Ja mam teraz 3 dni pod znakiem lekarzy. We wtorek byłam u gina na nfz, myslałam, że mi zrobi usg, a tu kicha. Dał skierowanie do siebie samego (!) na usg na następnej wizycie. Umówiłam się na 21. Ale szok niesamowity, nie wiedziałam, że tak może być. Dzis idę do mojej ginki i mam nadzieję na zwolnienie. I tak miałam miec teraz urlop.
Poza tym bylismy we wtorek z młodym u pediatry z tymi owsikami. Dała skierowanie na kał i obejrzała mu pupę. Stwierdziła, że ma tam jakiś stan zapalny i kazała smarować pantenolem az przejdzie. No i mówiła, że w kale to nie zawsze widac te owsiki i najlepiej żeby jak młody zaśnie w nocy pare razy mu poświecić w pupe i popatrzeć, bo te robale w nocy wyłażą i wokół odbytu je widac. Obserwowalismy i wczoraj w nocy i dzis i nic. Robali nie widać. wiec juz nie wiem czy ma czy nie. A kału nie moge na razie pobrac, bo kupy robi w żłobku. I potwór jeden o ile siusiu woła to kupy albo w gacie wali, albo na raty robi - pierwsza część do kibelka a druga w gacie. mam dość już, bo nie moge sprac plam z bielizny.
Poza tym wczoraj bylismy na wizycie u laryngologa w Kajetanach w Centrum Mowy i Słuchu. Rejestrowałam młodego 3 mies temu, w związku z mową, i dopiero teraz sie dostaliśmy. Ale przynajmniej sprawdzili mu słuch na różnych maszynach, lekarz pozagladał w uszy i nos sondami. w uszy to jeszcze mały problem, bo młody lubi jak mu sie grzebie, ale jak zobaczyłam ta kamerke, która mieli mu do nosa wepchnąć, to sama zbladłam. Grubości normalnego kabla, jak sobie pomyslałam, że mu cos takiego wepchną do nosa... Ale w miare szybko to zrobił i bez większego stresu. W każdym razie słuch młody ma ok, tylko cos tam z lewym bębenkiem, ale nic powaznego. PRzerostu migdała też raczej nie ma, ale trzeba skontrolowac za jakiś czas, bo może rosnąć wszerz a nie jakoś tak normalnie i może byc przez to nie widoczny. W kazdym razie dostalismy na miesiąc spray do nosa ze sterydem niestety na udrożnienie i wspomożenie oddychania, bo młody praktycznie od urodzenia oddycha buzią, no i chrapie jak smok. I do kontroli w listopadzie i wtedy też tam na miejscu sprawdzi go logopeda.