reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Lenkabar, kiedyś już pisalysmy że może to kwestia czasu ;)
Na początku jak tylko Zosie do niej wkladalam to był płacz. Teraz siedziała i albo gapila się w akwarium albo w tv. Wogóle to czy się buja czy gra muzyczka ją nie interesowało. U nas doszło też to że zajmowała dużo miejsca i ciężko było ją ustawić w jadalni gdzie najwięcej siedzimy i żeby była pod ręką jak się coś robi ;)

reklama
Magda i Milena sprawdze jeszcze pod pokrowcem (fotelik jest w aucie wiec teraz nie mam jak) ale wczesniej calego go rozbrajalam i nic takiego nie znalazlam. Poczatkowo myslalam, ze to kwestia ubrania i jak wiezlismy Juniora ze szpitala mial gruby kombinezon wiec sie nie zmiescily raczki i byl przypiety tylko pasami od samochodu ale teraz juz ma ciensze ubranka i dalej jest to niemozliwe. Malo jezdzimy, w wiekszosci chodzimyale przeciez dziecko musi byc bezpieczne zawsze.

Emilia ja mam wersje z misiem i uszami ;) Tam sa 3 opcje ustawienia polozenia i jedna z nich jest prawie lezaca a ta gore czyli jakby fotelik sie latwo zdejmuje i tez mozna z nia chodzic po domu wiec chyba rzeczywiscie lezaczek jest zbedny.

Kasik stelaż mam ten sam, inne są tylko te jakby pokrowce (materiał). Ale nie wydaje mi się żeby to siedzisko było leżące jak jest rozłożone. Bardziej przypomina mi pozycje w foteliku samochodowym.
A siedzenie fakt zdejmuje się ale jakiś wydaje mi sie ze wygodniej mu w innych leżaczkach bo są bardziej leżące.

dziewczyny co robia/robiły wasze 2 miesieczniaki w ciagu dnia??
bo moj to by tylko na rekach sie nosił....polezy sam chwile albo jak sie go masuje czy cos ale tak to tylko na rekach, w bujaczku nie chce zasypia tez na rekach a jak go odkładam to czesto sie budzi.
jeszcze za mały zeby sie zajał jakas zabawka ale jak sprawic zeby np lezał sobie grzecznie zeby nie ciagle na rekach??

Joasia moj maly to raczki, ciekawy swiata, nie chce spac, natomiast mala tez raczki ale spokojniejsza i tez co raz mniej by spala

Dziewczyny na wybory!!!!!
Joasia moj coraz mniej śpi. Na rękach jest nie nauczony to jakos czas mu zajmuje. To w bujaczku to na karimacie, cw wozku, czytam mu wierszyki masazyki, spiewam, gadam bez sensu wszystko żeby go właśnie nie rozpucic noszeniem. Godzinowo to pobudka 6 i juz nie spi do 10 moze z chwilke, mm i na zewnątrz zasypia na 3, 4 godziny. Mm i znowu zabawa jakas drzemka 30 minut czasem dwie i kolo 18 znow mm czyms tam się zajmuje i zasypia tak na godzinkę i kolo 20-21 kąpiel mm i spać

No niestety zrobić jest cos ciężko bo on caly czas potrzebuje uwagi. Spróbuj glaść go np. Na dywanie albo na karimacie moj najbardziej to lubi i wtedy to ja się krzatam np. po kuchni to jest tym zainteresowany

reklama
Do góry