reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

nifla o muszą masz zapewne rację. Ja tak piszę o szpitalu, w którym mam rodzić. Z tego co słyszałam, orientowałam się z relacji tam rodzących i sama widziałam (siostra 2 tyg. temu rodziła) to jest ok. Rodząca jest naprawdę traktowana po ludzku. Choć dużo też zależy od lekarza np. No ale to wiadomo- temat rzeka.

reklama
Tak mnie zaintrygowało :)
Wasi Mężowie naprawdę nie wiedzą, co i jak z tymi wkładkami, majtkami siatkowymi, pieluchami i innymi takimi bajerami?:)
Mój jest obcykany. Nie ma wyjścia ;) W końcu też jest w ciąży, też idzie rodzić i też się będzie dzieckiem zajmować. Łaski nie robi :p

Ewa
mój ogolnie kuma bo mu na bieżąco pokazuję co kupuję ale jak raz wyjęłam wkład poporodowy do gaci z Canpol Babies... to on spojrzał i się pyta "A jak się tego pampersa zakłada?" :-D No ręce i cycki opadają :-D

Nikusia u mnie porod w prywatnej kliniece kosztuje 1700 wiec za polozna w zwyklym szpitalu na pewno bym nie zapłaciła tyle co napisałas:no:
tylko z tą połozną zktóra sie chcem umowic to jest tak ze miala ja wyprobowac najpierw moja jedna kolezanka ktora urodzila 27.12, potem druga ktora urodziła w pn i na koniec ja a tak sie złozylo ze ani jedna ani druga nie skorzystala z jej uslug bo pierwsza jak zaczelo sie cos dziac to do niej zadzwoniła i pojechala do szpitala tam ja podłaczyli pod ktg i powiedzieli ze nie ma jeszcze skurczy porodowych i ze ja na patologie poloza i ta polozna rozmawiala z druga polozna i doszła do wniosku ze jeszcze poki akcja na dobre sie nie rozpoczela to ona nie bedzie jechac na złamanie karku bo za kilka godzin i tak miala byc w pracy bo zaczynala dyzur a tej mojej eli w ciagu godziny tak sie wszystko rozkrecilo ze ta polozna nie zdazyla przyjechac ale caly czas była w kontakcie z polozna ktora przyjela porod i ta moja kolezanka byla bardzo zadowolona z opieki i nic nie zaplacila, a ta kolezaka co urodzila w pn miala sie z polozna spotkac w srode bo polozna byla chora w tamtym tyg no i w sumie sie nie spotkaly i Anka nie dzwonila do niej ale poszla wczoraj bedac na oddziale powiedziec ze juz po wszystkim to ta polozna zeszla , zajrzala w dokumenty, zbadala Anke i tez byla bardzo mile zaskoczona zainteresowaniem (darmowym) z jej strony, takze ja sie smieje ze do trzech razy sztuka bo zostalam tylko ja i pytanie czy mi sie uda skorzystac z usług tej poloznej :-)

No dobra, dostałam paczkę i po obejrzeniu zawartości oświadczam, że NIE polecam sklepu Sklep internetowy Bajkowachatka wózki dla dzieci , łóżeczka, foteliki samochodowe, kojce, leżaczki, akcesoria niemowlęce, meble dla dzieci, krzesełka do karmienia, komody kąpielowe, kosmetyki, zabawki
Zamówiłam pościel, do której jako gratis miało być prześcieradło - prześcieradła brak. Ponieważ paczka nie doszła o czasie, o czym pisałam wczoraj, to w ramach przeprosin babka powiedziała, że dorzuci zabawkę prezent dla dziecka. W paczce żadnej zabawki nie mam, są za to dołożone dwa śliniaczki - takie zwykłe, najtańsze szmatki, dołożone do pościeli - nie wiem, czy robią za gratisowe prześcieradło czy za tą obiecaną zabawkę. W każdym razie jestem rozczarowana.

Ostatnia edycja:
Kamma weź z 10 wkladek przepakuj do małego woreczka jak będziesz potrzebować więcej to mąż dowiezie i już.

Jagna zamordowałbym tych od wody normalnie :wściekła/y::wściekła/y: nagadałaś w spóldzielni ze ty w zaawansowanej ciąży i nie przyniesiesz sobie wody ze sklepu normaknie masakra jakaś i tak długo to trwa.

Pinki dobrze ze sie odezwałaś bo myślałam o tobie czytając te ksiażki nie płąkałam ale w ciązy wtedy nie byłam:).

Katarine to się przysposabiasz do opieki nad swoim dzieckiem niańkując.

Nikusia dobry pomysł z tym wymrożeniem moze naszą pościel powyrzucam na balkon.
Nie, ale po telefonie 20 min minęło i była woda. Majster chyba tyle co dojechał;-)

