reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

reklama
Ja tylko na chwilę powiedzieć co i jak na usg. A więc wszystko ok :-):-):-) fasolka jest, serducho bije :-) wiek jak z OM, czyli 6 t 4 d
Jestem więc SZCZĘŚLIWA (przynajmniej na razie ;-)) jutro w pracy Was poczytam i poodpisuję.
Buziaki!
Pięknie aż mam łezki w oczach. GRATULACJĘ i oby do porodu:)))))

IMG_3690_800x532.jpg

Kochane, doradźcie proszę. Czy takie stawianie stopy - zwłaszcza prawej - się kwalifikuje do wizyty u ortopedy?
Nie wiem, czy to samo przechodzi, czy co... No martwi mnie i koniec.

Evelajna nie denerwuj się.
Dla spokoju przejdź się do ortopedy.
A mała ma wydrążoną podstawę stopy taki łuczek?
Jeśli tak to dobrze - swoją drogą to jakie buciki kupujesz małej? Czy ze sztywniejszym zapiętkiem, czy inne?
I czy dziecko biega, chodzi często boso, na paluszkach?
Chodzenie boso bardzo fajnie wpływa na stopy maluszka.
Poza tym możesz bawić się z małą aby chwytała paluszkami stóp kocyk, chusteczkę, rolowała kocyk.
To takie ćwiczenia m. in. stosuję ja na zajęciach korekcyjnych w szkole.

Będzie dobrze.

Ostatnia edycja:
Zobacz załącznik 369420

Kochane, doradźcie proszę. Czy takie stawianie stopy - zwłaszcza prawej - się kwalifikuje do wizyty u ortopedy?
Nie wiem, czy to samo przechodzi, czy co... No martwi mnie i koniec.

Moja podobnie stawia i pediatra mówiła, że jeszcze za wcześnie na martwienie się.

A co do łażenia na bosaka to racja. Szczególnie po miękkim (trawka, piasek)

Dzieki Wam.:tak::happy:

Magdziunia o cwiczeniach nie pomyslalam - fajna rzecz.

Buciki roznie. Na zime i wiosne miala takie nad kostke z ecco, a teraz chodzila w zwyklych. i wlasnie wyslalam m po sandalki dla niej tez w ecco, bo sa wysokie.
Z tym chodzeniem na bosaka to ciezka sprawa, rzadko mamy okazje. W domu brak fundamentow wiec wszyscy w papuciach zaiwaniamy:)

A te stopy mnie martwia, bo moj m i moj tesciu, ciotka m... tak wlasnie stawiaja stopy. Nawet moja tesciowka stopy zawija. Stad u mnie panika, bo oni wszyscy maja prawego buta startego w skos :/ I oczywiscie o szpilkach zapomniec mozna.

reklama
Evelajna to cwicz z nia :-) Niech chodzi na paluszkach, na pietach itd :-) Rafał czasem lubi sobie tak chwile polazic w formie zabawy :-) A nozka dziecka sie kształtuje koło 4-5 roku zycia z tego co wiem, no ale skoro to u was rodzinne to bym sie przeszla do ortopedy i moze zaleci jakies cwiczonka inne :-) Rafał ma za to strasznie grubą stope i wysokie pdobicie, wiec z butami jest masakra...

Do góry