reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

reklama
witam!!
Agniesia ciesz sie ze masz duży brzuszek mi lekarka powiedziała ostatnio ze mam za mały i w rezultacie wylądowałam ze skierowaniem na patologie:-( na szczęście nie zatrzymali mnie ale mała ma nieznacznie mniejsza wagę niż powinna ale co ja sie strachu najadłam :wściekła/y:
jutro mam usg zobaczymy co lekarka powie...:confused:

Agnieszka zazdroszcze ci tego usg,chcialabym miec jeszcze jedno;-)Mi mowia wszyscy,ze mam maly brzuch i jakos czasem sie zamartwiam,ze Amelcia moze byc malutka.

Mi tez mowia ze mam maly brzuch...a mi sie taki wielki wydaje. kolezanke przed chwila spotkalam, urodzila 7 tygodni temu, 2 tyg po terminie i mowila ze miala duuzo wiekszy niz ja...a dziecko wazylo 3.5 chociaz na USG przed samym porodem powiedzieli ze ponad 4.

Agniesia, wielkość brzucha nie musi wskazywac wielkosci dziecka ;) moja córeczka wazyla 4300 i długosci miala 59cm i spokojnie miescila sie w polskie 56rozm, czyli tutejsze 0-3m. Bo te newborn to na mniejsze dzidzi niż nasze tzn. PL 56. ;-)

Wiecie co, bo wszyscy chyba chca zebysmy caly czas mialy taki brzuch jak w 9 miesiacu:-D:-D:-Dbo zawsze jest dla nich za maly...moze mysla ze to jest tak ze jak na tescie zobaczymy II to nam wyskocza w 5 sekund pilki do kosza....:-Djakies mylne wyobrazenia chyba maja ci ludzie...

Ja też mam niewielki. Jak się lużno ubiorę, to nie poznasz, że jestem w ciąży.
Wyglądam jak grubasek. Wszystko w tyłek idzie.
Mierzyłam się dzisiaj: 100/ 96/ 108. biust/brzuch/biodra
To 96 to w tym miejscu co normalnie talię mierzę.
Trudno tak porównywać nasze brzuszki, bo każda innego wzrostu i innej figurki :-)

reklama
No to widze ze znow mierzymy sie:-D
no to ja od gory w dol- 98-103-110:szok:tylko cos mi sie biust jakby o 2 cm zmniejszyl i nie chce wyjsc inaczej:eek:ale za to tylek powiekszyl:sorry:juz wolalam jak bylo odwrotnie:tak:

Do góry