reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

wszystkim chorym zdrówka!

ja upiekłam piernika, zrobiłam polewe z czekolady posypałam cukierkami, upiekłam też wielgachną karpatkę(cała blacha z piekarnika) i zrobiłam sałatkę i groch z kapuchą i grzybkami:) teraz leżę i czekam aż brzuch odpocznie i pasuje sprzątnąć.. już mi się nie chce..

reklama
Witam...

Marcia duzo zdrowka Ci zycze... oby przeszlo jak najszybciej... super masz z tata, ze lubi gotowac... moj w sumie tez ale zachowuje sie jak szef kuchni.... mama robi wszystko a On pozniej strasznie gotuje wszystko heheh ;)
Mamusia synka powodzenia z piernikiem.....

Joasia ale Ci dobrze I wogole zazdroszxze troszke Wam wszystkim, ze spedzacie z swoimi najblizszymi swieta.... tesknie za polskimi swietami... cos czuje, ze lapie przez to dola....

Nastka wlasnie mi pisala kolezanka z PL, ze ma ospe... prawie 30 lat I ospa.... uwazaj na siebie, dobrze, ze nie chca mimo wszystko przyjezdzac I nie daj Boze Cie zarazic mimo wszystko....Twoje zdrowie najwazniejsze teraz...jeszcze mnostwo swiat wspolnych przed Wami.... fajnie, ze sis przyleciala I Cie wyreczyla z roboty..

Marcia może lepiej posłuchać zaleceń lekarza, niż później chorować... przez jedne święta świat się nie zawali ;-) duuuużo zdrówka życzę :)

to ja też się pochwale co już u nas zrobione (bardziej Mamy rękami), dwa placuszki piernik i szarlotka (bo my jesteśmy szarlotkożercami;-)), pierożki z kapuchą, barszczyk się robi, kapucha z grochem się robi, warzywa na sałatkę nastawione, suszone owoce się moczą na jutrzejszą kaszę :-) już by mogła być ta wieczerza wigilijna bo mi tak głodo, a przed chwilą drugi obiad zjadłam:)
Jutro też mamy dwie wigilie jedną u Mamy Basi (teściowa), a drugą u Mamy Zosi :):) ale się najem pierożków:-)
zmykam coś jeszcze do kuchni Mamci pomóc:)

Witam was przedświątecznie! :-)

Ja dzisiaj pospalam az do 12 :szok:, bo w nocy nie dalam rady zasnąć, bo caly czas mialam nos zatkany i jakos mi tak duszno było, ze dopiero nad ranem mi się udalo zasnąć. Mam nadzieje, ze to przeziębienie mi szybko minie…:baffled:

Dzisiaj upieklam sernik i jeszcze jutro planuje zrobic gwiazde drozdzowa z nutella na 1. dzien swiat na sniadanie i rogaliki z makiem na wigilie. Reszte jedzenia robi moja mama z babcia i ja się nie przejmuje, chociaż troche mnie nosi i chetnie bym cos zrobila, bo obie nie sa jakimis bardzo wybitnymi kucharkami i niektóre rzeczy bym lepiej zrobila hehe.:-p

Choinki tez już ubrane. Mamy jedna taka mini u nas w naszym mini salonie i jedna duza zywa w salonie na dole. Wczoraj ubieralam ja razem z mezem i mimo ze nic wiecej przez caly dzien nie robilam to i tak mnie pozniej wszystko bolalo, wiec powiedziałam, ze reszta już mogą się inni domownicy zajac.
Sprzatac oczywiście ja tez nie będę… Jest tyle osob w domu ze dadza rade bez mnie!

Oczywiście rodzice i babcia już mi i mezowi troche na nerwach graja :wściekła/y:, no ale pocieszam się tym, ze za miesiąc będziemy mieli swoja kuchnie i łazienkę, wiec tak naprawde nawet w swieta będziemy tylko krotko razem siedziec…:tak:

Jutro mnie czekaja dwie wigilie, najpierw w domu z moimi rodzicami i babcia, a pozniej u rodzicow meza. Ja nie wiem czemu, może przez nastawienie moich rodzicow i babci strasznie nie lubie wigilii :no:, bo u nas zawsze jest tak strasznie stucznie i wogole. Dla tego tez bym chciała wigilie spędzać tylko z mezem i pozniej z Maja i było by duzo lepiej!
Pierwszy dzien swiat mamy być u nas w domu na obiedzie a w drugi u teściów, ale ja już zaznaczylam, ze my nie mamy zamiaru dlugo siedziec, bo ja powinnam lezec, wiec będziemy tylko na chwilke, a pozniej się zabieramy do siebie na gore, a oni niech się o swoich gosci martwia sami…

