reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

carri ja tez jutro kurczaka mamusi:-) tak pieknie wyglada;-)
mamateki ale sie usmialam:-D dowcipnis:-Dpowodzenia w zakupach,mnie tez czeka kilka aptecznych zakupkow.a w tej aptece ceny calkie dobre? musze luknąc:-)
wiecej nie doczytam oczy mi sie kleja ide zaraz spiochac,dobranoc;-)

reklama
Megi u chlopakow w pokoju jest lozko pietrowe, komoda , telewizor z dvd i tyle... Troche miejsca na zabawki... Ja nie wiem zeby na ponad 200m miejsca na nic nie bylo w tym domu... Juz mam dosc :sorry: juz mysle nad ulokowaniem malego u nas w sypialni... Ale wtedy za nic mi tu biale lozeczko pasowac nie bedzie.. Bo mamy ciemne meble. Myslalam tez o zamianie pokoi... Naszej sypialni z pokojem maluchow... Nasza szypialnia jest wieksza... Ale przenoszac sie do maluchow zmiesci nam sie tylko lozko :szok: mamy okragle 2x2 i nawet nie ma jak wstawic wtedy szafe czy komode gdzies z boku... A teraz my jedno i drugie i miejsce jeszcze jest :tak:

Kainkas to bym musiala 1drzwiowa chyba... A tam sie nie pomieszcze...
Abo taka dwudrzwiowa na 90cm max szeroka... Ta co ja chcialam ma 107..

Mamatek moj Julek swoja pierwzza posciel I dodatki mial w lwy z drewexu, nawet mama ma mi ja wyslac, bo wogole nie zniszczona a ja sentyment mam.....
Fajny ten Twoj m..... podoba mi sie Jego zaangazowanie..... ;)
Zazdroszcze weekandu w Krk... oj co ja bym dala ;) ale za jakis czas ;) a spojenie.... no nic.... musimy pomeczyc sie..... jesli bedzie Ci lzej to dodam, ze nie jestes tu sama.... jest nas wiecej ;)
Kama fajny ksiadz ;)

Susi wspolxzuje robienia zakupow.... grrrr....bidulka.... ja oprocz tego o co mame prosilam to jestem w czarnej d....
Dziewczynki macie moze taka liste do zakupow aptejowych gotowa? Bo jestem na tel I ciezko mi sie odnalezc.... a jak Susi napisala o 30 produktach to sie przerazilam bo o polowie zapomnialam, ze kusze miec?!

Mamusia synka uwazaj, zeby Cie woda swiecona nie skropil ;) hihi.... u nas nie ma koledy, tzn mozna sobie zamowic ksiedza, przy xzym obiad Itp. Trzeba zorganizowac I placi sie za to slono..... mowie o polskich Kosciolach w moich steonach.... ale nie chce zapeszac znalazlam fajnego ksiedza niedaleko nas ok 20 min. KOsciolek.... tylko tam szal..... jak to wujek mojego m powiedzial, ze bez BMW nie ma co jechac ... I rzecYwiacie tak wyglada parking jak sa polskie msze..... zreszta. To samo co u Julka w polskiej szkole.... fury jak tralala...a ja jwchalam fordem trnasit teraz ho moj w naprawie jeszcse I smialam sie, ze stane z drugiej atrony szkoly heheh.... ja zawsze jak Go zawoze to qygladam jak Slon jakies leginsy zero makijazu a naprawde Lena mi urode odebrala teraz....a tam gwiazy wymalowane ubrane perfekt.... no coz.... ja mam lajcik ;) zreszta chyba przepisze Julka a najlepiej jakbym nauczycielke Nalazla I za ta kase co daje na szkole dala jej, zeby nauxzyla Go pisac I czyrac bo z jego nauxzycielka to predzej moi rodzife na skype go nauxza..... ide na skarge do dyrekcji bo babka nic nie wie I nic dzieci nie uczy. .... ponoc wylali ja za to z innej szkoly a przeciez ja za.to nie place....

KATRINE I jak maz reaguje na malenstwo???

Kainkas mozesz zrobic zdjecie swojej poscieli??? Please mi w sypialni bedzie pasowac bo czarne meble ;) chociaz reszta chcialaby dla Leny rozowe ;)

Aneta nie znam się na budowach domow w Norwegii, no ale z tego co piszesz, to chyba mało ustawne są tam te pokoje. Nie ma to jak nasze PRLowskie bloki, człowiek się ze wszystkim zmieścił :-)

Nie macie garderoby żeby tam coś upchnąć?

Ja tak jak mamusia synka na brodawki polecam masc bepanthen ale pakietajcie masc a nie krem, zebysxie dobre dotsaly, tym tez smarowalam pupe Julkowi, Linomagiem tez.... czasem sudocremem....

Mamusia synka zdrowka dla Julka!!!!!

Ewa ciezko sie robi takie drozdzowki? Ja wiesz kucharka nie jestem ale po malu po malu rozkrecam sie ;) zdrowka Wam zycze ;)

Mamatek moj m mowi ciagle o kurde ale masz bambuszek.... szok....
Tlumacze mu, ze juz naprawde nie moge tego sluchac, a on to robi tak pozytywnie....

Ewa86 gibka foczka ooo....

Mam ciezki dzien.... jutro szkola.... znowu testy non stop mam zle przeczucia.... moze powinnam odpuscic....
Ciekwee jak tam Mlodamama....
No pieknie pewnie zostane sama a rano jak wstane to bedzie 20 stron.....

Aneta zycze powodzenia w kombinowaniu.... na pewno cos wymyslisz ;)

Megi mam ale taka mini 1,5x1,5m taki bardziej schowek na ubrania pare polek ale tam skladuje za male ciuchy po Michelle, lub te co sa za duze... No i np w lecie ciuchy zimowe a w zimie te letnie... Strasznie dziwnie dom skonstruowany...
Ale nie nasz projekt... Byl juz to gotowy dom.. Swoj od a do z moze kiedys wybudujemy

A jak składujesz te ciuszki? Ja np ładuję w takie torby próżniowe z których odsysa się powietrze odkurzaczem. Zajmują zdecydownie mniej miejsca, dzięki temu jest gdzie upychać. Jak znajdę na allegro, podeslę Ci linka. Może dzięki uzyskałabyś więcej miejsca w garderobie i ta szafa może nie byłaby potrzebna.

reklama
Megi Pegi to super sposob ja rez tak bede robic.... bo male ciuchy na Julka mam w basement I niby w pudlach z ieka ale I tak kurz siada na nich.... to jest super pomysl I rozwiazanie ;)

Do góry