reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Witam wszystkie Panie :)

No to chyba z naszego intensywnego tygodnia nici :( blada krecha na teście owu zrobiła się jeszcze bledsza....chyba za długo przetrzymałam mężulka ....
Mam pytanko: czy jeśli zaczął pojawiać się śluz płodny i pobolewanie w okolicy jajnika , tzn ze juz po jabłkach ( tzn ze juz jest po owulacji )?

.....rzeczywiście... czytanie forum wkręca....i nakręca....

reklama
Witam wszystkie Panie :)

No to chyba z naszego intensywnego tygodnia nici :( blada krecha na teście owu zrobiła się jeszcze bledsza....chyba za długo przetrzymałam mężulka ....
Mam pytanko: czy jeśli zaczął pojawiać się śluz płodny i pobolewanie w okolicy jajnika , tzn ze juz po jabłkach ( tzn ze juz jest po owulacji )?

.....rzeczywiście... czytanie forum wkręca....i nakręca....
Jesli masz sluz plodny do tego bol w okolicach jajnikow to wskazuje na owulacje;-)
Kochana niesugeruj sie testami owulacyjnymi ...............

no i ja juz po wizycie u gina,nawet nie bylo tak zle;-)no i powiedzial,ze ciazy nie wyklucza,bo macica tak jakby przygotowywala sie na zagniezdzenie zarodka,przepisal duphaston na 10 dni,@ ma sie pojawic tak na 2-3 dzien,a jak sie nie pojawi po tygodniu od odstawieniu to powtorka testu i mam przyjsc,zobaczymy na razie sie nie nakrecam,bedzie co bedzie,pozdrawiam was bardzo serdecznie:happy2:

ninonka co u Ciebie ??

witam....jestem tu nowa.....i mialam wiecej niewchodzic na takie stronki no ale coz.....wlasnie dostalam telefon...kuzynka urodzila corke....

czytalam od poczatku.....tam przy okazji do Niuni.....ty mowisz ze jestes stara:szok:......to ja chyba sie nie przyznam ile to ja mam lat...:shocked2:.......

witam kochane:-)
dawno u was nie byłam:-) a piszecie jak szalone więc z nadrabianiem nie ma szans:-)
Ninonka jak tam rybko?:-)
Maggie kochana wklejam obiecany przepis, ale nie na sałatkę a ciasteczka:-):-) szybkie ,łatwe i pyszniutkie:-)
Ciastka ryżowe
pieczenie zajmuje bardzo mało czasu a czas ich pobytu na talerzu również nie
jest zbyt długi;)

-paczka kleiku ryżowego(180g)
-3/4 szklanki cukru
-4 łyżeczki wiórków kokosowych
-łyżeczka proszku do pieczenia
-torebka cukru waniliowego
-kostka masła
-3 całe jaja

Ze wszystkich składników zagnieść ciasto, z niego w dłoniach formować kulki
wielkości orzeszka włoskiego i zrobić w nich niewielkie wgłębienia(kłaniają
się kluski śląskie) Układać na blaszkach wyłożonych pergaminem, piekarnik
nagrzać do 200 stopni, piec na złoty kolor ok.20 minut. Gdy ostygną wgłębienia
wypełnić marmoladą albo dżemem i popudrować cukrem.
Ja wykorzystuje dżemy z wygodnej butelki z "dziubkiem".

Smacznego:-)

a ja pozdrawiam wszystkie dziewczynki:-)
buziaki i dobranoc:-)

Justys84 i Beti1975 witajcie słoneczka,:tak::tak::tak: A CO U WAS???? Bo ja tak jakoś teraz ostatnio tylko po 5min bywam na BB. Jakoś tak zbyt wiele mam na głowie w związku ze studiami i to dlatego.:-:)-:)-(
Poza tym nic takiego się w sumie u mnie nie dzieje, więc poprostu czekam na 20/21 stycznia... na @ :no::no::no:lub na II:tak::tak::tak:
A mój mężuś na 6:00 do pracy i zaraz uciekam też się położyć, bo będzie zły :wściekła/y: że się nie wyśpi od mojego "klik klik" na BB hehe.
OBIECUJE JUTRO KOŁO POŁUDNIA WEJDE DO WAS MOJE KOCHANE I NADROBIE ZALEGŁOŚCI, koło południa bo chce te ciasteczka co Beti przepis wrzuciła zrobić :-) !!!!!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Beti! Może mi się zdaje,ale kiedyś chyba pisałaś,że masz podwyższoną prolaktynę tak? Ja mam to samo. Dostałaś na to jakieś leki od lekarza? Ja mam dodatkowo jajniki wielopęcherzykowe. Już o tym pisałam tylko nikt mi nie odpowiedział. :-( Pytałam czy to to samo co jajniki policystyczne? Wiesz może? Pozdrawiam!

reklama
weszłam tutaj pewnie przedostatni raz :( chce mi się jedynie płakać... wszystko miałam w swoim życiu ułożone pod dzidzię... tak bardzo chciałam... dzisiaj nagle zostaliśmy wezwani przez szefa... firma upadła... wszyscy zwolnieni... od teraz... teraz czeka mnie szukanie nowej pracy... potem 3 mc próbnego potem rok umowy jak dobrze pójdzie, czyli minimum na półtorej roku muszę odłożyć marzenia na półkę... chciałam urodzić na studiach, aby kończyć je już z podrastającym maluchem...niestety :(((( chce mi się wyc... a mój m mnie zawiódł... niby chciał dziecko a teraz wcale go nie martwi fakt tego co się stało... jak nie urodze na studiach, zacznę na poważnie robić karierę i się rozpedzę... pewnie dopiero ok. 30tki zaczne mysleć o dzidzi... normalnie zaraz mi serducho pęknie... a miało być tak pięknie.... przyjdę do Was jeszcze jutro bo mam coś co Wam pewnie pomoże...
napiszę jakie badania hormonów znajoma endokrynolożka kazała zrobić w jakim dniu cyklu... smutno mi opuszczać te miejsce..................................................

Do góry