Jak narazie stwierdziłam że będę po kolei pozbywać się problemów które od dawna wiszą mi nad głową - ot takie wiosenne porządki. Może jak będzie luzik psychiczny to i fasolka się pojawi. :-)

Pytanie do Wszystkich: Macie może Dziewczyny jakieś przepisy na wmiarę szybkie i smaczne sałatki???? Podrzućcie mi coś :tak:
1) sałatka z ananasem
Puszka ananasa, pół małej kapusty pekińskiej, 40 dag szynki, 40 dag żółtego sera, 250 ml jogurtu naturalnego. Wszystko pokroić, wymieszać. Nie ttrzeba doprawiać (ewentualnie curry)
2) sałata grecka
kapusta pekińska, pomidor, cebula, feta, oliwki, ogórek. Pokroić, wymieszać. Dolać troszkę serwatki z fety i zalewy z oliwek.

Byliśmy dzisiaj u alergologa. Niestety nowe ograniczenia, już nawet ogórka i pomidora Kubie nie wolno. I dostaliśmy skierowanie do sanatorium tzn Kuba dostał, a ja jak chce z nim jechać muzę zapłacić. Z kasą krucho a przeciez samego go nie wyślę na 10 dni. Już sama nie wiem co robić. Niby alergolog dała to skierowanie, że tam nam zrobią wszystkie badania ale on jest i tak za mały na większosć badań :-(

Do góry