reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ewa, skoro i tak musicie płacić, to może faktycznie lepiej żłobek, moje dwie koleżanki, które posyłały dzieci do żłobków, bardzo chwaliły:)

Poczytałam co piszecie o przedszkolach i faktycznie... Chyba do publicznego jest szansa się dostać z pełnej rodziny tylko pod warunkiem, że oboje rodzice mają etaty. Mój mąż i ja mamy działalności gospodarcze, więc pewnie nic z tego nie będzie... Zwłaszcza że w mojej dzielnicy jest JEDNO przedszkole publiczne. No ale to jeszcze mnóstwo czasu. Może sama założę przedszkole :)

Ja dzisiaj muszę iść do lekarza zaraz, trochę bez sensu, ale inny robi usg, a inny mi da skierowania na badanie, więc niestety teraz po te skierowania trzeba się wybrać... a mam pełno roboty do nadgonienia na komputerze, ale trudno. Jak wrócę, to będę nadganiać, a potem znów do tej szkoły rodzenia :) Dziś jeszcze raczej nudy, dopiero te spotkania z konsultantką laktacyjną w przyszłym tygodniu jakoś mnie ciekawią. Chociaż ja tyle czytam, że z teorii jestem już świetnie obkuta.

Mi się nawet nie chce spać, tylko robi mi się co chwila smutno i źle, ale myślę, że duży związek z tym ma fakt, że przytyłam w sumie już te 10 kg, a obiecywałam sobie pilnować, żeby przytyć w całej ciąży maks 9 ze względu na nadwagę wyjściową. I co, styczeń i leżenie z szyjką mnie załatwiły, plus oczywiście depresyjne obżarstwo w tym czasie. Teraz wróciłam do ruchu i diety, ale już się waga nie cofnie, mały rośnie jak na drożdżach i chcąc nie chcąc te 200-300 g tygodniowo i tak tyję. Nienawidzę czuć się jak taki wieloryb :/

Zauważyłam, że od początku kłopotów z szyjką (drugi dzień Świąt Bożego Narodzenia) przestałam tyle mówić/ śpiewać do brzucha, i zaczęłam traktować Krzysia w kategorii rozwiązywania problemów - a to z szyjką, a to brzuch ciągnie, a to trzeba leżeć, a to tymi oczami się martwię. Hm, chyba muszę spróbować jakoś wrócić do atmosfery pozytywnego wyczekiwania na dziecko, bo inaczej się nerwusek straszny urodzi...

reklama
Cześć, u nas dzisiaj nie ma wody, wiem że u niektórych z was to norma, ale dla mnie brak wody to tragedia. Ja to gdyby wybuchła wojna i nie byłoby wody i prądu pierwsza bym umarła, jakaś nieprzystosowana do życia jestem.
koreczek, co do kremów to ja używam tak jak jagna czerwonego garniera, ale moja mama która ma duże problemy ze skórą kupuje w aptece taką maść z mocznikiem (tylko nie wiem czy można w ciąży stosować) i to pomaga na takie aż skorupy. Mama smaruje na noc i potem zakłada rękawiczki.
do ust potwierdzam że pomaga maść z witaminą A, ona w ogóle ładnie i szybko leczy

a z praniem do miękkość ubranek w dużej mierze zalęzy niestety od wody, nie od płynów. Jak jeździmy do teściów i tam pierzemy to wszystkie ubrania są mega sztywne mimo tych samych detergentów. Ja po powrocie wszystko piorę drugi raz, bo nie mogę znieść tej sztywnośći. Ale oni mają paskudną wodę, tyle co mama Rafała naczyści się kuchni i łazienki żeby nie było kamienia po dwóch dniach to aż niewiarygodne.

WItam Kobietki:)

U mnie wieje jak na syberii i -13 masakra ja już sama autem się nie ruszam więc dziś czekam czy mąż znajdzie chwile żeby ze mną pojechać kupic torbe do szpitala i chustę wczoraj wylicytowaną. DZiś noc z sukcsem wstałamtylko raz siusiu.:-p

Flower nadal tzrymam &&&&&&&&&& za to aby wyniki byly ok i dziś cię wypuścili do domku.

