reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

ja mam wizytę jutro o 17.40 u gina zobaczymy co powiem.
Chyba pojadę też na betę. Czy trzeba być naczczo na takim badaniu?

Na bete mozesz byc po sniadanku :tak:

no własnie... dlatego chce być pewna na 100% bo jak narazie nie jestem do puki @ nei ma. zrobie usg i wtedy zdecyduje
dziekuje Ci :)
beta wyszła 1
No widzisz ja ostatnio kochana mialam cykl 40dni w 33 lekka druga kreska,poszlam do gina, robil usg i niebyl pewny dlatego zrobil betke ktora wyszla lekko podwyzszona,nastepna 4 dni pozniej negatywna i w ten dzien dostalam @
I jak bylam na tej pierwszej wizycie co niebyl pewny bo mowil ,ze moze byc,a moze nie ,i moge tez poronic wiec odrazu poprosilam o luteine bo gdy jest ciaza luteina podtrzyma ciaze,jesli ciazy niema wywola @.Byl to moj pierwszy cykl po tabletkach hormonalnych diana 35 bralam ja tylko 3 miesiace na wyregulwanie bo mialam zaduzo ormonow meskich.Ten cykl 33dniowy drugi po tabletkach

tak siedzę i myślę że te zaburzenia mogą być spowodowane odstawieniem tabletek anty (sierpien2008) i może dlatego tak mam.... słyszałam że kobiety po odstawieniu tabsów mają potem jazdy z cyklami i brakiem @.....
masakra no :baffled::no::-(

Tu poczytalam na ten temat fajne informacje http://www.lekka.pl/forum?func=view&id=2679&catid=10 wsumie tam pisza ze,wszystko sie reguluje w 3-6 miesiec krwawienia ale poczytaj sobie tez fajne forum .

Co do przepisów katya25 to ja podaję link do metody dr Jonasa - nie wiem czy słyszałyście o tym??

http://lunarium.co.uk/jonas.php

Stronka jest po angielsku, na polskich stronach nie mogłam znaleźć kalkulatora. W każdym bądź razie w skrócie można tam policzyć który dzień jest najodpowiednieszy w cyklu na poczęcie chłopca/dziewczynki i ogólnie na poczęcie. Ten doktor uważał że cykl kobiety ma dużo wspólnego z fazami księżyca i dniem naszego urodzenia.

Poszperajcie w necie jak was to interesuje a jakbyście miały jakiś problem językowy ze stronką z linka to piszcie - chętnie pomogę. :tak:
Ja znam stronke po polsku,kaledarzyk kiedy starac sie o chlopca,kiedy dziewczynke tu link http://piekielko.info/kalendarzyk/?action=render&josDate=2008-10-31&josMP=29&josML=6

I taka stronka ciekawostka u mnie sie sprawdzilo i praktycznie u wszystkich znajomych wiec polecam ;-)http://jolmys.webpark.pl/

Kochane zaciskam kciuki za wasze tesciki,wizyty u ginkow w najblizszym czasie,a tym co nadeszla @ powodzenia w nastepnym cyklu:-)

reklama
Kevinka - chyba nawet nie zajrzałaś na tę stronkę do której podałam linka. Tamta metoda jest zależna od faz księżyca i powiązana z dniem i godziną naszych urodzin. (długość cyklu nie ma tam znaczenia ani dzień ostatniej początku ostatniej menstruacji). Metoda podaje dzień dokładnie i godzinę kiedy są duże szanse na zajście (24h przed podanym dniem i godziną). Poza tym jest tam sporo ciekawych info.

witajcie wieczornie...
zajrzałam na chwilkę tylko... trzymajcie za mnie kciuki jutro:) rano betka a popołudniu wizyta u gina. Chce wiedzieć co mam robić dalej:-)

Śpijcie dobrze moje drogi i miłego przytulania:)

Kevinka - chyba nawet nie zajrzałaś na tę stronkę do której podałam linka. Tamta metoda jest zależna od faz księżyca i powiązana z dniem i godziną naszych urodzin. (długość cyklu nie ma tam znaczenia ani dzień ostatniej początku ostatniej menstruacji). Metoda podaje dzień dokładnie i godzinę kiedy są duże szanse na zajście (24h przed podanym dniem i godziną). Poza tym jest tam sporo ciekawych info.

Przepraszam zle napisalam chcialam napisac,ze ja znam fajny kalkulator na polskich stronkach kiedy poczac chlopca kiedy dziewczynke :zawstydzona/y:masz racje wsumie tu tylko kalkulator jest tam porady.Nieczytalam bo nieumiem angielskiego:sorry2:Ale otworzylam:tak:

kasiulek wiem.... no ale cóż... :-( nie udało się jednak.
kevinka dziekuje Ci za to wszystko co napisalas i za link, poczytałam sobie:) Mysle ze w koncu mi sie ureguluje.. dziekuje Ci :*

Dziewczyny trzymam kciuki tak samo mocno jak wy trzymałyscie za mnie! Powodzenia dla testujących w najbliższym czasie:happy: i owocnych przytulanek ;-)

Wpadłam kumoszki moje żeby Wam życzyć spokojnej nocki i kolorowych snów. Dla przytulających się-owocnych wygibasków a dla zmęczonych relaksujacego snu. Buziaczki dla wszystkich staraczek jak i tych zafasolkowanych a zerkających do nas nadal i dla pociech naszych staraczek już biegających po świecie :tak:
Do jutra dziewczynki do miłego :happy:

Hey Dziewczynki :-)

Ja dzis Was witam mimo mroznej pogody i zycze milego dzionka. Ja juz od 5.30 na nogach bo praca i ledwo patrze na oczy. Buziaczki dla Was i sle zimowe swoje ciazowe swieze fluidki ******************************************

reklama
dzien dobry! :-)

i ja złapałam troszke fluidków! :tak: dziekuje

miłego dnia dziewczyny
lece sniadanie robić bo my dopiero wstalismy

Do góry