reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Muniuś a używasz tylko plynu? Czy proszek i plyn? Bo mi polozna mowila żeby tylko w proszku bo plyny zawierają dużo substancji zapachowych i nie zaleca się do prania ciuszków tak malutkich dzieci. Wiec ja wyprałam tylko w proszku, wyplukalo się w wodzie i wyprasowałam:tak:
Ale u każdego inna szkola ze tak powiem wiec się mną nie sugeruj :-)

reklama
ja używam tylko płynu do prania- jakis taki Bobini kupiłam w rossmanie. No ale ciuszki są dość twarde po praniu, prasowanie z parą je trochę zmiękcza.

hejj

wyspałam sie, wstawaina na siku brak :-) wstałam o 6tej, połknęłam żelastwo i poszłam spac dalej, Julek zmienił koncepcje i do przedszkola nie chcial isc, to mam ferie i dpoobrze bo na dworze -10stopni :-(

Mrowkaa
ta babka z Wlocławka nie pracowała w tym szpitalu, ona podobno pracowała kiedys przed urodzeniem pierwszego dziecka w Toruniu w szpitalu........ale masakracja a ten ordynatorek na takiego ciula skonczonego wygląda, wczoraj ogladałam Uwage na TVN i mowili, ze przeciwko temu szpitalowi toczy sie 37postepowan o blędy w sztuce lekarskiej, az strach sie bac.............

kainkas
jaka masc kupilas na spekane usta corci? Julek ma straszne wargi :-(

Gratuluje udanych wizyt i powodzenia wszystkim na dzisiejszych!!!!!!!

a reszte musze doczytac a widziałam, ze bylo o samodzielności dzieci :-) moj je sam tylko czasami go raczki bolą :cool: cwaniak :-)

Ja nie płukałam prania dzidziusiowego płynami, tzn wlączyłam podwojne płukanie wodą......

Muniuś
a hybryda to zwykły lakier tylko jakos specjalnie utwardzany a to miałam taki, myslałam, ze to jest cos "dolepiane" dopłytki :-) ja mam swoja płytke ok, wiec tylko mi kształt nadaja, robią skórki i malują i utwardzają lampą.......

spadam na herbatkę i bułeczke drożdzóweczkę- jak ten moj chlop o mnie dba a dupsko rosnie sialalalala

Hej

Marcia gratki 34 tc!

Agnis powodzenia na wizycie:) ja z waga blisko ciebie, bo 94 kg. Nie tyje kilograma tygodniowo, bo od 3 stycznia tylko kilogram na plusie, dobrze że się to zatrzymało trochę:tak:

Dziewczyny poradzicie mi coś?

Wczoraj wieczorem wzięłam kąpiel i poszłam spać. O 2 jak zawsze się obudzilam i moje dłonie takie suche były jak nie wiem:szok: strasznie mnie pieką, do tej pory, smaruje kremem nivea.

Znacie jakiś lepszy krem na takie suche dłonie??

Mamusiu synka, to jest masakra jakie te dłonie szorstkie są :(

Kainkas dzięki :) ogólnie to mam fajny krem, ale już mi się kończy i nie wiem czy taki kupię w Polsce w ogóle. Kupiłam go we Francji, no super jest nazywa się dermophil, gesty, ładnie pachnie i szybko się wchłania:tak:

Witam was porannie!!!

Dzis wyjatkowo wczas wstalam, bo musieliśmy załatwić sprawe z kuchnia i już się wkurzylam.:wściekła/y: Panowie od kuchni mogli by ja jutro już montowac, a tu się nie da, bo nasi „fachowcy” którzy w poniedziałek mieli już położyć plytki, poloza je dopiero dzisiaj a fugi dopiero jutro mogą zrobic.:no: Przez to jeszcze pokłóciłam się z m…:wściekła/y:

Ogolnie już mam problem z lezeniem, bo po chwili już mnie wszystko boli i już nie wiem jak się położyć, bo na zadnej stronie nie jest dobrze i w dodatku od razu jak się poloze to zgaga się pojawia. :-(Chyba będę za chwile na siedziaco spac!

Dzisiaj mam tez wizyte, ale dopiero o 19. Trzymajcie kciuki!

Gratuluje wczorajszych udanych wizyt!!!! I Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze!!!

Flower dobrze, ze badania na razie dobre! Trzymam kciuki by cie ta cholestaza jednak ominęła!

Jeśli chodzi o ubranka, to ja pralam wszystkie w plynie do prania bobini i płukałam 2x.

Agnis83 u mnie już jest 95, wiec podobnie hehe ;-)

marcia30 Gratuluje 34 tygodnia! I nie przesadzaj z tymi porzadkami! :tak:

kainkas to nie ciekawie mialas w nocy! Mam nadzieje, ze już lepiej!

mamusia synka a panie w przedszkolu jakies niepowazne!

Koreczek neutrogena dobrze nawilza!

MałaMama Tylko nie przemeczaj się za bardzo! A z sesja super! ;-)

muniuś ja po masciach i plastrach veet mam alergie, wiec ich nie mogę używać. A widoki naprawde super!

Moniqaa odpoczywaj duzo! Mam nadzieje, ze brzuszek już lepiej!

Ide sie chyba jeszcze troche polozyc... Zajrze jeszcze pozniej...

Milego dnia zycze!!!

reklama
Piszecie o kremach - moim ostatnim odkryciem jest emolient z apteki - MEDIDERM - 500 ml za 23 zł :D Strasznie wysychałą mi skóra na biodrach mimo oliwek używanych na mokro, czy balsamu Neutrogeny, a teraz problem zniknął. Młody też ma lepszą skórę po tym kremie. Nie jest zapachowy i ma chyba z 5 składników na krzyż ;)

Co do samodzielności dzieci - mój od dawna je samodzielnie, łyżeczkami nie lubił być karmiony za bardzo nigdy, tylko rwał się do jedzenia sam (jak już zaczął jeść w wieku 9/10 m-cy ;)) I dziś nikomu i niczym nie da się nakarmić ku unieszczęśliwieniu mojej mamy jak z nią zostaje :D Na ubieranie jeszcze za wcześnie, choć czasem próbuje wciągać spodnie, ze średnim skutkiem, w każdym razie chwalę, zeby wiedział, ze to dobra droga ;) Z butów kalosze opanował prawie do perfekcji ;)

Do góry