reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

reklama
Kasik żadnego theraflu!!!! Kup Olbas i rub sobie inhalacje, miska,wrzątek i głowa nad tym , do tego ibiprofem i tyle . Sa jeszcze ziołowe tabletki na zatoki ale nie wiem czy je mozna brać .

Dobry wieczór
Byliśmy dzis z malym u lekarza bo martwila nas ta dupcia dalej odparzona. KupA lub popuszczeniie przy każdej pieluszcce. Od dwóch dni przemywamy tylko woda z dodatkiem szarego mydla i trochę o dparzeniaa właściwie to juz ranka po odparzeniu zelżała. Pani dr super(polecona) bardzo dokładnie nikusia zbadala i zrobila dlugi wywiad. Po oglądnięciu kupy podejrzewa bakteryjna przyczynę. Dala dużo zaleceń. Po pierwsze zmienić mleko na bebilon 1 ha po drugie butelki po każdym użyciu gotować 5 minut. Mleko robić z wody tez gotowanej 5 minut. I do tego jeszcze prowadzić "zeszyt kup" godzina i ilość (kupa piąstka to 3, kupa pol piastki to 2 i kupa popuszczeniie to 1)
Do tego jeszcze masc jakaś mociejsza 3 razy na dobę a po każdej kupie bepanten. I tak do wtorku a we wtorek mam zadzwonic i z zeszytem kup wszystko jej opowiedzieć. Kiedy ile i co. Aha mam jeszcze obserwować czy w kupie nie mA śluzu. Do wtorku mam tez odstawić mu wit. K+D. I koniecznie pilnować zeby mu sie odbilo.Także troche tego jest. Tak po za tym to niniu zdrowy.Waży 3460 :) oczywiście czułam się jak wyrodna matka bo wszystko przy Nikim robil emek a ja siedzialam w tym gabinecie jak głupia az widzialam uśmiech doktorki :)
Po lekarzu(juz sama bo emek juz nie mial czasu) pojechaliśmy po te wszystkie masci i inne. Fajnie było z wozeczkiem się czułam taka dumna. wstąpiłam jeszcze po pas poporodowy i butelkę a skusiłam się jeszcze na grającego i wibrującego misia z fisherprice. Tak ślicznie spiewa :)
A i dr kazała bezwzględnie nie pić herbatek na laktacje, mleka i jeść sera żółtego ewentualnie biały, a ja z rana specjalnie pilam szklanke mleka a w ciągu dnia jeszcze 1 lub 2 szkl. :)
Juz nie nudze.

A tu skarb ze swoim nowym misiem po kapaniu ktore uwielbiamy

Załączniki

• 1428701297994.jpg
    1428701297994.jpg
    14,3 KB · Wyświetleń: 50
Ostatnia edycja:
Dzieki dziewczyny ale powiedzcie mi skoro mozna brac wszystko co zawiera paracetamol a unikac ibuprofenu to dlaczego theraflu nie?

Milena slodziak z Twojego synka :) dlaczego masz nie pic mleka i herbatek na laktacje? Ja kupilam femifertil i robi sie go na mleku. Sciagam malo pokarmu bo jednorazowo 20-40 ml wiec musze zbierac caly dzien, zeby podac Juniorowi na jedno karmienie.

Ostatnia edycja:
Milena a dlaczego pilas specjalnie mleko ???

Kasik ja nie wiem czemu nie mozna . Ja mysle ze przy karmieniu dozwolone wszystko to co w ciazy .

Kasik miałam tyle to zapamiętania ze właściwie nie zapytalam ale głównie właśnie żeby zaobserwować czy ta kupa małemu się zmieni bo duzo nabialu to tez nie dobrze a ja staram małego trzymać w dzień na piersi a na wieczór jak mi brakuje to butla

reklama
A czy wy sol fizjologiczna podgrzewacie? Bo nam tak dzis zalecala :/
Kasik ja tak samo miałam z plamieniem. Żywa krew a juz na trzeci dzien tak tylko różowo i trochę na podpasce to jest ok.

Do góry