reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Ja też wierze że się uda dotrwać ze spokojem do świąt:tak:

Ciekawe jak nasz MAGGIE :tak:
KROCZEK ach słowo choinka mmmm tak świątecznie niedługo bedzie się robić:-)
AGNIESIAK normalnie nam tu nieźle kulinarna się zrobiłaś:-)a powiedz kiedy masz wizyte i jak maluszek się czuje:-)
MADZIAS a kiedy będzie koniec głosowania widze ze Kacperek ma duuuzo głosów oby tak dalej:-)
JUSTYŚ zakupy ach ja już moge zrobić papa nawet świątecznych zakupów nie zrobie prezenty ach no trudno ale odbije sobie to za rok:-p
Patrysiu co miesiąc wybierają dzieciaczka ja dałam zdjęcie na listopad. Ale konkurs trwa do końca roku:-)

reklama
Kochana dużo zdrówka,wszystko będzie dobrze z bąbelkiem.Kuruj sie i nie denerwuj

Dzięki Madzia, ale boję się jak nie wiem co o swojego dzidziusia, wiem, że nie powinnam ale to silniejsze ode mnie. To już 17 tydzień, brzucha prawie nie widać, ruchów prawie nie czuję i jeszcze te antybiotyki cholerne....

Justys gratuluję synka:-)

Partysia trzymaj się cieplutko i miłego leżenia ... poleżymy sobie teraz razem :tak: będzie raźniej:tak:

Kasiu ale Cie miło przeczytać :tak::tak::tak::-):-):-) Zaciskamy z Kluskiem piąsteczki.
Co do latających ptaszysk to się uśmiałam że szok.
Chyba zrobie jakieś zestawienie z obstawieniem terminów ;-)

Do 20 grudnia??? - mało konkretna jesteś :-D:-D:-D Ale z tymi 3h to byłby czad :tak::tak::tak:

Dobra wiec mysle miedzy 15 a 19 grudnia :-D

Cześć kochane :)

U mnie totalna porażka.... leże w domu na zwolnieniu.... mam ostre zapalenie gardła ze zmianami ropnymi, stan tuż przed anginą :-:)-( Biorę antybiotyki i całą listę innych lekarstw, jestem przerażona i wyć mi się chcę cały czas :-( Tak bardzo martwię się o swojego bąbelka, żeby tylko nic mu się nie stało .... :-:)-:)-( do tego cholernie mnie boli to gardło ... domowe sposby kuracji nie pomogły na długo .....

Oj kuruj sie bidulko

Ja siedze w pracy ale udalo mi sie pozalatwiac na studiach co trzeba, wiec trzymajcie kciuki za dwie prezentacje zebyposzly gladko. Dzisiaj mija 30 dzien cyklu- wiec czekam na sobote ja na zbawienie :sorry: oby oby- chociaz mam zle przeczucia- ale coz co bedzie to bedzie

Acha- Madziu ja tez glosuje codziennie- ladnie Kacperkowi konto rosnie :)
Buzki

Dzięki Madzia, ale boję się jak nie wiem co o swojego dzidziusia, wiem, że nie powinnam ale to silniejsze ode mnie. To już 17 tydzień, brzucha prawie nie widać, ruchów prawie nie czuję i jeszcze te antybiotyki cholerne....

Justys gratuluję synka:-)

Partysia trzymaj się cieplutko i miłego leżenia ... poleżymy sobie teraz razem :tak: będzie raźniej:tak:
Wiem że sie denerwujesz,niedługo poczujesz ruchy:-)
U ginka byłaś i było wszystko oki przecież

Dobra wiec mysle miedzy 15 a 19 grudnia :-D

Oj kuruj sie bidulko

Ja siedze w pracy ale udalo mi sie pozalatwiac na studiach co trzeba, wiec trzymajcie kciuki za dwie prezentacje zebyposzly gladko. Dzisiaj mija 30 dzien cyklu- wiec czekam na sobote ja na zbawienie :sorry: oby oby- chociaz mam zle przeczucia- ale coz co bedzie to bedzie

Acha- Madziu ja tez glosuje codziennie- ladnie Kacperkowi konto rosnie :)
Buzki
Trzymamy z Kacperkiem kciuki:tak:
Dziękujemy za głosy:-)

Wiem że sie denerwujesz,niedługo poczujesz ruchy:-)
U ginka byłaś i było wszystko oki przecież

Wczoraj byłam zapytać o ten antybiotuk co dostałam czy mogę go brać....kazałami przyjść 10 grudnia na wizytę żeby zobaczyć co z dzidziusiem... ale znacie taki antybiotyk amotaks dis ??? Trochę się o nim naczytałam ale nie ma nic pocieszającego i dostałam syrop bioaron c i mucosolvan - też nie jestem w 100% przekonana, że jest bezpieczny. Ale lekarka co mi przepisywała to sama niedawno rodziła więc mówiła, że rozumie moje obawy i z pełną świadomością mi to przepisuje a moja dr powiewdziała, że skoro jest taka konieczność to mam brać a potem przyjść na kontrolę ....

