reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

DZIEŃ DOBRY:-)
A wiec zabieram się do relacji z wizyty;-)
Synus rośnie zdrowo:tak::-)szyjka jest taka jaka była poprzednio no ale mojego gina niepokoja skurcze:sorry:tak wiec mam brać 3x1 no-spe i 3x1 scoplan no i z tego że nie chciałam lezeć na patologi(ale już skierowanie jakby coś sie działo mam wypisane)to gin powiedział że mam leżeć tak jakbym była na patologi czyli gazetka telewizorek i ploteczki z koleżankami bo mam bardzo duuuużo leżeć aby wytrzymać chociaz do świat:sorry:mam wypisane ostatnie już badania czyli mocz morfologia WR i HBS które mam zrobić za 2 tygodnie i jak sie uda dotrwać(a musi sie udać)to 17 grudnia wizyta i gin bedzie juz o porodzie ze mną rozmawiac i ogólnie chce mnie przebadać:tak:niestety po badaniu mam ból w okolicach pochwy (co mnie gin ostrzegał) co nie mogłam sie obrócić i teraz chodzić bo boli:sorry:no ale mam nadzieje że to minie i że dzięki lekom leżeniu dotrwam ze spokojem do świąt no a jakby co to do szpitala ale trzeba wierzyć że bedzie dobrze:tak:
:-)dziewczynki moje kochane ja juz po wizycie wszystko ok:tak: i ma byc.....................................................................................

CHLOPCZYK:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
GRATULUJE SYNKA!!!!!:-D

Jestem to te poszły ;-)

Gratulacje

Ja jednak wróżką powinnam być.

Na KTG wyszły skurcze. W każdej chwili może zacząć się coś dziać.
Nie miałam dziś wizyty ale lekarka i tak wzięła mnie na badanie. No i szyjka krótka i miękka, rozwarcie na dwa palce. :eek:

Jak skurcze będą co 5 minut albo wody mi odejdą to mam jechać do szpitala.

Ile wszystko potrwa nie wiadomo. Może tydzień, może dwa a może dzień. Ale że wytrwam do terminu nie mam co liczyć.
wow:shocked2:kochana ty mi tu lada dzień urodzisz tym bardziej że już cos ci leci ale spokojnie maluszek donoszony bo od 37 tc juz tam można mówić a 38 tc tym bardziej tak więc kciuki oby było wszystko dobrze żeby poród(jakby miał sie zacząć)był udany:tak:
Jednak nie moge dać małemu jabłuszka:-(
Bo on ma tą skaze białkową i lepiej nie ryzykować na razie
Ale moge mu dawać z tym mlekiem sztucznym kasze manne :-)

No właśnie nikt nigdy tego nie poprawiał
ojejku ale to nic doczekasz się ja musiałam do roczku z nabiałem czekać ale tam gdzie nie było alergizujących rzeczy mogłam podawać jak synek miał te 6 miesiecy:tak:kaszka to też dobre jedzonko:tak:

reklama
DZIEŃ DOBRY:biggrin2:
Synus rośnie zdrowo:tak::biggrin2:szyjka jest taka jaka była poprzednio no ale mojego gina niepokoja skurcze:sorry2:tak wiec mam brać 3x1 no-spe i 3x1 scoplan no i z tego że nie chciałam lezeć na patologi(ale już skierowanie jakby coś sie działo mam wypisane)to gin powiedział że mam leżeć tak jakbym była na patologi czyli gazetka telewizorek i ploteczki z koleżankami bo mam bardzo duuuużo leżeć aby wytrzymać chociaz do świat:sorry2:mam wypisane ostatnie już badania czyli mocz morfologia WR i HBS które mam zrobić za 2 tygodnie i jak sie uda dotrwać(a musi sie udać)to 17 grudnia wizyta i gin bedzie juz o porodzie ze mną rozmawiac i ogólnie chce mnie przebadać:tak:niestety po badaniu mam ból w okolicach pochwy (co mnie gin ostrzegał) co nie mogłam sie obrócić i teraz chodzić bo boli:sorry2:no ale mam nadzieje że to minie i że dzięki lekom leżeniu dotrwam ze spokojem do świąt no a jakby co to do szpitala ale trzeba wierzyć że bedzie dobrze

Witaj Patrysiu,ciesze sie,ze wszystko ok:) trzymam kciuki dotrwania do 17,napewno sie uda musisz tylko lezec i odpoczywac:)wiem nie jest latwo tak lezec calymi dniami ale wszystko dla dobra Alanka napewno ci to wynagrodzi;)bedzie dobrze!!!

Cześć dziewczynki co za rewelacje tu piszecie. Jestem u rodziców i troszke się uczę bo mama z tatą pojechali do Wawy na ściągnięcie tej chłonki co się zbiera. Muszą tak jeździć co dwa dni. A ja w sobotę mam egzamin ustny z dermatologii.
Justyś gratuluję chłopczyka. Super.
Patrysiu dasz radę do Świąt. Trzymam kciukasy
No i Maggie Tobie tez zyczę jeszcze dwupaku przez chwilkę.
Dziewczyny ja wiemże tak krótko bywam na BB le postaram się później to nadrobic.
Trzymajcie się moje kochane.
Madziu głosuję na Kacperka.

