reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Witam dziewczyny
karo85 bardzo mocno trzy mam kciukasy za fasoleczkę i koniecznie daj znać co i jak :-)
A27 ja niestety nie mogę Ci pomóc ale pewnie są tu dziewczyny które mają podobny problem.....pozdrawiam

A my lekko chorzy,wstrętne choróbsko zaatakowało całą familię :-(

reklama
Hej.
Chciałabym się do Was przyłączyć, jeśli można ;;-)
O naszego pierwszego dzidziusia zaczęliśmy się starać od października zeszłego roku....ale poważne starania podjęte zostały w tym miesiącu :-)- i wedle testów owulacyjnych najpewniej ten tydzień będzie dla Nas baaaaardzo ważny :szok:

Hej.
Chciałabym się do Was przyłączyć, jeśli można ;;-)
O naszego pierwszego dzidziusia zaczęliśmy się starać od października zeszłego roku....ale poważne starania podjęte zostały w tym miesiącu :-)- i wedle testów owulacyjnych najpewniej ten tydzień będzie dla Nas baaaaardzo ważny :szok:

witaj;-)zycze powodzonka w tym waznym tygodniu:tak:

Ja też poprzestałam na razie na kontrolnym usg (przez pochwe), staramy się czwarty miesiąc, mój gin nie zalecał na razie badań hormonalnych. No i nie wiem też, czy jest sens próbować beztrosko przez rok, i dopiero potem ewentualnie zacząć dochodzenia, dlaczego się nie udaje????
Ja tez nie wiem dokładnie, na czym ten monitoring polega? Kiedy mam się na niego zgłosić? Jak czesto /ile dni pod rząd/ monitorować?

Jak byłam na tym badaniu usg, to akurat byl to 10 dzien cyklu i gin powiedział, że troche za wczesnie na dokladna ocene, co z pecherzykami. Wskazal mi na jeden jajnik z wiekszym pecherzykiem /a może ten peknie/ i na drugi jajnik z trzema dojrzewającymi sobie pecherzykami. Endometrium już sobie narastało i to tyle sie dowiedziałam. Moze cos mi doradzicie? Zabierac sie juz za te badania hormonalne? Do tej pory przed rozpoczeciem starn zrobilam badania na choroby odzwierzece, chlamydie, ogolne morfologia, mocz, cytologia, czystosc pochwy - zeby sprawdzic, jaki jest stan zdrowia. I tu wszystko gra, na szczescie. Co mi poradzicie?

Witamy sie i my. Dziś dopiero o tej godzince ale Amadeuszek niespodziewanie zaraził się od Oliwierka i cały dzień krzyk płącz i nerwówka bo jak można bez eocji patrzeć na małe dziecko płaczące w niebogłosy z bólu?.... Zaraz jedziemy do lekarza trzymajcie kciuki żeby nie musiał dostać antybiotyku :no:

cześć dziewczyny..
no i jestem po becie i wizycie u gina....
niestety...nie dołączę do wrześniówek.... beta 1
smutno mi okropnie bo miałam nadzieję. Czekając w kolejce było tyle dużych bruszków... zazdrościłam ich właścicielką. Chyba sobie odpuszczę... żadnych testów, sprawdzania, oczekiwania.... muszę odpuścić bo to boli jak człowiek się rozczarowywuje... :-:)-:)-( Chyba tak nie moge... Nie wiem też co zrobić z brakiem wstrętnej @... lekarz kazał mi czekać. A ja nie chce czekać... Macie jakieś rady co mam zrobić???

reklama
....A to nie przypadkiem jamnik? Bo takiego agenta już znałam :-D:-D:-D, że to bardziej ja chciałam się przespacerować niż on.......I kubraczek wełniany też miał, a co!

Muszę też spróbować z tą żurawiną, ponoć dobra profilaktyka na schorzenia dróg moczowych. Smaczne to?

Jamnikogończy. Ale po jamnikach ma umiłowanie do ciepła, a i na ręce pani weźnie jak się krzywda dzieje:-D

:-(Kochane staraczki:-) tym ktore juz zafasolkowaly jeszcze raz rzycze spokojnych 9 m, a nam oczekujacym oby to juz bylo wkrotce. Pisze ogolnie bo tyle naskrobalyscie ze nie sposob wszystkiego wylapac.
Ja jestem juz po wizycie u mojej pani gin, ale jaja jak mialam robiona laparoskopie to mi d...... lekarze z Anglii nie powiedzieli, ze wycieli mi prawy jajnik.....mowie wam bylam w szoku jak mi gin. powiedziala:szok::szok::szok::szok:!!!
Uspokoila mnie potem ze to nie obniza mojej plodnosci w jakis szczegolny sposob ale z drugiej strony kazala poczekac ze starankami jeszcze 3 miesiace...ona oszalalllllllllllllaaaaa!!! Jak ja mam to psychicznie wytrzymac???? Cholera jasna no bede musiala, bo po usunieciu ciazy pozamacicznej na zew jest wszystko zagojone ale w srodku jeszcze nie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Dostalam YASMINELLE 3 op ktore mam zaczac brac od 1go dnia nastepnej @ az do "wyczerpania zapasow" z przerwami 7 dniowymi oczywiscie. Ktoras z was moze wie cos wiecej na temat tych tabletek???
By to pieron jasny wziol................................:wściekła/y:ale tym razem mam zamiar sie przygotowac jak trzeba. Juz zakupilam swietna ksiazke "W oczekiwaniu na dziecko" poradnik dla przyszlych mam i tatow!!! Bardzo duzo jest tam informacji rowniez o problenach z zajsciem...:-(
Oby sie nam wszystkim udalo, bo sie skonczymy psychicznie:eek::tak:Buziaki dla was!!!

Co za debile!!!!!!!

cześć dziewczyny..
no i jestem po becie i wizycie u gina....
niestety...nie dołączę do wrześniówek.... beta 1
smutno mi okropnie bo miałam nadzieję. Czekając w kolejce było tyle dużych bruszków... zazdrościłam ich właścicielką. Chyba sobie odpuszczę... żadnych testów, sprawdzania, oczekiwania.... muszę odpuścić bo to boli jak człowiek się rozczarowywuje... :-:)-:)-( Chyba tak nie moge... Nie wiem też co zrobić z brakiem wstrętnej @... lekarz kazał mi czekać. A ja nie chce czekać... Macie jakieś rady co mam zrobić???

Ale na co czekać?
Badania hormony i leki na uregulowanie!

Do góry