reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Agnis, carri sto lat dla waszych dzieciaczkow :-)

secreto gratuluje pelnychntygodni ale juz blisko....

ja pare min po 7 pojechalam do labu i myslalam ze bedzie pusto bo u mnie dzisiaj z -14 bylo a tu kolejeczka ale szybko poszlo. Smialam sie do pani z labu ze jeszcze moze ze dwa razy zrobie progesteron i dam im spokoj bo maja problem z tego co tlumaczyla bo progesteron w ciazy zwieksza sie wielokrotnie a tak bez ciazy to wystepuje tylko do kilkudziesieciu jednostek i do tylu maja odczynniki a jak ja ostatnio mialam prawie 200 to trzeba cos tam sie troche z tym pobawic bo maszyna nie daje rady.

mam dzisiaj przyplyw energii i checi do sprzatania ale sie boje zeby wieczorem nie zdychac no i mam lezec ale poki co posprzatalam kuchnie i przerwa na lezenie :-)
miesko sie piecze i zastanawiam sie czy nie zrobic klusek leniwych problem w tym ze nigdy nie jadlam i nie wiem czy mi posmakuja a tak fajnie wygladaja na zdjeciu w ksiazce kucharskiej ze od tygodnia mi sie ich chce :-)

reklama
Jolcia- ja tak właśnie czasem podgryzałam np czekolade gorzką pół kosteczki i powiem ci ze mi cukier tak nie rósł po niektórych słodyczach czy owocach....pączka pamiętam dziabnęłm na tłusty czwartek troszkę i było ok.

na zgage ostatnio pomaga mi guma do rzucia:tak:

marcia-leniwe my lubimy:) ja z bulka tartą na masełku, Hania z cukrem

Wpadlam tylko na chwile zeby napisac ze moj MALUSZEK dzisiaj w 33t3d wazy 2,7kg! Michelle urodzona w 41t wazyla 1kg wiecej.... Robilismy pomiary 3 razy i wychodzilo caly czas pomiedzy 2650-2750 :tak: wymiarami wyglada na skonczony 36tydzien! I teraz pytanie czy jak mialam to pierwsze usg gdzie byl malusi i wiekiem tydzien do tylu polozna miala racje zmieniajac mi date porodu... Czy poprostu teraz tak nadrobil :szok: w 27tyg wazyl 930g
Mam kolejne usg 23lutego, bedzie to 39tydz.
Dowiedzialam sie tez ze cesarke robia u nas u wielorodek jak dziecko ma 5kg a u pierworodek powyzej 4,5kg . Wiec sie ucieszylam bo ja pod noz nie ide za zadne pieniadze!!!!
Napisze pozniej wiecej i dodam foto :)
Z nerkami malego juz wszystko ok :tak:

Marciaa lubisz kopytka? jak tak to to będzie Ci smakować... w niektórych regionach na kopytka mówi się kluski leniwe czy na odwrót;) tak czy siak jak lubisz jedno lub drugie to zjesz:)

Kainkas po gorzkiej czekoladzie wiem, że cukier nie rośnie bo ma niski IG, mam taką 80% kakao, i zjadam czasem.... ale ja jej nie lubię;p pełnomleczna z orzechami i rodzynkami milka!! to są moje smaki;) pół drożdżowej bułeczki też mi się zdarzyło zjeść, ale to na tą trzecią kolacje mogę.

o cholera zapomnialam o insulinie:(:(:(:(:( masakra!! a już prawie wszystko zjadłam:| eh....

Wow Aneta jaki Domiś duży chłop!!! Ja mam wizyte za tydzień ciekawe ile mój Oskarek waży:tak: pewnie też coś koło tego, a to będzie 35 tc.

