reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

reklama
I u nas pielucha idzie w ruch. Choć sama jak jest jej boje sie dawać.

Załączniki

• 1428008658100.jpg
    1428008658100.jpg
    32,3 KB · Wyświetleń: 75
Esiek moja Hania dlugo zasypiala z pieluszka i spala cala noc . Zabralam jak nauczyla sie sama przekrecac. Teraz spi ze szmacianym kroliczkiem .

Infinity cieszę się, że z bioderkami jest lepiej. Dzieci są cwane i jak szybko zorientowała się, że na dłużej jej zdejmujesz aparat :-). Jeszcze trochę się przemęczycie i wreszcie spokój będzie.

dziewczyny pocieszne wasze dzieciaczki z tymi pieluszkami :) I już takie spore, a niedawno się rodziły :)

Infinity my używaliśmy zawsze Dr Brown'sa... do czasu kaszki :p za cholere sie nie sprawdza. Mieliśmy ten z Y powyżej 9 miesiaca i i tak zapychał sie system odpowietrzający i sam smoczek tez kiepsko przepuszczał, także przeskoczyliśmy na aventa i jest super :) (a ten smoczek Dr brown'sa używamy do picia nektarów z wodą)

U nas też obowiązkowo pieluszka na buźkę do spania lub ewentualnie mięciutki kocyk do buzi przyłożony. To chyba taki dziecięcy standard :)

Niby Boże Narodzenie to czas cudów a u nas na Wielkanoc" nasze dzieci" się pokochały! Dotąd Majka nie tolerowała Fifiego, próbowała go chapsnąć a tu nagle wielka love, nie odstępuje Go na krok, opiekuje się... no własnego psa nie poznaję. A Fifi ją uwielbia!Majka tuli Fifiego.jpgFifi i majka.jpgbuziak.jpg

Załączniki

• Majka tuli Fifiego.jpg
    Majka tuli Fifiego.jpg
    22,1 KB · Wyświetleń: 60
  • Fifi i majka.jpg
    Fifi i majka.jpg
    23,5 KB · Wyświetleń: 61
  • buziak.jpg
    buziak.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 55
Lilka no wlasnie jak ruszę go to sie obudzi juz raz próbowałam kiedyś przenieś go do sypialni na noc i sie obudził skubany , ale uffff królewicz łaskawie sie obudził , przewiniety, przebrany w pizamke, nakarmiony, a teraz biega w kołysce i sie bawi tak jak sądziłam :/ ciemno a on nie zamierza teraz spac i ja nie zasnę jak tak biega i wydaje odgłosy zachwytu :p

Esiek twoja to poprostu lubi byc anonimowa :p

My tez wsEdzie mamy szmaciane zabawki (przewijak, łóżeczko,kołyska ) ktore Franio dostał i zawsze jakiegoś miętoli i zakłada na głowę :)

Lenkabar, proszę jaka miłość ;)

Zosia też uwielbia pieluszke i najlepiej żeby chociaż pół twarzy zasłaniała ;)
Moja córcia wiedziała że dała matce w kość dzisiaj i jak zasneła koło 20 tak pobudka o 2 była dopiero ;) no i teraz już 20 minut się tłucze i zasnąć nie może... oczywiście pełne zaciemnienie żeby zabawek na półce nie widziała bo byłby monolog do myszki minnie ;)

Czyli chyba coś jest w tej teorii zaciemnienia :-D w sumie w brzuchu ciemność panowała, pewnie maluchom brakuje tego...

Widzę że większość chyba używa do kaszek Aventa - czy obojętnie którą butelkę kupie? Tzn. czy smoczki są uniwersalne?
Edit widzę że są uniwersalne tylko który ma być do płynnej kaszki - trójprzepływowy V czy do kaszki Y???

Wczoraj dopiero wykumalam że niepotrzebnie czekam na ostatnie karmienie ok 23-24 bo po poprzednim o 20-21 moje dziecko uznaje że już jest noc i później budzi się dopiero o 3-4-5, niepotrzebnie ja budziłam i karmiłam ostatnio koło północy ... dziś kupię butle, nakarmię po 20 mlekiem z pierwszym kleikiem i może pospie sobie pierwszy raz spokojnie :sorry2:

Lenka dzięki za info, przynajmniej nie kupię niepotrzebnie kolejnych smoczków. W ogóle muszą zrobić porządek z butelkami bo mam pełno różnych a w sumie nie ma sensu juz używać tych antykolkowych i męczyć się z ich myciem ...

Ja z utęsknieniem czekam aż pies zainteresuje się małą i ona nim bo ba razie panuje obojętność :-p

Ostatnia edycja:
reklama
U nas juz tez jest miłość z psem. Cuda się dzieją ;) Dziewczyny pamiętajcie, że teraz przy dzieciaczkach trzeba odrobaczać psiaki co trzy miesiące

Do góry