DZIEŃ DOBRY:-)
Synus rośnie zdrowo:tak::-)szyjka jest taka jaka była poprzednio no ale mojego gina niepokoja skurcze:sorry:tak wiec mam brać 3x1 no-spe i 3x1 scoplan no i z tego że nie chciałam lezeć na patologi(ale już skierowanie jakby coś sie działo mam wypisane)to gin powiedział że mam leżeć tak jakbym była na patologi czyli gazetka telewizorek i ploteczki z koleżankami bo mam bardzo duuuużo leżeć aby wytrzymać chociaz do świat:sorry:mam wypisane ostatnie już badania czyli mocz morfologia WR i HBS które mam zrobić za 2 tygodnie i jak sie uda dotrwać(a musi sie udać)to 17 grudnia wizyta i gin bedzie juz o porodzie ze mną rozmawiac i ogólnie chce mnie przebadać:tak:niestety po badaniu mam ból w okolicach pochwy (co mnie gin ostrzegał) co nie mogłam sie obrócić i teraz chodzić bo boli:sorry:no ale mam nadzieje że to minie i że dzięki lekom leżeniu dotrwam ze spokojem do świąt no a jakby co to do szpitala ale trzeba wierzyć że bedzie dobrze:tak:

GRATULUJE SYNKA!!!!!:-D

wow:shocked2:kochana ty mi tu lada dzień urodzisz tym bardziej że już cos ci leci ale spokojnie maluszek donoszony bo od 37 tc juz tam można mówić a 38 tc tym bardziej tak więc kciuki oby było wszystko dobrze żeby poród(jakby miał sie zacząć)był udany:tak:

ojejku ale to nic doczekasz się ja musiałam do roczku z nabiałem czekać ale tam gdzie nie było alergizujących rzeczy mogłam podawać jak synek miał te 6 miesiecy:tak:kaszka to też dobre jedzonko:tak:
Patrysiu trzymam kciuki żeby Alanek jeszcze troszke posiedział:tak:
Cześć dziewczynki co za rewelacje tu piszecie. Jestem u rodziców i troszke się uczę bo mama z tatą pojechali do Wawy na ściągnięcie tej chłonki co się zbiera. Muszą tak jeździć co dwa dni. A ja w sobotę mam egzamin ustny z dermatologii.
Justyś gratuluję chłopczyka. Super.
Patrysiu dasz radę do Świąt. Trzymam kciukasy
No i Maggie Tobie tez zyczę jeszcze dwupaku przez chwilkę.
Dziewczyny ja wiemże tak krótko bywam na BB le postaram się później to nadrobic.
Trzymajcie się moje kochane.
Madziu głosuję na Kacperka.
Dziękujemy za głosy:-)

Już jestem:-)
Dzisiaj sie nawet wyspałam:-)
A w ogóle to już obiadek zrobiłam,tylko ziemniaki sie jeszcze gotują:-)
ty to jestes szybka:) ja dopiero na zakupy sie wybieram,a nie chce mi sie jak nie wiem:)skaner mi jednak nie dziala to potem zrobie zdjecia aparatem na razie mi sie laduje i wkleje z wczoraj i wczesniejsze:) dobrze ze juz dzisiaj nocka byla lepsza:)

ty to jestes szybka:) ja dopiero na zakupy sie wybieram,a nie chce mi sie jak nie wiem:)skaner mi jednak nie dziala to potem zrobie zdjecia aparatem na razie mi sie laduje i wkleje z wczoraj i wczesniejsze:) dobrze ze juz dzisiaj nocka byla lepsza:)
A jakiegoś mam dzisiaj powera:-D
Oki to czekam na zdjęcie:-)

Cześć kochane :)

U mnie totalna porażka.... leże w domu na zwolnieniu.... mam ostre zapalenie gardła ze zmianami ropnymi, stan tuż przed anginą :-:)-( Biorę antybiotyki i całą listę innych lekarstw, jestem przerażona i wyć mi się chcę cały czas :-( Tak bardzo martwię się o swojego bąbelka, żeby tylko nic mu się nie stało .... :-:)-:)-( do tego cholernie mnie boli to gardło ... domowe sposby kuracji nie pomogły na długo .....

Cześć kochane :)

U mnie totalna porażka.... leże w domu na zwolnieniu.... mam ostre zapalenie gardła ze zmianami ropnymi, stan tuż przed anginą :-:)-( Biorę antybiotyki i całą listę innych lekarstw, jestem przerażona i wyć mi się chcę cały czas :-( Tak bardzo martwię się o swojego bąbelka, żeby tylko nic mu się nie stało .... :-:)-:)-( do tego cholernie mnie boli to gardło ... domowe sposby kuracji nie pomogły na długo .....
Kochana dużo zdrówka,wszystko będzie dobrze z bąbelkiem.Kuruj sie i nie denerwuj

reklama
Ja też wierze że się uda dotrwać ze spokojem do świąt:tak:

Ciekawe jak nasz MAGGIE :tak:
KROCZEK ach słowo choinka mmmm tak świątecznie niedługo bedzie się robić:-)
AGNIESIAK normalnie nam tu nieźle kulinarna się zrobiłaś:-)a powiedz kiedy masz wizyte i jak maluszek się czuje:-)
MADZIAS a kiedy będzie koniec głosowania widze ze Kacperek ma duuuzo głosów oby tak dalej:-)
JUSTYŚ zakupy ach ja już moge zrobić papa nawet świątecznych zakupów nie zrobie prezenty ach no trudno ale odbije sobie to za rok:-p

Do góry