Mój mąż cyknięty w pieluszkach, podpaski też kupi, ale majtki siatkowe pierwszy raz widział, przy Celinie tego nie było. Miałam kupione jakieś majtki za 2zł na połóg i je później wywaliłam;-) Poza tym mamy tu niedaleko fajny sklep, jak pójdzie i nawet do mnie zadzwoni to z babką ja się dogadam, on tylko zapłaci. Znają nas tam i kochają, bo jak nie kochać kogoś kto idzie i kupuje za 300-500zł na raz (mają fajne 100% bawełna ciuszki dla Celinki, a przy jej łuszczycy muszę patrzeć co kupuję)
Zupa się gotuje, a kuchnia zalana. Bo jak zawsze palanci nie odpowietrzyli rur i mi na 4 piętrze powietrze wywaliło, musiałam się przebierać i ścierać podłogę tak chlapało.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry kochane Marcóweczki! :-) ;*
Mam nadzieję, że każda z Was dobrze zaczęła dzisiejszy dzień, za oknem potężny mróz, a u mnie w domu też nie lepiej, bo na okna do wymiany czekamy i w tym momencie termometr pokojowy pokazuje 17 stopni :szok:
Dzisiaj calusieńki dzień siedzę w domu, miałam jechać do Urzędu mojej dzielnicy, bo ojca chcę wymeldować i każą mi się z nim stawić jak on w Norwegii i nie ma zamiaru tu wracać...ehh i znowu pisma, odwołania, masakra jakaś, ale za zimno dzisiaj, mam 7 dni od otrzymania pisma to jeszcze 6 mi zostało :baffled:
Jestem zachwycona Sony Xperia Z, już dziś zaliczyłam pierwszą rozmowę z siorką na Skypie - idealnie, nie zacina się obraz ani dźwięk :-) Sikorka moja będzie zdawała prawko w Norwegii, jak usłyszałam ile to kosztuje, to nawet nie jest połowa ceny jaką ja teraz zapłaciłam, bo u mnie to 1200 za cały kurs utargowane z 1450 zł. :-D:-D:-D Mój instruktor, który też jest właścicielem strasznie śmiał się, że jeszcze nikt z nim nie utargował takiej ceny :-D:-D:-D
Nie doczytałam Was od wczoraj, jeszcze mi trochę zostało, ale zostawię sobie to na przerwy, jak już będę chciała odpocząć po sprzątaniu :tak:
Wczoraj przyszła mi koszula do karmienia z Alles o taka alles-MamaSugar01-produkt.jpgpodoba mi się i to bardzo; drugą mam różową z F&F tylko do porodu jeszcze nic nie znalazłam, ale myślę o takiej za 17 zł. z Auchana, o ile jeszcze jest, bo Zby nie ma żadnych takich dłuższych :baffled:

Załączniki

• alles-MamaSugar01-produkt.jpg
    alles-MamaSugar01-produkt.jpg
    32 KB · Wyświetleń: 48
Dzień dobry dziewczyny!
Mamusia trzymam kciuki i leż, leż i jeszcze raz leż a na pewno dasz rade!!!
Juz sama nie wiem od czego zacząć. Tak czytałam o tym ze wasi mezowie zastanawiaja sie wieczorami czy moga się napić a co ja mam powiedziec? Moj m sam potrzebue opieki i szofera wiec jakby sie cos dzialo to chyba sama musze sie zawiezc do szpitala...ehh na szczescie jest tesciowa i tesciu wiec jakby co to oni..

Co do kacika dla maluchów to my czekamy na meble nowe dla Filipa i wtedy łozeczko i komode po Filipie mam zamiar przemalowac i wstawic do naszej sypialni. Jak bedzie gotowe to wstawie fotki i z filipa pokoju i z kącika dla Igora.

Ja wstałam dzis lewa noga...czuje sie coraz grzej, przeziebienie mnie rozklada, Filip troche lepiej za to, Maz cierpi z bólu a moja mama w pracy wiec tak na prawde zostalam z tym sama a jeszcze m musze na rehabilitacje dzisiaj zawiezc. A tak chetnie to ja bym sobie polezala i zeby wokol mnie ktos chodzil, podawal pod nos lekarwta i herbatke i sie opiekowal...hmmmm juz dawno powinnm sie z tym pogodzic...bo jak maz byl zdrowy to ciage w pracy a jak rozwalil noge no to wszystko na mojej glowie....Dobra dosc narzekania trzeba sie wziac w garsc nikt nie mowil ze bedzie latwo!

Milego dnia kochane!

malz pojechal do carfouea bo promocja na lubelle po 2.29 a my lubimyy wiec zapas makaronu na pol roku bedzie i banany po2,79 a hania co dzien po dwa wcina.

ewa - moj niby wie ale wkurzam sie jak mussze mu cos tlumaczyc...

pranie zrobilam dolalam krppelke olejku herbacianego i pieknie mi pachnie

rosol sie gotuje, hania z m na sanki maja isc

mamusiu dobrze ze jest ok. na pewmo dasz rade te dwa tyg jak nie dluzej i masz szanse na porod naturalny bez wywolywania - super

munius - a ja wietrze ciagle bo przy zakrreconych kaloryferach mam 25 stopni i umieram. wiec okno otwarte co chwila

Ostatnia edycja:
reklama
ewa86 moze co jest co to moj m by sie polapal, ale znalezc cos to juz masakra jest! czasem go o cos prosze, ma to przed nosem i nie widzi no! a jak juz mowie przynies to z komody z pierwszej szuflady to otiwerai ze nie widzi! bo otwiera np pierwsza,ale nie od gory tylko od dolu :-D typowy facet no :-D i tak mu pokazuje co gzie jest i to kilka razy bo zapomni..ale osttnio do mnie ze jeszcze czas mam zeby mu pokazac co gdzie i jak... brr...

MałaMama no wspolczuje z Twoim m, ale dobrze ze masz jak co tesciow pod reka.. MAsz gorszy dzien dzisiaj, jutro bedzie lepszy, zobaczysz :tak:

Kainkas dodalas olejku do prania bobasowego? hmm o takim czyms nei pomyslalam. Chociaz ja i tak specjalnie bejbusiowy plyn o plukania jak najladniejpachnacy kupilam, zeby chociaz orobina jakiegos zapachu byla..a jak uczuli to trudno, bede prac od nowa :tak:

Moj ma wolne, wiec wyciagam go na spacer. -11 jest ale bardzo przyjemnie. Sama nie przejde sie, bo ja ciagle poslizgi zaliczam i kogos sie musze trzymac. A na cmentarz do taty chce isc, wczoraj minelo 2 miesiace jak go juz nie ma :-(

Ostatnia edycja:
Do góry