reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Muniuś a używasz tylko plynu? Czy proszek i plyn? Bo mi polozna mowila żeby tylko w proszku bo plyny zawierają dużo substancji zapachowych i nie zaleca się do prania ciuszków tak malutkich dzieci. Wiec ja wyprałam tylko w proszku, wyplukalo się w wodzie i wyprasowałam:tak:
Ale u każdego inna szkola ze tak powiem wiec się mną nie sugeruj :-)

reklama
ja używam tylko płynu do prania- jakis taki Bobini kupiłam w rossmanie. No ale ciuszki są dość twarde po praniu, prasowanie z parą je trochę zmiękcza.

hejj

wyspałam sie, wstawaina na siku brak :-) wstałam o 6tej, połknęłam żelastwo i poszłam spac dalej, Julek zmienił koncepcje i do przedszkola nie chcial isc, to mam ferie i dpoobrze bo na dworze -10stopni :-(

Mrowkaa
ta babka z Wlocławka nie pracowała w tym szpitalu, ona podobno pracowała kiedys przed urodzeniem pierwszego dziecka w Toruniu w szpitalu........ale masakracja a ten ordynatorek na takiego ciula skonczonego wygląda, wczoraj ogladałam Uwage na TVN i mowili, ze przeciwko temu szpitalowi toczy sie 37postepowan o blędy w sztuce lekarskiej, az strach sie bac.............

kainkas
jaka masc kupilas na spekane usta corci? Julek ma straszne wargi :-(

Gratuluje udanych wizyt i powodzenia wszystkim na dzisiejszych!!!!!!!

a reszte musze doczytac a widziałam, ze bylo o samodzielności dzieci :-) moj je sam tylko czasami go raczki bolą :cool: cwaniak :-)

Ja nie płukałam prania dzidziusiowego płynami, tzn wlączyłam podwojne płukanie wodą......

Muniuś
a hybryda to zwykły lakier tylko jakos specjalnie utwardzany a to miałam taki, myslałam, ze to jest cos "dolepiane" dopłytki :-) ja mam swoja płytke ok, wiec tylko mi kształt nadaja, robią skórki i malują i utwardzają lampą.......

spadam na herbatkę i bułeczke drożdzóweczkę- jak ten moj chlop o mnie dba a dupsko rosnie sialalalala

Hej

Marcia gratki 34 tc!

Agnis powodzenia na wizycie:) ja z waga blisko ciebie, bo 94 kg. Nie tyje kilograma tygodniowo, bo od 3 stycznia tylko kilogram na plusie, dobrze że się to zatrzymało trochę:tak:

Dziewczyny poradzicie mi coś?

Wczoraj wieczorem wzięłam kąpiel i poszłam spać. O 2 jak zawsze się obudzilam i moje dłonie takie suche były jak nie wiem:szok: strasznie mnie pieką, do tej pory, smaruje kremem nivea.

Znacie jakiś lepszy krem na takie suche dłonie??

Mamusiu synka, to jest masakra jakie te dłonie szorstkie są :(

Kainkas dzięki :) ogólnie to mam fajny krem, ale już mi się kończy i nie wiem czy taki kupię w Polsce w ogóle. Kupiłam go we Francji, no super jest nazywa się dermophil, gesty, ładnie pachnie i szybko się wchłania:tak:

Witam was porannie!!!

Dzis wyjatkowo wczas wstalam, bo musieliśmy załatwić sprawe z kuchnia i już się wkurzylam.:wściekła/y: Panowie od kuchni mogli by ja jutro już montowac, a tu się nie da, bo nasi „fachowcy” którzy w poniedziałek mieli już położyć plytki, poloza je dopiero dzisiaj a fugi dopiero jutro mogą zrobic.:no: Przez to jeszcze pokłóciłam się z m…:wściekła/y:

Ogolnie już mam problem z lezeniem, bo po chwili już mnie wszystko boli i już nie wiem jak się położyć, bo na zadnej stronie nie jest dobrze i w dodatku od razu jak się poloze to zgaga się pojawia. :-(Chyba będę za chwile na siedziaco spac!

Dzisiaj mam tez wizyte, ale dopiero o 19. Trzymajcie kciuki!

Gratuluje wczorajszych udanych wizyt!!!! I Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze!!!

Flower dobrze, ze badania na razie dobre! Trzymam kciuki by cie ta cholestaza jednak ominęła!

Jeśli chodzi o ubranka, to ja pralam wszystkie w plynie do prania bobini i płukałam 2x.

Agnis83 u mnie już jest 95, wiec podobnie hehe ;-)

marcia30 Gratuluje 34 tygodnia! I nie przesadzaj z tymi porzadkami! :tak:

kainkas to nie ciekawie mialas w nocy! Mam nadzieje, ze już lepiej!

mamusia synka a panie w przedszkolu jakies niepowazne!

Koreczek neutrogena dobrze nawilza!

MałaMama Tylko nie przemeczaj się za bardzo! A z sesja super! ;-)

muniuś ja po masciach i plastrach veet mam alergie, wiec ich nie mogę używać. A widoki naprawde super!

Moniqaa odpoczywaj duzo! Mam nadzieje, ze brzuszek już lepiej!

Ide sie chyba jeszcze troche polozyc... Zajrze jeszcze pozniej...

Milego dnia zycze!!!

reklama
Piszecie o kremach - moim ostatnim odkryciem jest emolient z apteki - MEDIDERM - 500 ml za 23 zł :D Strasznie wysychałą mi skóra na biodrach mimo oliwek używanych na mokro, czy balsamu Neutrogeny, a teraz problem zniknął. Młody też ma lepszą skórę po tym kremie. Nie jest zapachowy i ma chyba z 5 składników na krzyż ;)

Co do samodzielności dzieci - mój od dawna je samodzielnie, łyżeczkami nie lubił być karmiony za bardzo nigdy, tylko rwał się do jedzenia sam (jak już zaczął jeść w wieku 9/10 m-cy ;)) I dziś nikomu i niczym nie da się nakarmić ku unieszczęśliwieniu mojej mamy jak z nią zostaje :D Na ubieranie jeszcze za wcześnie, choć czasem próbuje wciągać spodnie, ze średnim skutkiem, w każdym razie chwalę, zeby wiedział, ze to dobra droga ;) Z butów kalosze opanował prawie do perfekcji ;)

Do góry