reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

niestety nie mam pojecia czy peka bo nikt nie sprawdzil :baffled: :crazy: robili tylko monitorowanie cyklu do dnia przed owulacja... czyli do 13dc i polozna powiedziala mi ze owulke bede miec i tylko tyle ... wiecej nie mialam monitorowanych cyklow... niestety tutaj w uk tak jest... mierze w tym cyklu owulke wiec bede wiedziec kiedy owulka byla... tylko ze to i tak nei daje 100% pewnosci... nie mam pojecia co ze mna... nibby owulka jest, wszytsko o a nadal nic... mam pcos i torbiela ale po clo niby cykle sie unormowaly, 2 duze pecherzyki (przeszlo 20mm kazdy), facet zdrowy (robilismy test na plemniczki taki domowy) ale 30 lipca jedziemy sie upewnic na badania do labolatorium... ahhhh.... sama juz nie wiemco ze mna nie tak..
wydaje mi sie ze te terazty domowe to są do kitu.. tzn pokaza Ci tylko ile jest plemnikow tzn czy wiecej niz 20 mln ale jakiej jakosci juz nie i jak sie poruszaja..

moj M ma 28mln z czego szybkich jest 30% i juz popatrz ile sie meczymy zeby zajsc? chociaz u mnie tez bylo tak ze cykle bezowulacyjne byly teraz juz sa ok.. chyba:)

reklama
DZIEN DOBRY:-)
Dzisiaj mam wizyte u ginekologa jade na 15:-)aż spać mi się już nie chciało:-pno i odwiedze moją kumpele która urodziła 24 czerwca co kupiłam co nieco małemu co az mi się tak miło robiło dotykajac te maleńkie ciuszki:-D
Jak się czują ciężarówki:-)ja dzisiaj już lepiej:tak:

Witam ja kolejna chciałabym się z Wami pożegnać na jakiś czas, niestety nie jest mi dane zostać mamusią, niewiadomo czy kiedykolwiek się nam uda:(.Gratuluję wszystkim. Bużka

nie musi tak byc patrz nizej..

dokladnie to zalezy jaka jest temperatura podstawowa chociaz nasz Karoptusia nie miała wysokiej tempki w ciazy przynajmniej kojarze z tego co pisala.. wrecz przeciwnie miala nawet niskie po owulacji

trzym sie ciepło:) i zaglądaj do nas..

dokladnie,....ja mialam nizsza niz zwykle 36,8-37 a raz nawet 36,6 :-)

Czesc dziewczynki.U mnie chlodniutko:) Milego dnia:)

hey Madzia jak tam?? Za dwa dni chyba wizyta, zdaj relacje :-) masz juz jakies symptomy zblizajacego sie porodu?? Ja pamietam z Wika ze czekalam na cos i ciagle tylko falszywy alarm, po czym pekl pecherz, odeszly wody i sie zaczelo ale to po terminie, teraz mam nadzieje przed :-) Masz czasem takie uczucie klucia silnego w pochwie, napierania dziecka w dol i twardnieje Ci brzuch jakby mial peknac??? Okropnie sie wtedy czuje, nie wiem co to ostatnio zlapalo mnie na ul. nie moglam isc ani stac gosc mi pomogl bo stalam tylko skulona i zero ruchu...

o kurna... czyli znaczy, ze masz normalnie owulacje (bo testy pozytywne?) i mimo tego nie dochodzi do zaplodnienia... ? :-( a wiadomo, czy pechrzyk peka?

to ze testy pozytywne to nie wiadomo czy byla owu to jeszcze o niczym nie swiadczy :-) niektore kobiety maja skoku piku LH a owu nie ma, ja np. mialam b. niskie LH bo testowa kreska nigdy nie byla jak kontrolna...a mi gin mowil ze nawet czasem skok tempki, pozytywne testy owu a owu brak tylko monitoring to jest w stanie stwierdzic...czy pecherzyki dobrze rosna, CZY PEKAJA i czy dochodzi do owu, czy jest plyn w zatoce douglasa po owulacji i czy byla pelnowartosciowa :-)