Gratuluję zatem :tak:

aneta- moja hania w 37 wazyła 2490g:szok: gratki , najwazniejsze ze z nerkami ok, a ciekawe czy do kolejnego usg wytrzymasz:confused:

jolcia- takie snikersiki tez podgryzałam tak na pół gryzka...ehhh zjadlabym snikersa ale wszamałam znow pomelo kawał wiec dosc...zaraz pomidorówka ze swiderami bedzie

Ostatnia edycja:
Aneta gratulacje dorodnego synusia :-)

jolcia to nie to samo przynajmniej u mnie bo kopytka robione sa z gotowanych ziemniakow i je uwielbiam a leniwe sa robione z twarogu, maki ,jajek a ja nie przepadam za twarogiem ale z drugiej strony to taki przetworzony i doprawiony twarog i do tego te maselko z buleczka hmm chyba zrobie :-)

u mnie kopytka sa z ziemniaków i twarogu plus mąka, a leniwe to mąka plus twaróg- podobnie smakuje, wg mnie nie czuc twarogu. No musisz ie przekonać sama:)

reklama
Dziewczyny, uważajcie, bo strasznie ślisko jest, jak wyszłam do Bedry to ledwo szłam w emu, a one chyba nie mają aż tak śliskiego podłoża buta…no i wieje zimny, wręcz skandynawski wiatr po buźce, brrrr, a ja jednak muszę iść sprawdzić plotkarzy, bo mój coś innego będzie robił i ma po mnie być za 10 minut…brrrr zimnica! :no: No, ale jak trzeba to trzeba w końcu rodzinny interes :-D:-D:-D

Mamusia – no u nas też Renatka była skrzybana, lód po całości na szybie :confused:

Aneta – ale Dominique dał czadu! WOOOOOOW! :-):-):-) Gratulacje! Nie wiem czy te ciuszki w rozmiarach poniżej 56 w ogóle Ci się przydadzą :tak:

Susi – gratki dla córci, muzykantka Ci rośnie jak ta lala! Co do hybrydy to kosmetyczka pokazał mi stan moich pazurków przy ostatnim zdjęciu i masakrycznie wyglądają, są przesuszone i się rozdwajają, a nigdy tak nie wyglądały - to przez hybrydę? :baffled:

Masiosia – co to są ostrzeznice? Może napisz o tym jak Twoje życie zmieniło się po urodzeniu Julka – to dopiero zmiana w życiu, wszystko przewraca się do góry nogami, no, a jakby nie było u Ciebie też nadeszły zmiany :-)
Ja też kiedyś śpiewałam w chórze, w ogóle bardzo ładnie śpiewam przyznam nieskromnie :-D:-D:-D

Marcia – dzięki za link, muszę w końcu z tą babeczką od Thermomixu się umówić. Uwielbiam leniwe, zrób i mi przyślij pocztą, bo ja nie mam talentu :no:

Ewa – fajna ta Gra o tron? To jakieś fantasy czy jaki to gatunek? :blink:

Secreto – ale zapierdzielasz z tym terminem, no no już niedługo, a wyprawkę całą masz czy cosik jeszcze zostało? :tak:

Małpko – to ja się Ciebie posłucham i nie będę pakować w niemowlaka tych emolientów jak nie ma wskazań, bo sensownie prawisz co przekonałam się o tym nie raz. Skoro Rossman i Nivea nie mają takiej adnotacji, że od urodzenia to czym Ty będziesz maluszka smarować, masz już coś upatrzone? ;-)

Moniqaa – bardzo fajna i porządna karoca, ulala jak dla królewskiego dzieciątka. Tak Bartatina to Jedo f8d95cbeba.jpg ja taki miałam w 2009 Bartatina Jedo.

Jo_asia – no ja dla malucha musiałam zagospodarować 5 większych półek w szafie, ale Zbyszek nie obraził się, że go oddelegowałam do innej, inaczej nie ma szans żebym się zmieściła, a i tak myślę o tych workach próżniowych i popakować w nie rzeczy co niepotrzebnie miejsce zajmują, a jest ich sporo...

Jolcia – mi ginekolog mówiła, że migdały pomagają na zgagę, może spróbuj to, bo mi mleko wystarczy i już zgagi nie mam, a jak mleko nie pomaga to wysyłam Zbyszka po coca colę i to już pewny zestaw, że mleko + cola = brak zgagi, więc radzę sobie z nią w taki oto sposób, ale Ty coli nie możesz pewnie :cool:

Mała mama – trzymam &&& nie stresuj się operacją, na pewno będzie wszystko dobrze! :tak:

Carri – sto lat dla Twojego dzieciaczka! Zdrówka i szczęścia!

Jagna – o nie, ja uwielbiam i porzeczkę i ananas, podziel się! :-D:-D:-D
Do zobaczenia potem! :tak:

Załączniki

• f8d95cbeba.jpg
    f8d95cbeba.jpg
    47,3 KB · Wyświetleń: 67
Do góry