Witam was przedświątecznie! :-)
Ja dzisiaj pospalam az do 12
, bo w nocy nie dalam rady zasnąć, bo caly czas mialam nos zatkany i jakos mi tak duszno było, ze dopiero nad ranem mi się udalo zasnąć. Mam nadzieje, ze to przeziębienie mi szybko minie…
Dzisiaj upieklam sernik i jeszcze jutro planuje zrobic gwiazde drozdzowa z nutella na 1. dzien swiat na sniadanie i rogaliki z makiem na wigilie. Reszte jedzenia robi moja mama z babcia i ja się nie przejmuje, chociaż troche mnie nosi i chetnie bym cos zrobila, bo obie nie sa jakimis bardzo wybitnymi kucharkami i niektóre rzeczy bym lepiej zrobila hehe.
Choinki tez już ubrane. Mamy jedna taka mini u nas w naszym mini salonie i jedna duza zywa w salonie na dole. Wczoraj ubieralam ja razem z mezem i mimo ze nic wiecej przez caly dzien nie robilam to i tak mnie pozniej wszystko bolalo, wiec powiedziałam, ze reszta już mogą się inni domownicy zajac.
Sprzatac oczywiście ja tez nie będę… Jest tyle osob w domu ze dadza rade bez mnie!
Oczywiście rodzice i babcia już mi i mezowi troche na nerwach graja
, no ale pocieszam się tym, ze za miesiąc będziemy mieli swoja kuchnie i łazienkę, wiec tak naprawde nawet w swieta będziemy tylko krotko razem siedziec…
Jutro mnie czekaja dwie wigilie, najpierw w domu z moimi rodzicami i babcia, a pozniej u rodzicow meza. Ja nie wiem czemu, może przez nastawienie moich rodzicow i babci strasznie nie lubie wigilii
, bo u nas zawsze jest tak strasznie stucznie i wogole. Dla tego tez bym chciała wigilie spędzać tylko z mezem i pozniej z Maja i było by duzo lepiej!
Pierwszy dzien swiat mamy być u nas w domu na obiedzie a w drugi u teściów, ale ja już zaznaczylam, ze my nie mamy zamiaru dlugo siedziec, bo ja powinnam lezec, wiec będziemy tylko na chwilke, a pozniej się zabieramy do siebie na gore, a oni niech się o swoich gosci martwia sami…
Przepraszam ale przeczytalam tylko posty z dzisiaj…
mamusia synka strasznie ci zazdroszcze swiat tylko z mezem i Julkiem!
Ile ja bym dala żeby spędzić tak swieta! Super, ze kurtka zakupiona!
marcia30 zycze duzo zdrowka!!! Ja tez nadal jestem troche przeziebiona ale staram się pomagac sobie domowymi sposobami, ale katar mi wogole nie chce przejść!
ewa86 ja takie babeczki robilam rok temu i tez mi bardzo smakowaly!
W tym roku padlo u mnie na kruche rogaliki z makiem. ;-)
susi ja tez bym bardzo chetnie sobie tak pogotowala i popiekla razem z mezem i thermomixem hehe.
U nas w tym roku niestety to jeszcze nie jest możliwe, bo w kuchni tak jest tloczno i każdy ci zaglada i dogaduje ze robisz zle i wogole. Już nie mogę się doczekac kolejnego roku i wtedy niech oni wszyscy się martwia, kto będzie robil ciasta i podawal do stolu bo na pewno nie ja!
Jolcia_ mnie tez wkurza jak to ludzie robia takie zakupy na swieta jak by to miał być koniec swiata… Niestety moi rodzice tez do takich ludzi naleza i staram się co roku z tym walczyc ale nie wychodzi…
monika2412 trzymam kciuki, żeby może się udalo przenieść teścia!
Megi Pegi u mnie tez wszyscy byli przyzwyczajeni, ze ja wszystko przygotuje i porobie i ze jak goscie przyjda ze ja podam wszystko do stolu i będę pytac czy podac kawe czy herbate, ale w tym roku ja jestem wazniejsza i maleństwo, wiec musza sobie jakos poradzic i tyle! Wczoraj jak moja kuzynka przyjechala z mezem i moja chrzestna i moja mama mowi do mnie to zrob wszystkim kawe to mój się za mna postawil i powiedział, ze powinni się wstydzic, żeby ciazarna o to prosić tym bardziej ze im ubieralam choinke, wiec ja w tym roku nie robie nic! I ty tez powinnas powiedziec dosc i tyle! I tak z tego co piszesz już bardzo duzo zrobilas!!!
Ozila choinka sliczna!
Agnis83 to dobrze, ze dzisiaj już bez bolu się obeszlo. Ja tez teraz jak cokolwiek wiecej zrobie to potem mam za swoje…
mlodamama21 zdrowka zycze, oby cie jednak nie przywialo!
muniuś piekny brzuszek! :-)
AnetaNorwegia sukieneczka Michelle jest po prostu boska!!!
masiosia zycze mile spedzonego czasu we troje!!! ;-)
Zycze wszystkim wesołych swiat!!! Nie przemeczajcie się za bardzo i niech inni porobia wszystko za was!!! Zycze udanych wypiekow i duzo zdrowka wszystkim chorym jeszcze! :-)