DZIEN DOBRY:-)
Dzisiaj mam wizyte u ginekologa jade na 15:-)aż spać mi się już nie chciało:-pno i odwiedze moją kumpele która urodziła 24 czerwca co kupiłam co nieco małemu co az mi się tak miło robiło dotykajac te maleńkie ciuszki:-D
Jak się czują ciężarówki:-)ja dzisiaj już lepiej:tak:

Trzymam kciuki Pati :-) Ja okropnie ale ciagle goraco, parno ciagle sie ze mnie leje, brzuch strasznie ciagnie w dol...blee

wydaje mi sie ze te terazty domowe to są do kitu.. tzn pokaza Ci tylko ile jest plemnikow tzn czy wiecej niz 20 mln ale jakiej jakosci juz nie i jak sie poruszaja..

moj M ma 28mln z czego szybkich jest 30% i juz popatrz ile sie meczymy zeby zajsc? chociaz u mnie tez bylo tak ze cykle bezowulacyjne byly teraz juz sa ok.. chyba:)

Prof. Nektarynka ma 100% racje, gdyby tak bylo nie trzeba bylo by badac w laboratoriach...ile sprawnych ile ruchomych, czy dobra budowa glowki czy to tamto siamto...:-)

A u mnie dziewczynki dzis znow goraco...jak ja zle znosze te upaly :-( Dzis mam male swieto, urodzinki Wiki, dokladnie 6 lat temu o 19.20 wydalam na swiat tego krzykacza...wydzierala sie na pol oddzialu i byla pupilkiem poloznych...jako jedyna spala wsrod 20 krzyczaco-placzacych noworodkow :-) ehh az mi sie lezka kreci taka juz duza panna, kloci sie o ubrania do przedszkola, nie daj boze zle podetne wlosy czy uczesze warkocza :tak: wlasnie sie zabieram za torta choc sil brak i boli brzus ale obiecalam...Chcialam sie pochwalic choc to juz pozno jest dopiero zaczelam robic zakupy i wczoraj wrocilam z torba kosmetykow: oliwki, pamerys, zasypki i mydelka...inne niemowlece pachnidelka :-)

Sama czuje sie nedznie, coraz czesciej dopada mnie jakies silne klucie w pochwie ze isc nie moge tylko nogi zaciskam i stoje do tego twardnieje brzuch i maly cisnie sie okropnie w dol, wczoraj mnie zlapalo na ulicy nie moglam kroku zrobic, facet jakis mi pomogl - myslal ze rodze hehe...a tak powaznie tak sie czuje wtedy, siodme poty i boli jak cholera, nie wiem czy to ma cos wspolnego juz z symptomami czy nie...

Buziaczki :-)

Witam ja kolejna chciałabym się z Wami pożegnać na jakiś czas, niestety nie jest mi dane zostać mamusią, niewiadomo czy kiedykolwiek się nam uda:(.Gratuluję wszystkim. Bużka

trzymam kciuki aby jednak ten odpoczynek był dla was szcześciem w zafasolkowaniu:tak:

KROPTUSIU co pierwsze WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA CÓRCI:-)
Super że już zakupy się zaczynają:-)no no i mówisz że czujesz duże parcie synka oby do 1 września:tak:u nas także słoneczko wyskoczyło hmm ale na jak długo nie wiem bo wczoraj była okropna pogoda:baffled:

Hej Dziewczyny,
:-:)-:)-( Słoneczko moje trzymaj się dzielnie i głupot nie pisz!!! Zostaniesz Mamusią - zobaczysz!!! ;-)

A u mnie dziewczynki dzis znow goraco...jak ja zle znosze te upaly :-( Dzis mam male swieto, urodzinki Wiki, dokladnie 6 lat temu o 19.20 wydalam na swiat tego krzykacza...wydzierala sie na pol oddzialu i byla pupilkiem poloznych...jako jedyna spala wsrod 20 krzyczaco-placzacych noworodkow :-) ehh az mi sie lezka kreci taka juz duza panna, kloci sie o ubrania do przedszkola, nie daj boze zle podetne wlosy czy uczesze warkocza :tak: wlasnie sie zabieram za torta choc sil brak i boli brzus ale obiecalam...Chcialam sie pochwalic choc to juz pozno jest dopiero zaczelam robic zakupy i wczoraj wrocilam z torba kosmetykow: oliwki, pamerys, zasypki i mydelka...inne niemowlece pachnidelka :-)
Kroptusiu - dobrze że się odezwałaś. ale ten Twój Kacperek się spieszy. Będzie mały urwis z niego.
100 lat dla Twojej Wiki od e-ciotki :-):-):-)
A zakupów zazdroszcze :-) Też bym już chciała coś pokupować ale to jeszcze duuuuuuuuużo za wcześnie.