Sorry, że Was zanudzam swoimi problemami i tak truję .... jestem poprostu lekko przerażona i miałam nadzieję, że kto jak kto ale wy zrozumiecie te obawy.... ale mam nadzieję, że będzie ok ...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wczoraj byłam zapytać o ten antybiotuk co dostałam czy mogę go brać....kazałami przyjść 10 grudnia na wizytę żeby zobaczyć co z dzidziusiem... ale znacie taki antybiotyk amotaks dis ??? Trochę się o nim naczytałam ale nie ma nic pocieszającego i dostałam syrop bioaron c i mucosolvan - też nie jestem w 100% przekonana, że jest bezpieczny. Ale lekarka co mi przepisywała to sama niedawno rodziła więc mówiła, że rozumie moje obawy i z pełną świadomością mi to przepisuje a moja dr powiewdziała, że skoro jest taka konieczność to mam brać a potem przyjść na kontrolę ....
Agapasku ty nie czytaj o tych lekach bo sie będziesz martwić.Będzie dobrze,pójdziesz 10 na wizyte i lekarz wszystko zobaczy

AGAPAS nie smuć się najważniejsze że dzidzia zdrowo rośnie:tak:ruchy to dopiero sie tak czuje w 20 tc :tak:antybiotykami sie nie martw niekiedy trzeba je brac skoro maja pomóc to jak nic tylko słuchać się gina:tak:ps.no to leżymy:rofl2:
OLA kciuki;-)

Właśnie ani Kroptusia,ani Nektarynka sie nie odzywa
Ja tez je pamiętam ale daaaawno ich nie "widziałam" na tym wątku:-(

Cześć kochane :)

U mnie totalna porażka.... leże w domu na zwolnieniu.... mam ostre zapalenie gardła ze zmianami ropnymi, stan tuż przed anginą :-:)-( Biorę antybiotyki i całą listę innych lekarstw, jestem przerażona i wyć mi się chcę cały czas :-( Tak bardzo martwię się o swojego bąbelka, żeby tylko nic mu się nie stało .... :-:)-:)-( do tego cholernie mnie boli to gardło ... domowe sposby kuracji nie pomogły na długo .....
Kochana kuruj się i nie zamartwiaj się, będzie dobrze.. Wyzdrowiejesz a maluszkowi nic nie będzie, bo jak mama zdrowa i szczęśliwa to maleństwo też:tak::-)

AGNIESIAK normalnie nam tu nieźle kulinarna się zrobiłaś:-)a powiedz kiedy masz wizyte i jak maluszek się czuje:-)
A co;-) Jakoś teraz w ciąży mnie zebrało na gotowanie:-D Normalnie aż się sama dziwię, ze tak eksperymentuję;-)Ale dobrze, cieszę się z tego:tak::-) I jeszcze w ciąży zrobiłam się taka, taka... co myślę to powiem, po prostu:-D Kiedyś to bałam się żeby kogos nie urazic czy coś, a teraz mam to w doopie za przeproszeniem;-):-):-D Nie wiem co ta ciąża ze mną robi:-D
A czuję się znakomicie:tak: Maleństwo tak już kopie, że brzuch mi skacze na wszystkie strony i M się śmieje:tak::-) Także maleństwu chyba dobrze u mamusi;-) Wizytę mam 22 grudnia dopiero, przed samymi świętami.. no ale cóż..;-) Płci jeszcze nie znamy:zawstydzona/y::-D Ale to nie najważniejsze;-)
Dziś ide na drugie spotkanie do szkoly rodzenia i nie moge się doczekac:tak::-) Wychodze o 14:30 z domku bo do szpitala mam kawałek drogi;-)

reklama
Ja na chwile. Zalegam sobie w łóżku. Jutro na 9:15 KTG a dziś może będę miała wyniki moczu.
Jak narazie nic ze mnie nie leci, może troche brązowego śluzu (sorki jeżeli się któraś zgorszyła). Mam więc nadzieje że to był fałszywy alarm i tylko reakcja szyjki na badanie lekarki. Brzuszek się co jakiś czas stawia ale bezboleśnie.
Trzymajcie kciuki za Kluska żeby wszystko było ok i żeby jeszcze chociaż z tydzień poczekał.

agapasku - lekarka wie co robi, a dla maluszka lepiej będzie jak będziesz zdrowa bo tak to jeszcze jego zarazisz.

Patrysiu - trzymam kciuki

Do góry