reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

malena bardzo dziwne maja podejscie:baffled::baffled:

Blondii powiadasz wypadł ci czop:rofl2:

Dorotka troche pogadałam z moja ginka. Widziała ze jestem słaba psychicznie i sie przeraziła bo tyle lat mnie zna i pierwszy raz mnie widziała w takie rozsypce:zawstydzona/y:
Ja tylko sie obawiam tego ze jak te testy w poniedziałek nic nie dadza to mnie połoza na patologii i bede lezała:baffled:

reklama
CZARNA czyli w poniedzialek jak co to idziesz na testy z Oksy ??? no wiesz jak nie zadziala to pewnie beda chceli na drugi dzien zas cos dzialac wiec cie pewnie zostawia Wiec musisz wiedziec czego bardziej chcesz Czy juz urodzic z ich pomoca jakby to mialo trwac dluzej? czy czekac w domu az sie zacznie? ja i tak ci zazdroszcze :-)

Oj....3 tygodnie?:/no chyba go pogielo...a moze zadzwon do szpitala i zapytaj kiedy u nich wywoluja, ile trzeba byc po terminie...jak nie w jednym to w drugim...
mama mi wczoraj opowiadala kolejne historie porodowe od pacjentek jak jedna przy naturalnym zagrozila ze jesli jej nie zrobia cc to ona wyskoczy przez okno:))))bo tak ja bolalo. no i wiecie ze jej zrobili?:)!!
a druga troche bardziej smutna wiadomosc, ciostra kolezanki mamy tydzien temu urodzila w 24 tygodniu:/dzidiza(nie znam plci) wazyla 750 gr....przewiezli ja do szpitala w Poznaniu no i walcz...mama nadzieje ze bedize dobrze...
a mi wypadl przed chwila czop:)))takie dlugie kolo 10 cm i jak bialko kurze konsystencja, sorki za opisy, ale kompletnie przezroczyste.ta krew ktora byla w poniedzialek to widocznie byla po badaniu tylko...

Najsamprzód Blond gratuluję CZOPA ;-)
To lepsze niż 6 w totka ;-)

Nie mam co dzwonić, bo mój gin to ordynator :-(
A innego szpitala nie ma w naszym mieście.
:-(

Czarna - czyli wieści super !!!!!! zazdroszczę !! też chetnie poszłabym na wizytę do gina, ale muszę jeszcze sporo poczekać :-(
Malena - ojej..to faktycznie chce Cię trochę przetrzymać.... ale tak naprawdę w każdej chwili może się zacząć !! czego Ci życzę...

Wiesz... nie chcę tak kombinować.
To jest duży szpital powiatowy.
Mogłabym do wojewódzkiego jechać, ale bez akcji porodowej to mnie tak nie przyjmą, bo i dlaczego bez skierowania mieliby przyjąć?
Poza tym nawet gdybym poszła do innego lekarza, to on mi nie da skierowania, wiedząc, że u kogoś innego była prowadzona ciąża - szczególnie u ordynatora.
Zresztą trudno o skierowanie bez wskazań. A u mnie wskazań brak :-(
Pozostaje mi czekać.

Najgorzej, że w związku z tym będę musiała na zjazd do Krakowa pojechać przynajmniej w niedzielę, a wcale mi się to nie uśmiecha :angry:

Z tego co ja wiem to i u mnie nie trzeba miec skierowania Jak sie przychodzi po TP
Ale we wtorek mam wizyte wiec jeszcze dopytam gina
MALENA przeciesz jestes po TP i dlatego zglaszasz sie do szpitala Juz nie mowie abys poszla dzis ale zaniedlugo ;-)

reklama
No nie wiem.
Bo to przecież i tak on podejmuje decyzję :-(
Poczekam do tego poniedziałkowego ktg i zobaczę co powie dalej.
Może tylko chciał mnie podk......:wściekła/y:
Jeśli tak, to mu się udało!

Do góry