reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

no Kroptusiu potrafisz wspierać, tylko wiesz u mnie badania są w porządku drożne jajowody piekne pecherzyki tylko mi się wydaje nie wiem takie mam przeczucie że może dochodzic do zapłodnienia tylko ciąża się nie utrzymuje...może sobie cos wymyśliłam bo muszę na coś zwalić wine?

Spokojnie u mnie tez bylo ok :) u wielu jest ok jak i u kuzynki mojej tez bylo ok poprostu cos tam sie nie zgralo i potrzeba bylo paru cykli, czasem niestety wiecej niz paru czasem rok, niestety a czasem i wiecej czasem blokada, czasem plemniczki moze byc mnostwo przyczyn, za bardzo sie chce...Spokojnie bedzie dobrze...moze u Ciebie to progesteron ze jest zaplodnienie a nie ma zagniezdzenia nie moze sie zachaczyc badz utrzymac ciaza bo za niski, nie wiem ginem nie jestem :) ale kazdy dobry gin dojdzie predzej czy pozniej

reklama
Spokojnie u mnie tez bylo ok :) u wielu jest ok jak i u kuzynki mojej tez bylo ok poprostu cos tam sie nie zgralo i potrzeba bylo paru cykli, czasem niestety wiecej niz paru czasem rok, niestety a czasem i wiecej czasem blokada, czasem plemniczki moze byc mnostwo przyczyn, za bardzo sie chce...Spokojnie bedzie dobrze...moze u Ciebie to progesteron ze jest zaplodnienie a nie ma zagniezdzenia nie moze sie zachaczyc badz utrzymac ciaza bo za niski, nie wiem ginem nie jestem :) ale kazdy dobry gin dojdzie predzej czy pozniej
jutro będę wiedziała... progesteron mam w normie, mam dość wysoką prolaktynę ale mieszczę się w normie... więc dobrze mówisz nie jestesmy gin.. mój M.też się strasznie denerwuje bo jutro tez jego wyniki. Mamy taką wspólną wizytę i trwa aż 40 min... trzymajcie kciuki!!!

O kurcze kobietki, pies nie chce spaceru bo go nóżki od śniegu bolą.
Zamiast czekolady i innych przysmaków co wieczorem się opycham jem suszoną żurawinę.

Dobranoc:-)

martyna masz rację jak nie ten cykl to nastepny! :tak:
Jestesmy tu wszystkie razem i dzieki temu jest nam lepiej i nieco lżej:happy:

ninonka no widzisz co sie ze mną porobilo... mam nadzije ze mi sie ureguluje a najwazniejsze ze @ sie pojawi! jak nie chciałam tak teraz chce aby sie pojawiła! bo przeciez staranek nie moge rozpoczac na nowo :sorry2: Dziekuje że tez jestes ze mną! Tak samo ja z Tobą! ;-)

niunia smacznego;-) i spokojnej nocy!

O kurcze kobietki, pies nie chce spaceru bo go nóżki od śniegu bolą.
Zamiast czekolady i innych przysmaków co wieczorem się opycham jem suszoną żurawinę.

Dobranoc:-)

....A to nie przypadkiem jamnik? Bo takiego agenta już znałam :-D:-D:-D, że to bardziej ja chciałam się przespacerować niż on.......I kubraczek wełniany też miał, a co!

Muszę też spróbować z tą żurawiną, ponoć dobra profilaktyka na schorzenia dróg moczowych. Smaczne to?

dobra kochane będę się żegnać postaram sie jutro odezwać ale wizytę mam o 17.20 a ja mieszkam pod w-wą więc jeszcze dojazd i korki ...więc trochę się zejdzie ale napewno zajrzę... pozdrawiam DOBRANOC!!!!