A ja jutro śmigam do ginka na 18:40 tak więc trzymajcie kciuki. Idę prywatnie do tego który nogę złamał jak się dowiedziałam o maleństwie. Ciekawe czy się zdziwi? On jest na etapie mojej załamki i walki o maleństwo a tu przyjde do niego w 18 tygodniu :-D Mam nadzieję że popodglądamy maleństwo i może się potwierdzi czy coś tam dynda mu między nóżkami. :tak:

dokladnie,....ja mialam nizsza niz zwykle 36,8-37 a raz nawet 36,6 :-)

hey Madzia jak tam?? Za dwa dni chyba wizyta, zdaj relacje :-) masz juz jakies symptomy zblizajacego sie porodu?? Ja pamietam z Wika ze czekalam na cos i ciagle tylko falszywy alarm, po czym pekl pecherz, odeszly wody i sie zaczelo ale to po terminie, teraz mam nadzieje przed :-) Masz czasem takie uczucie klucia silnego w pochwie, napierania dziecka w dol i twardnieje Ci brzuch jakby mial peknac??? Okropnie sie wtedy czuje, nie wiem co to ostatnio zlapalo mnie na ul. nie moglam isc ani stac gosc mi pomogl bo stalam tylko skulona i zero ruchu...

to ze testy pozytywne to nie wiadomo czy byla owu to jeszcze o niczym nie swiadczy :-) niektore kobiety maja skoku piku LH a owu nie ma, ja np. mialam b. niskie LH bo testowa kreska nigdy nie byla jak kontrolna...a mi gin mowil ze nawet czasem skok tempki, pozytywne testy owu a owu brak tylko monitoring to jest w stanie stwierdzic...czy pecherzyki dobrze rosna, CZY PEKAJA i czy dochodzi do owu, czy jest plyn w zatoce douglasa po owulacji i czy byla pelnowartosciowa :-)

Trzymam kciuki Pati :-) Ja okropnie ale ciagle goraco, parno ciagle sie ze mnie leje, brzuch strasznie ciagnie w dol...blee

Prof. Nektarynka ma 100% racje, gdyby tak bylo nie trzeba bylo by badac w laboratoriach...ile sprawnych ile ruchomych, czy dobra budowa glowki czy to tamto siamto...:-)

Sama czuje sie nedznie, coraz czesciej dopada mnie jakies silne klucie w pochwie ze isc nie moge tylko nogi zaciskam i stoje do tego twardnieje brzuch i maly cisnie sie okropnie w dol, wczoraj mnie zlapalo na ulicy nie moglam kroku zrobic, facet jakis mi pomogl - myslal ze rodze hehe...a tak powaznie tak sie czuje wtedy, siodme poty i boli jak cholera, nie wiem czy to ma cos wspolnego juz z symptomami czy nie...

Kroptusiu Wszystkiego najlepszego dla Twojej córci!!:-):-)
Wiesz ja takie napieranie mam od ok 2 tygodni,a dzisiejsza nocka to była w ogóle niezła.Ale czułam coś,że tak będzie także od 3 nie spałam bo mały sie strasznie wypinał,a potem tak napierał na dół że ani leżeć nie mogłam ani stać.Już miałam stracha,ja myśle że już mu śpieszno,w środe mam gina i już nie moge sie doczekać mam nadzieje,że ten mój malutki posiedzi jeszcze troszeczke.Co do uczucia silnego kłucia w pochwie to tak też mam i w kości ogonowej jeszcze.Mówie do mojego męża że jakbym miała rozwarcie to on by chyba już wyskoczył:laugh2:

reklama
Do góry