reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

hej hej..witam wszystkie staraczki w ten deszczowy (na Śląsku przynajmniej) dzionek..
Catedra świetny pomysł z tym tematem dotyczącym ulubionych filmów - musimy troszkę spauzować..zatem mój ulubiony, taki do którego wracam najczęsciej to cała trylogia Władcy Pierścieni - mam słabosć do Aragorna ;-) - zresztą moje dwa zwierzaki nazwałam imionami z filmu (piesek bokserek to Brego - jak koń Aragorna ;-) a kotek to Gimmli - jak Krasnolud):rofl2: lubię też Transformers oraz różne musicale..ostatnio świetnie ubawiłam sie na Mamma mia - w kinie prawie same babki i śpiewałyśmy razem z aktorami..była świetna zabawa..
Wyznania Gejszy widziałam..super!

reklama
Hej dziewczyny. Mój M też ostatnio nie miał ochoty ale dziś mu nie odpuszczę. To jest mój trzeci miesiąc starań i ostatnio trochę za dużo o tym myślę bo nawet mi się już testy śniły.
A co do filmów. Czytałam książkę Zieloną milę, ale bardziej mi się podoba też tego samego autora Skazani na Sawshank[chyba źle napisałam], i książka jest fajna i film

cześć dziewczyny!

chciałam was powitać z rana:) i życzyć udanego dnia w końcu to już prawie weekend.....:-)
Mój M znów nie miał nastroju na przytulanka...ech...stresuje się pracą i wszystkim na około.....chodzi jak struty...już nie wiem co zrobić... a na dodatek dziś wyjeżdżam na week i znów nie będzie staranek :no: dopiero w niedziele czyli w 9 dc...

Karo spokojnie! Zobaczysz, ze jeszcze własnie ten cykl okaże się "tym", bo właśnie nie będzie kiedy i jak..więc tylko np. 2 razy i akurat wszystko zatrybi :-) głowa do góry..a 9 dc to jeszcze spoko...

Hej dziewczyny. Mój M też ostatnio nie miał ochoty ale dziś mu nie odpuszczę. To jest mój trzeci miesiąc starań i ostatnio trochę za dużo o tym myślę bo nawet mi się już testy śniły.
A co do filmów. Czytałam książkę Zieloną milę, ale bardziej mi się podoba też tego samego autora Skazani na Sawshank[chyba źle napisałam], i książka jest fajna i film

Dzięki! Już wiem w jaką lekturkę się zaopatrze!! a "wyznań gejszy" jeszcze nie oglądałam, przeczytałam ale nie miałam okazji oglądać. a z ambitniejszych polecam "W Brugii". colin farrell dostał nagrode Grammy za tą rolę:tak:

Witam drogie koleżanki!!
Mam pytanko. Okes miałam 7 stycznia, staralismy sie o dzidziusia od 15-20 stycznia, od ok4 dni boli mnie jajnik i podburzusze tak jak bym miała okres, do tego lekki ból piersi i wzdecia brzucha .czy to moze byc ciąża...? Kiedy najlepiej zrobic teścik? Pozdrawiam;-)

hej Stokrotka..spokojnie..za wczesnie na test..poczekaj do terminu spodziewanej @ i dopiero wtedy zrób test..nie myśl tyle o tym..wyluzuj się..i będzie dobrze :tak: cimam kciuki!

Tak tez zrobie, o pierwszej ciazy dowiedziałam sie dopiero ...jak byłam w 3 miesiacu zbagatelizowałam pewne dolegliwosci a do tego nie prowadzilam zbyt oszczę dnego trybu zycia , dlatego teraz bardzo chciałabym wiedziec jak najszybciej, gdyz czeka mnie kuracja antybiotykowa.
Trzymam za wszystkie starajace się kciuki.:-)

Witam dzisiaj wszystkie przyszłe i teraźniejsze mamki. 28 stycznia mam umówioną wizytę u ginka, który powie mi jakie badania hormonalne i kiedy mam zrobić. moją pierwszą ciązę poroniołam w 8 tyg., z powodu niskiego poziomu progesteronu. Przed kolejnym starankiem o dziedzię zmieniłam lekarza (ponieważ poprzedni lekarz stwierdził,ze badania nie są potrzebne, miałam próbować), który zlecił mi badania hormonków ,bo miałam cykle nieregularne i nie nie udawało mi się zajść w kolejną ciązę. Okazało się, że mam za wysoki poziom prolaktyny, którą gin postanowił zbić bromergonem. Po 2 tyg. brania bromergonu zaszłam w ciążę (apropos w swoje urodzinki). Dziś mam 2 letniego synka Pawełka, który zaczyna pytać o dzidzię. Więc po wizycie u ginka 28 stycznia, badaniach hormonków i nadejściu @ zaczynamy starania o drugą dzidzię. Pozdrawiam Was Kochane Staraczki

reklama
Do góry