reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Biedna Kasiulekk :-(. Oby wyniki się poprawiły.
A Kasia miała wcześniej objawy cholestazy czy sama z siebie zrobiła badania?

kainkas
życzę dobrych wieści na wizycie.

kamaa ja wkładek laktacyjnych biorę 12 sztuk - czyli 6 par. Jakby co to małżonek dowiezie. Na szkole rodzenia nam mówiła położna że nawał zwykle jest jak już się wychodzi, więc powinno mi wystarczyć w razie gdyby wcześniej coś pokapywało:tak:.
Ja też się nie mogę zmieścić w moja torbę, a biorę naprawdę tylko minimum (ale torbę mam małą).
Kamaa torbę do szpitala mąż będzie pakował sam pod moim nadzorem żeby też widział gdzie i co w niej jest:tak:

jagna z tą woda u was to już przeginają na maksa:wściekła/y:

ewa
niech cię nie dziwi że niektórzy nie ogarniają pewnych rzeczy skoro pierwszy raz na oczy widzą wkładki laktacyjne, podkłady czy nawet pampersy... Twój mąż tez zapewne w pierwszej ciąży wszystkiego uczył się razem z tobą:tak:.
Ja to nawet z własnej ciekawości otworzyłam opakowanie wkładek laktacyjnych czy podkładów żeby zobaczyć jak to wygląda. I razem z mężem oglądaliśmy. Nawet jednego pampersa mamy rozpakowanego ,,testowego" do nauki.
Mój mąż wszystko rozkminia, tylko kłopot z ubrankami miał (co jak się nazywa), ale już wsio ogarnął:tak:. Z zakupieniem czegokolwiek tez by kłopotu nie miał.

małpawzoo współczuje rozczarowania w związku z zakupami.
munius to ubieraj się ciepło. Fajna koszulka.

reklama
Witam się i ja :)

Żeby nadrobić zaległości to chyba musiałabym mieć tydzień oczywiście gdybyście dalej nie produkowały postów a tak się nie da :-D
także poczytałam tylko tak pi razy oko niestety.

U nas też mroźno ale śnieg dopiero zaczyna prószyć, jak sobie pomyśle że auto trzeba by było odskrobać to wolę nigdzie nie wybywać

Bezsenne noce męczą mnie tak samo jak i większość z was i chodzę w środku nocy po mieszkaniu jak zjawa. Jeszcze dzisiaj w nocy pies na placu tak strasznie szczekał że aż teściu z latarką po placu chodził sprawdzał czy się ktoś nie kręci. Ja to sobie potem wyobrażam nie wiadomo co i dopiero spać nie potrafię.

Dziewczyny mam pytanie jakie ubranka szykujecie do wyjścia ze szpitala dla maluszka ?? Ja mam dylemat widząc co się dzieje za oknem żeby maluszkowi za zimno nie było albo żeby znowu na odwrót nie przegrzać malucha. Wiem że jeszcze jest czas na to ale wolę mojemu przygotować co ma mi przywieść bo znając jego możliwości to różnie może być.

miłego dnia życzę wam wszystkim idę szykować coś na obiad ale zaglądam do was co jakiś czas

Odpiszę na to co zdążyłam doczytać z wczoraj :tak: Do kawki "a'la Jagna" (z czekoladą, już drugą piję, bardzo Ci dziękuję za pomysł, teraz tylko taką piję!
W sobotę o 20 na Tvn będzie leciało "Ps. Kocham Cię", już nie mogę się doczekać!!! :-D
Kainkas – a ja właśnie karmiłam głównie na leżąco, najwygodniej mi i małemu tak było, ciekawe jak będzie teraz, mam nadzieję na powtórkę z rozrywki :-)

Jagna – nie doczytałam czy już kupiłaś czy nie, ale ja na taki się czaję: ZESTAW OBIADOWY 6/18 KWADRAT_KPL. TALERZY_ZMYWARKA (3793028141) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. tylko nie wiem czy do zmywarki się nadają :-(
Ty to masz przygody z tym mieszkankiem swoim, kurczę, jak nie urok to sraczka :szok:

Flower – ale trafiłaś na głupiego lekarza, niestety trafiają się tacy i dobrze mu dogadałaś, niech spada dziadocha jeden! :no: W Bielańskim to się zdarzyło?

Co do wypadku to dobrze, że mężowi nic się nie stało, kurcze, takie niespodziewane przypadki, ehh, ale jak ma ubezpieczenie to może dobrą kaskę dostanie za niego jeśli rzeczoznawca uzna szkodę całkowitą :tak:My z pękniętą szybą (przewoziliśmy szafę i tylko delikatnie dotknęła i pojawił się pająk) jeździmy od 2 miesięcy, bo nie mieliśmy pomysłu jak to zrobić i na szybko dokupiliśmy „pakiet szyba”, z tego będziemy to klepać, bo akustyczna do naszej Renaty to koszt minimum 500 zł. :wściekła/y:

Ewa – Real jest w czołówce tańszych dyskontów po Auchanie, a tak przynajmniej z moich obserwacji wynika, więc dobrze trafiasz z zakupkami :-)

Susi – ja do fryzjerki jestem umówiona w poniedziałek na 9 i chciałabym strzelić sobie balejaż, tylko nie wiem jakie kolory, teraz mam rudy i tak myślałam może balejaż rudego z brązem/czarnym…? Jak powiedziałam to jej przez telefon to ona na to, że chyba to nie jest za dobry pomysł i że porozmawiamy na miejscu :confused: Kosmetyczkę odwiedzę pod koniec miesiąca, albo na początku przyszłego, w zależności od tego jak ta hybryda będzie się trzymała, a już zaczyna odchodzić, jeszcze ostatnio ciachnęłam sobie kawałek paznokcia nożem (kaleka) :-D