Mala mama życzę dużo siły i spokojnie wszytko pomału ogarniesz i zrobisz tylko dbaj o siebie przy tym.

Moniqaa odpoczywaj i leż jak najwięcej mnie brzuch też tak ciągnie ku dołowi.

Agnis kciuki zaciśnięte za twoją wizytę.

Marcia gratki 34 tyg i nie szalej ze sprzataniem.

Kainkas może te bóle to po tym jedzeniu byłyoby dziś spokojny dzien był uważaj na siebie.

Koreczek krem do rąk kup jakiś i grubą warstwe nałóż a na to rękawiczki bawełniane i posiedz tak do wchłonięcia pare razy zrób i powinno byc dobrze.

MONISIA trzymam kciuki za wizytę. A z majstrami to tak jest ale ja na twoim miejscu postraszyłabym ich ze prędzej urodzę niż oni skończa i niech się biorą w te pędy do roboty bo ty musisz mieć wszytko gotowe już.

Malpawzoo chyba z białego jelenia są płatki mydlane do prania dla dzieci w leclerku ostatnio widziłąm na półce coś takiego obok prodzków płynów do prania dla dzieci.

Ja piorę tak jak Ewa w loveli płynie i już do płukania nie dodaję żadnego płynu.

Ewa a coś takiego do zabawy QUERCETTI 4195 mozaika układanka 16 kart 48e 2+ (3891361788) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Miłek jak był tak koło 2 lat to bardzo to lubił z tej firmy są fajne zabawki i bardzo trwałe mimo dużej eksploatacji nadal wygladają jak nowe.

Kainkas do którego złobka Hania chodziła??

Mamatek głowa do góry to hormony ciążowe tak działaja że mamy takie zmienne nastroje trzeba to przetrwać.

Alesia dobrze ze to nie wojna tylko coś naprawiają oby woda jak najszybciej się pojawiła.

Idę się myć i prasowania ciąg dalszy dziś.

Alesia my z mocznikiem mamy Mediderm, jest łagodny i na 100% działa na takie skorupy. Celince i kilkorgu dzieciom zrobiła się łuska na rekach jak zmienili proszek do prania w przedszkolu. My musimy uważać na skórę Celinki więc skończyło się u dermatologa.
Ale ten krem jest dostępny bez recepty, więc nie powinien zaszkodzić.

Zaczęłam 32 tydzień

Mamatek ja wożę Kurczaka do przedszkola przez pol miasteczka, do tego najblizej nas by go nie przyjeli bo był za mały i dyrektorka od razu powiedziała, zeby nawet nie sk ładać dokumentow.......

tez mam krem z mocznikiem z AA ale teraz sie nim nie smaruje, ogolnie na łydki go stosowałam bo mi rogowacieje skora :-(

Ewa ja bym może nie ryzykowała, chyba że mają jakąś fajną grupę maluszków

Przedszkole fajne, Franek teraz tam chodzi. Aniela zna teren, panie...

ewa- a nie lepiej jakiś złobek i dzieci w jej wieku? moja hania chodzila do złobka i zadowolona byłam i ja i ona.

Kasa, kasa, kasa.
Przedszkole to 390 zł plus jedzenie. A Aniela jako druga ma połowę ceny.
Żłobek - 1000 zł plus jedzenie.
Różnica KOLOSALNA.

ewa moj Kurczak poszedł jak miał 2,5 roku......Małą tez tak bede chciała posłac......

U nas od 2,5 właśnie do przedszkola przyjmują. Ale w tym wieku 3-4 miesiące to ogromna przepaść czasami.

No zobaczymy...

Ostatnia edycja:
Mała Gwiazda cos mi sie neiruchawa zrobiła, wczoraj juz mnie nerw na Nia brał......dzis tez cos słabo...........strajkuje czy co????????????????

mamusia no te nasz dzieciaczki coraz mniej miejsca wiec i ruchy rzadsze,u mnie wczoraj dawala rowno, a wczesniej kilka dni byl spokoj calymi dniami doslownie,raz na kilka godzin mialam po 1 ruchu. od dzisiaj znowu cisza...

reklama
Do góry