reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Dziewczyny nie chciałabym nikogo urazić ale jeśli którejś z Was zabraknie czasami wiary i nadziei na lepszy czas to proponowałabym taką modlitwę dla matek oczekujących na dziecko. Mi ona pomaga:
Modlitwa matek oczekujących dziecka

Panie Jezu, proszę Cię z miłością za to powierzone mi życie, które noszę w łonie. Z pokorą dziękuję, że wybrałeś mnie jako narzędzie Twojej miłości. W tym pięknym oczekiwaniu pomóż mi żyć w nieustannym zawierzeniu się Twojej świętej woli. Daj serce matki: czyste, mocne i hojne. Ofiaruję Ci wszystkie obawy o przyszłość: lęki, niepewności, oczekiwania względem dziecka, którego jeszcze nie znam. Spraw, aby narodziło się zdrowe, oddal od niego wszelkie zło fizyczne i wszelkie niebezpieczeństwa duszy. Ty, Maryjo, która poznałaś niezliczone radości świętego macierzyństwa, daj mi serce zdolne do przekazania wiary żywej i gorącej. Uświęć moje oczekiwanie, błogosław moją cichą nadzieję, spraw, by owoc mego łona, wzrastał w łasce i świętości. Przez Chrystusa, Twego Boskiego Syna. Amen.

reklama
Dziewczyny nie chciałabym nikogo urazić ale jeśli którejś z Was zabraknie czasami wiary i nadziei na lepszy czas to proponowałabym taką modlitwę dla matek oczekujących na dziecko. Mi ona pomaga:

Panie Jezu, proszę Cię z miłością za to powierzone mi życie, które noszę w łonie. Z pokorą dziękuję, że wybrałeś mnie jako narzędzie Twojej miłości. W tym pięknym oczekiwaniu pomóż mi żyć w nieustannym zawierzeniu się Twojej świętej woli. Daj serce matki: czyste, mocne i hojne. Ofiaruję Ci wszystkie obawy o przyszłość: lęki, niepewności, oczekiwania względem dziecka, którego jeszcze nie znam. Spraw, aby narodziło się zdrowe, oddal od niego wszelkie zło fizyczne i wszelkie niebezpieczeństwa duszy. Ty, Maryjo, która poznałaś niezliczone radości świętego macierzyństwa, daj mi serce zdolne do przekazania wiary żywej i gorącej. Uświęć moje oczekiwanie, błogosław moją cichą nadzieję, spraw, by owoc mego łona, wzrastał w łasce i świętości. Przez Chrystusa, Twego Boskiego Syna. Amen.
piekna modlitwa,bardzo dziekuje:*!szukalam wczesniej na poczatku ciazy ale nie umialam znalezc

Piękna modlitwa
Ja uciekam,miłego dnia dziewczynki

niedziekuje aby niezapeszyc:-)oby tak dalej chociaz do konca listopada:tak:
Kochana dasz radę do konca:) Gratki za 30 tydzień:)

Cześć dziewczynki! Patrysiu gratuluję 30 tygodnia. Kiedy ja się doczekam takiego wieku ciąży. Ja już dziś się czuję lepiej chociaż katar przeszedł to jednak gardło boli ale jest lepiej.
Doczekasz, doczekasz:) Tak szybko czas leci:) Ja pamiętam jak chciałam byc w 20 tygodniu i tak mi szybko zleciało:) A pamiętam jakbym wczoraj testowała:)

Właśnie oglądam sobie kanwy do haftowania na stronce. Jak mi przyśla pieniążki z ZUSu to sobie zakupię bo nie mam co robić w domku. Właśnie kończę haftować prezent dla babci. Taką ładną Matkę Boską z dzieciątkiem o wymiarach 28x36.
Ja też lubie haftowac:) Teraz haftuję takiego misia z serduszkiem dla dzzidziolka:) A na jakiej stronce szukałas tych kanw?

Piękna modlitwa:) Już sobie ją skopiowałam i bede codziennie odmawiac, śliczna:) Dziekuję:)

Witajcie moje drogie

Musze Was i siebie zreszta tez potrzymac w niepewnosci jeszcze- testowanie w sobote :)

Wczoraj zauwazylam sladowe ilosci krwi na papierze ale moze przez to ze za mocno sie przetarlam w srodu zeby sprawdzic czy sie tam cos zbiera. Juz mialam troche zalamki ale maz mnie troche podniosl na duchu. Jak narazie cisza- zadnej krwi, wiec dalej wszystko zacisniete. Bede testowac po poludniu jak wrocimy z zakupów.

Jeju niech juz bedzie sobota :)Dziekuje Wam za pamiec- jestescie Kochane

Kinga trzymam kciuki za Ciebie tez.

Patrysiu Tobie gatuluje, reszte pozdrawiam :)

reklama
A ja znów jestem troszkę niepewna bo dziś jakoś tak częściej mam na papierze takie brudne plamy i zastanawiam się czy nadżerka się powiększyła czy coś się dzieje. Kurcze jak ja teraz będąc w ciąży żałuję, że nie mam męża ginekologa który ma gabinet w domu. Tak bym chciała móc już podleczyć tą nadżerkę i nie musieć żyć w takiej niepewności.

Do góry