Agnis – dzięki za ten plan porodu, super, że tu się udało go wkleić, choć zaczynam myśleć o tym fb czy by go nie aktywować, bo większość funkcji na tym nowym telefonie wiąże się z fb :szok: Jaka moda, o ludzie, się porobiło :-D

Hej :-)

Wstalam dzis o 11 :szok: Wlasnie zjadlam sniadanko i siadam z herbatka do lektury i na was jak zawsze mozna liczyc, bo mam znow z 10 stron do nadrobienia hehe ;-)

Maz wlasnie pojechal kupic plytki i panele (mam tylko nadzieje ze kupi te ktore ostatnio wybralismy). Jesli wszystko dobrze pojdzie to w nastepnym tygodniu bedzie juz kuchnia :-D. Mamy dzisiaj tez ksiedza, ale zanim przyjdzie chcialabym jeszcze ze 2 prana nastawic.

No dobra ide was czytac i pozniej jeszcze sie oddezwe. :tak:

Koszula śliczna. Ja do porodu dostanę extra modną szpitalną;-)
Właśnie pisałam do bratowej że jakiś wirus grypy panuje, dzieciaki legną z gorączka po 40 stopni. Niech uważają na siebie.
Jaspis no niby wczoraj miał być odbiór prac, ale widać poprawki były.
Nieznajoma super wieści:-D
Nikaa ja biorę bodziaka na długi rękaw, pajaca albo śpiochy, czapeczka, dresik (bluza i półśpiochy) i kombinezon. U nas położne ubierają wiec one zdecydują co i jak
Munis ja tez teraz pije tylko z czekolada, bardziej mi smakuje, zestaw piękny:-D
Coś takiego zamówię, bo to do kuchni na co dzień to nie musi być piękne ( w tesco taki zestaw za 169zł)
SERWIS OBIADOWY 19 LUMINARC FESTON + PÓŁMISEK 22CM (3891185434) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Ostatnia edycja:
Koszula śliczna. Ja do porodu dostanę extra modną szpitalną;-)
Właśnie pisałam do bratowej że jakiś wirus grypy panuje, dzieciaki legną z gorączka po 40 stopni. Niech uważają na siebie.
Jaspis no niby wczoraj miał być odbiór prac, ale widać poprawki były.
Nieznajoma super wieści:-D
Nikaa ja biorę bodziaka na długi rękaw, pajaca albo śpiochy, czapeczka, dresik (bluza i półśpiochy) i kombinezon. U nas położne ubierają wiec one zdecydują co i jak
Munis ja tez teraz pije tylko z czekolada, bardziej mi smakuje, zestaw piękny:-D
Coś takiego zamówię, bo to do kuchni na co dzień to nie musi być piękne ( w tesco taki zestaw za 169zł)
SERWIS OBIADOWY 19 LUMINARC FESTON + PÓŁMISEK 22CM (3891185434) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

u nas też położne ubierają maluszki ja sobie właśnie przeglądałam ubranka i jeszcze muszę dokupić jakiś dresik bo nic takiego nie mam jeszcze

Zadzwoniłam do baby za namową męża, w ogóle nie była zaskoczona brakiem prześcieradła w paczce i powiedziała, że dośle pocztą:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Czemu jej nie wierzę???? O zabawce nawet nie wspominałam, bo się o gratis w ramach przeprosin dopominać nie będę:baffled:

Ewa. ale twój mąż jest w trzeciej ciąży!
Mój się bardzo stara i w ogóle fajnie się angażuje, ale wkładki laktacyjne, to nawet dla mnie jeszcze czarna magia, więc nie oczekuję od niego, że będzie wiedział więcej:-D

ewa niech cię nie dziwi że niektórzy nie ogarniają pewnych rzeczy skoro pierwszy raz na oczy widzą wkładki laktacyjne, podkłady czy nawet pampersy... Twój mąż tez zapewne w pierwszej ciąży wszystkiego uczył się razem z tobą:tak:.

Nie no - wiadomo, że wszystkiego się trzeba nauczyć :) To oczywiste :)
Chodzi mi tylko o takie zaangażowanie, o jakim piszecie :)

Czasem mnie denerwuje podejście facetów w stylu "poród to sprawa kobiety, ja się nie mieszam, brzydzi mnie to, nie chcę mieć z tym nic wspólnego".
Nosz kurde - a jak trzeba było się starać o poczęcie dziecka, to jakoś była to wtedy wspólna sprawa ;)

Ale tu takich mężów nie ma z tego, co piszecie :)

Nie mam nic słodkiego w domu, więc postawiłyśmy z Nuśką ciasto na szybko. Zobaczymy, co to wyjdzie. Pachnie ładnie :)
Zaraz ją kładę spać, bo chcę jeszcze trochę dziś popracować. Ale nie za długo, muszę się wreszcie wyspać.

reklama
u nas też położne ubierają maluszki ja sobie właśnie przeglądałam ubranka i jeszcze muszę dokupić jakiś dresik bo nic takiego nie mam jeszcze
Ja kupiłam w smyku na przecenie
Cool Club, Komplet chłopięcy, rozmiar 56 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - Smyk.com

Zadzwoniłam do baby za namową męża, w ogóle nie była zaskoczona brakiem prześcieradła w paczce i powiedziała, że dośle pocztą:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Czemu jej nie wierzę???? O zabawce nawet nie wspominałam, bo się o gratis w ramach przeprosin dopominać nie będę:baffled:
Nie dziwię Ci się, ja bym jej niezłą opinie wystawiła jak jest taka możliwość

Do góry