reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Witam ziewczyny mampytanie czy któraś oriętuje się ile4 usg przysługuje na NFZ bo ja chodzę pństwowo i prywatnie a gin z państwowego powiedziała że jak teraz da mi skietowanie na drugie usg to trzecie muszę sama opłacić bo NFZ refunduje tylko dwa, wydaje mi się że chce mnie naciągnąc bo skoro obowiazkowe są trzy to i refundowane powinny byc przynajmniej trzy .Co wy na to?

Kulfon nie wiem czy pomoge ale powiem tyle ze ja chodze do gina prywatnie i
u niego te 3 najwazniejsze USG sa za darmo czyli refundowane :tak:.Chodzi mi o to usg genetyczne,polowkowe i to trzecie ale nie pamietam jak sie nazywa :-D

reklama
Majeczka nie wiem w sumie co bedzie,od poczatku stawialam na dziewczynke no i chyba tak bym chciala.Moj chlopak obstawia synka,no,ale wazne by bylo zdrowe:-).Mi jest obojetne juz teraz co bedzie,ale nie moge sie doczekac jutrzejszego dnia,no i mam nadzieje,ze bedzie widac:-)

Witam ziewczyny mampytanie czy któraś oriętuje się ile4 usg przysługuje na NFZ bo ja chodzę pństwowo i prywatnie a gin z państwowego powiedziała że jak teraz da mi skietowanie na drugie usg to trzecie muszę sama opłacić bo NFZ refunduje tylko dwa, wydaje mi się że chce mnie naciągnąc bo skoro obowiazkowe są trzy to i refundowane powinny byc przynajmniej trzy .Co wy na to?

Mnie sie wydaje ze to takie s...nie w banie, ten lekarz to chce cie naciagnac, sluchaj jesli wszystko jest ok to 3 usg przysluguja, ale jesli cos sie dzieje to lekarz moze ci nawet co miesiac wypisywac skierowanie na usg i NFZ musi to oplacic.Ja akurat chodzilam prywatnie, ale moja kolezanka chodzila do panstwowej przychodni, teraz jest w 27 tygodniu i miala juz 3 razy USG bo cos tam bylo nie tak. Tak wiec nie daj sie:tak:

Ja wlasnie wstalam i szykuje sie do lekarza,ale mam stracha,az mnie brzuch boli:wściekła/y:Jak wroce to napisze,pewnie popoludniu,bo jeszcze wybierzemy sie na zakupy:-)

Hej jestem tylko na chwile bo obiadek robie:-)No ja bede miala coreczke,tak po cichu liczylam na to:-)Jak zobaczylam to malenstwo na ekranie az sie poplakalam ze szczescia:-Dwszystko jest ok,ma 16,6cm:-Dpozniej bede

reklama
Hej jestem tylko na chwile bo obiadek robie:-)No ja bede miala coreczke,tak po cichu liczylam na to:-)Jak zobaczylam to malenstwo na ekranie az sie poplakalam ze szczescia:-Dwszystko jest ok,ma 16,6cm:-Dpozniej bede

Ciesze sie motylku :tak: no i mamy nastepna KSIEZNICZKE :-D
A jak chlopak zareagowal na dziewczynke ? bo wiem ze chcial chlopca:-)
i jakie imie dacie coreczce:tak:.
Jak narazie to nasze przewidywania co do plci sie w wiekszosci zgadzaja :tak:

Do góry