dziekuje za odpowiedz...nie pozostaje mi nic innego jak sie wykurowac i zaopatrzyc w kwas foliowy...czyli tak naprawde nie musze brac folika na 3miesiace przed planowana ciaza??Mam jeszcze jedno pytanko co to sa te testy owulacyjne bo nigdy wczesniej z czyms takim sie nie spotkalam ehh jaka ja nie uswiadomiona jestemPozdrawiam cieplutko w ta sniezna pogode
reklama
testy owu "wykrywaja" owulacje. dostaniesz je w aptece i oczywiscie tansza wersja na Allegro :-) A co do kwasu foliowego to przy pierwszym dziecku nie mialam pojecia ze powinno sie go zazywac i na szczescie wszystko wyszlo dobrze.
K
Kinga85
Gość
witam się
U mnie dziś 32d.c. i nadal @ brak
witam nowe staraczki!!
ninonka dziekuje
U mnie dziś 32d.c. i nadal @ brak
witam nowe staraczki!!
ninonka dziekuje
LauraOna
Fanka BB :)
Magdelan ja czytam Twoje posty i coraz większa we mnie nadzieja.
Już pytałam w innym wątku ale co myślicie o trzymaniu nóg w górze "po staraniach" ?Czy to w/g Was ciemnota czy może to w czymś pomóc?Ze mnie to chyba wszystko wypływa od razu i nic nie zostaje by był dzidziuś
Już pytałam w innym wątku ale co myślicie o trzymaniu nóg w górze "po staraniach" ?Czy to w/g Was ciemnota czy może to w czymś pomóc?Ze mnie to chyba wszystko wypływa od razu i nic nie zostaje by był dzidziuś
Cieszę się :-)
A co do tych nóg to ja też tak robiłam przez 5 m-cy i tylko cała napięta leżałam i łydki mnie bolały
W cyklu, w którym zaszłam właśnie tego nie zrobiłam. Dużo się wtedy seksiliśmy z mężem. Nasza mała pesteczka poczela sie 1 lub 2 maja. Wtedy od razu brałam prysznic o co mąż miał nawet pretensje, że marnuje jego cenne nasienie;-) bo zawsze lezalam.
Tak więc co ma zostać i dotrzeć do celu to zostanie i dotrze;-)
Ale ja myślę, że to takie psychiczne placebo, więc mozna trochę tak i trochę tak...:-)
A co do tych nóg to ja też tak robiłam przez 5 m-cy i tylko cała napięta leżałam i łydki mnie bolały
W cyklu, w którym zaszłam właśnie tego nie zrobiłam. Dużo się wtedy seksiliśmy z mężem. Nasza mała pesteczka poczela sie 1 lub 2 maja. Wtedy od razu brałam prysznic o co mąż miał nawet pretensje, że marnuje jego cenne nasienie;-) bo zawsze lezalam.
Tak więc co ma zostać i dotrzeć do celu to zostanie i dotrze;-)
Ale ja myślę, że to takie psychiczne placebo, więc mozna trochę tak i trochę tak...:-)
Gie-oska witaj na forum!!! ja kwas foliowy bralam w formie gotowego zestawu dla kobiet ktore planija ciaze lub juz sa w ciazy byl tam bezpieczny dla zdrowia zestaw. Za to czytalam ze w 1 trym. jesli bierzesz kwas f. to nie powinno sie brac do tego jeszcze zestawow witaminowych. Zbyt duza ilosc wit. A w organizmie ma niekorzystny wplyw na dzieciatko. Za to w postaci pokarmow najwazniejszymi wit. dla dzidzia jest trio (oprocz kwasu) zelazo-wapn-bialko a znajdziesz to pod postacia : ryb, jajek, orzechow, roslin straczkowych mleka itp.
Wiec wniosek z tego taki dobra dietka plus kwas f. w pierwszym trym spokojnie wystarczy!!!
Wiec wniosek z tego taki dobra dietka plus kwas f. w pierwszym trym spokojnie wystarczy!!!
Czarodziejka
Fanka BB :)
Witajcie babeczki ))
Ale u nas sniezek sypie I tempka za oknem spadla do minus 4,5 a nie 16...od razu cieplej w domku i nie trzeba kaloryferow odkrecac...zreszta takie suche potem powietrze
A wy babki jak zwykle naskrobalyscie ze szok.
Kinga85 jesli cykle masz regularne no to kto wie
Ale u nas sniezek sypie I tempka za oknem spadla do minus 4,5 a nie 16...od razu cieplej w domku i nie trzeba kaloryferow odkrecac...zreszta takie suche potem powietrze
A wy babki jak zwykle naskrobalyscie ze szok.
Kinga85 jesli cykle masz regularne no to kto wie
K
Kinga85
Gość
u nas też sypie śnieg i jest strasznie zimno
katya25 dzieki ;-)
czardziejka no kto wie.... :-) jestem dobrej mysli
katya25 dzieki ;-)
czardziejka no kto wie.... :-) jestem dobrej mysli
reklama
Katerinka
Czasem złośnica