Czesc dziewczynki, juz mnie oczy bola od czytania tych zaleglosci, nie bylo mnie 24 h i chyba 24 mialam do przeczytania!!!:szok:
Szalejecie....no ale do rzeczy, Kingus kochaniutka smuce sie razem z toba a i mam nadzieje ze bede sie cieszyc juz nie dlugo razem z toba rowniez!:tak:
Przeczytalam ostatnio pare rad dla nas wszystkich.
1. :szok: kiedy unikac seksu... ostatniego dnia przed spodz @ gdyby doszlo wczesniej do poczecia zaplodnione jajeczko mogloby latwo zostac wydalone z macicy z powodu jej skurczow.Doszloby do poronienia zanim zarodek zagniezdzilby sie w macicy
2. Jak zwiekszyc szanse...:tak:.po przytulanku zostan w pozycji lezacej z uniesionymi nogami i tulowiem przez okolo 30 min, szybciej nasienie dostanie sie do drog rodnych , zbyt czeste wspolzycie pogarsza jakosc plemnikow raz dziennie w dni pl to wystarczajoco
3. Sex a plec dziecka....:happy: jesli pragniesz coreczki kochaj sie 1-2 dni przed owulacja a nie w dni plodne. Plemniki niosace zenski hormon x waza wiecej wiec dotarcie do jajeczka zajmuje im wiecej czasu iz sa wolniejsze. Jesli marzysz o synku przytulaj sie z m dokladnie w dniu owulacji. Nie wynaleziono 100 % metody ale to zawsze cos!!!
4. Stres a zafasolkowanie... Stres zmniejsza wydzielanie hormonowodpow. za owulacje lh, gonadotropiny, wzrasta zas poziom prolaktyny a to tez utrudnia owulacje. Stres rowniez zle wplywa na zywotnosc plemnikow :
No to tyle tych madrosci, kto chce niech z nich korzysta!!!:-)

:-(Kochane staraczki:-) tym ktore juz zafasolkowaly jeszcze raz rzycze spokojnych 9 m, a nam oczekujacym oby to juz bylo wkrotce. Pisze ogolnie bo tyle naskrobalyscie ze nie sposob wszystkiego wylapac.
Ja jestem juz po wizycie u mojej pani gin, ale jaja jak mialam robiona laparoskopie to mi d...... lekarze z Anglii nie powiedzieli, ze wycieli mi prawy jajnik.....mowie wam bylam w szoku jak mi gin. powiedziala:szok::szok::szok::szok:!!!
Uspokoila mnie potem ze to nie obniza mojej plodnosci w jakis szczegolny sposob ale z drugiej strony kazala poczekac ze starankami jeszcze 3 miesiace...ona oszalalllllllllllllaaaaa!!! Jak ja mam to psychicznie wytrzymac???? Cholera jasna no bede musiala, bo po usunieciu ciazy pozamacicznej na zew jest wszystko zagojone ale w srodku jeszcze nie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Dostalam YASMINELLE 3 op ktore mam zaczac brac od 1go dnia nastepnej @ az do "wyczerpania zapasow" z przerwami 7 dniowymi oczywiscie. Ktoras z was moze wie cos wiecej na temat tych tabletek???
By to pieron jasny wziol................................:wściekła/y:ale tym razem mam zamiar sie przygotowac jak trzeba. Juz zakupilam swietna ksiazke "W oczekiwaniu na dziecko" poradnik dla przyszlych mam i tatow!!! Bardzo duzo jest tam informacji rowniez o problenach z zajsciem...:-(
Oby sie nam wszystkim udalo, bo sie skonczymy psychicznie:eek::tak:Buziaki dla was!!!

Cześć Dziewczynki,

Ja tylko na chwilkę bo padam ... Kinga - nie będę oryginalna - przykro mi Kochanie, calutki dzionek o Tobie myślałam i ściskałam kciuki. Napisz koniecznie jak już będziesz jutro po wizycie u gina - może powie Ci coś ciekawego.

Nie mam czasu niestety wszystkiego teraz przeczytać ale może jutro nadrobię.

Ja miałam dziś totalny klops - samochód mi pada, padł, sypie się dosłownie - coś z niego wypadło, w pracy nie znaleźli za mnie zastępstwa więc same nerwy.

No ale trudno.

Co do przepisów katya25 to ja podaję link do metody dr Jonasa - nie wiem czy słyszałyście o tym??

http://lunarium.co.uk/jonas.php

Stronka jest po angielsku, na polskich stronach nie mogłam znaleźć kalkulatora. W każdym bądź razie w skrócie można tam policzyć który dzień jest najodpowiednieszy w cyklu na poczęcie chłopca/dziewczynki i ogólnie na poczęcie. Ten doktor uważał że cykl kobiety ma dużo wspólnego z fazami księżyca i dniem naszego urodzenia.

Poszperajcie w necie jak was to interesuje a jakbyście miały jakiś problem językowy ze stronką z linka to piszcie - chętnie pomogę. :tak:

Katya25 - o kurcze, co za debi..... Jak mogli Ci nie powiedzieć???

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry