reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Lekarz powiedział, że ten odruch powinien już zaniknąć.
Jak Izkę postawię przy czymś, to stoi, ale bardzo niestabilnie.
A sama nie umie, i jak to ona, nie rwie się :tak:

reklama
U nas roznie jak jest trzymana i idzie pomalu to na calych stopach ale jak biega w chodziku a ona robi to bardzo szybko to na palcach A jak pomalu to na stopach

Jak wstanie przy czyms to soi bardzo stabilnie gorzej jak chce gdzies sama sie poruszyc hehehe

Moj to na calych stopkach stoi, w chodziku chodzil...juznie pamietam kiedy, bo juz nie lubi;-)teraz na topie jest lazenie przy meblach i demolka mieszkania:laugh2:

My dzis bylismy u lekaza po zaświadczenie, że Maciek może iść do żłobka.
No i sie przy okazji zmierzyliśmy i zważyliśmy. A więc waga 10,5 kg, czyli 75 centyl a wzrost 79 cm czyli 97 centyl. Po kim on taki wysoki to nie wiem :szok:
Ponadto dowiedziałam się, że alergolog musi go obejrzeć i stwierdzić czy nadal ma być na diecie bezmlecznej. Bez tego pediatra nie może mu po 12 miesiącu przepisywać jego pseudomleka :no: więc się będziemy badać. ponadto dostał skierowanie do laryngologa, bo ma od urodzenia katar i trza sprawdzic o co chodzi.
Pediatra pytała mnie czy chcę szczepić dziecko na ospę wietrzną. Ja się zdziwiłam, bo myslałam, że dopiero po 2 roku życia można, ale sie okazuje, że od 9 mies. No i będe szczepić, razem z odrą itp po 13 mies. Wolę te 160 zł wydac, niż się ma później dziecko męczyć, zwłaszcza, że w żłobku będzie, więc prędzej czy później i tak przywlecze, a tłumacz tu takiemu maluchowi, zeby się nie drapał....
A najbardziej to mnie ujęło to, że jak Maciek płakał (po rehabilitacji biały fartuch tak na niego działą) to rączki do mnie wyciągał i się przytulał, choć na co dzień bardziej jest raczej do niani przywiązany i za nia sie ogląda. A tym razem jak go trzymała, kiedy lekarka go oglądała, to do mnie się obracał i chciał iść. Az mi sie miło na sercu zrobiło :sorry:

reklama
Trina poczytaj sobie o tej szczepionce, nie wiem ile w tym prawdy co pisza, ale ja zochy nie zaszczepilam, poza tym ta szczepionka nie daje ci pewnosci ze dziecko nie zachoruje:tak: Powiem ci ze Stas mial ospe jak mial 4 miesiace, i jedna "przedszkolna" chorobe mam z glowy:-)
Ja odradzam szczepionke na ospe, aleoczywiscie zrobisz jak zechcesz:tak:

Do góry