Przepraszam ale przeczytalam tylko posty z dzisiaj…

mamusia synka strasznie ci zazdroszcze swiat tylko z mezem i Julkiem! :tak: Ile ja bym dala żeby spędzić tak swieta! Super, ze kurtka zakupiona!

marcia30 zycze duzo zdrowka!!! Ja tez nadal jestem troche przeziebiona ale staram się pomagac sobie domowymi sposobami, ale katar mi wogole nie chce przejść!

ewa86 ja takie babeczki robilam rok temu i tez mi bardzo smakowaly! :-DW tym roku padlo u mnie na kruche rogaliki z makiem. ;-)

susi ja tez bym bardzo chetnie sobie tak pogotowala i popiekla razem z mezem i thermomixem hehe. :tak:U nas w tym roku niestety to jeszcze nie jest możliwe, bo w kuchni tak jest tloczno i każdy ci zaglada i dogaduje ze robisz zle i wogole. Już nie mogę się doczekac kolejnego roku i wtedy niech oni wszyscy się martwia, kto będzie robil ciasta i podawal do stolu bo na pewno nie ja!

Jolcia_ mnie tez wkurza jak to ludzie robia takie zakupy na swieta jak by to miał być koniec swiata… Niestety moi rodzice tez do takich ludzi naleza i staram się co roku z tym walczyc ale nie wychodzi…:no:

monika2412 trzymam kciuki, żeby może się udalo przenieść teścia!

Megi Pegi u mnie tez wszyscy byli przyzwyczajeni, ze ja wszystko przygotuje i porobie i ze jak goscie przyjda ze ja podam wszystko do stolu i będę pytac czy podac kawe czy herbate, ale w tym roku ja jestem wazniejsza i maleństwo, wiec musza sobie jakos poradzic i tyle! Wczoraj jak moja kuzynka przyjechala z mezem i moja chrzestna i moja mama mowi do mnie to zrob wszystkim kawe to mój się za mna postawil i powiedział, ze powinni się wstydzic, żeby ciazarna o to prosić tym bardziej ze im ubieralam choinke, wiec ja w tym roku nie robie nic! I ty tez powinnas powiedziec dosc i tyle! I tak z tego co piszesz już bardzo duzo zrobilas!!!

Ozila choinka sliczna! :-D

Agnis83 to dobrze, ze dzisiaj już bez bolu się obeszlo. Ja tez teraz jak cokolwiek wiecej zrobie to potem mam za swoje…

mlodamama21 zdrowka zycze, oby cie jednak nie przywialo!

muniuś piekny brzuszek! :-)

AnetaNorwegia sukieneczka Michelle jest po prostu boska!!! :-D

masiosia zycze mile spedzonego czasu we troje!!! ;-)

Zycze wszystkim wesołych swiat!!! Nie przemeczajcie się za bardzo i niech inni porobia wszystko za was!!! Zycze udanych wypiekow i duzo zdrowka wszystkim chorym jeszcze! :-)

Heja :-)
zazdroszczę Wam czasu na forum... Ja nie wiem gdzie ręce włożyć... Mam chwilę więc zaglądam.

EWA-
Ja zupełnie nie zauważyłam w II Trymestrze abym miała więcej śluzu.

JOSEK - WITAM W GRUPIE BEZSENNYCH :baffled: Mam mega problemy ze spaniem od ok. tygodnia. Mimo wzmożonego ruchu, ciągłego latania na mopie...zasypiam ok 2-3 nad ranem...po wielkich męczarniach :dry:
GRATULUJĘ UPIECZONEGO SERNIKA!!!!

MUNIUŚ - Moja ciocia robi cudny makowiec...Ale niestety nie mam z nią tel kontaktu i zapewne nie dałabym rady skombinować przepisu...ehhh makowiec :sorry2:
BRZUSIO CUDNY!!!

MONIKA2412 - Wydaje mi się, że to kwestia ustalenia lekarza prowadzącego chorego z jakimś lekarzem ze szpitala bliżej domu. Ale masz już fajnego dużego maluszka :-) JA MAM USG 2 stycznia...zaraz po Nowym roku :tak:

MARCIA - słuchaj męża :tak: Ja też odnoszę wrażenie że mój brzusio mały :dry: za to waga ehhhhhh

Jo_asia - Nie martw się ja też czasu na forum nie mam ...mimo iż wigilia i u teściów i u mamy... ale taki czas, że człowiek zalatany :baffled:

NASTKA - NIE smuć się... ospa jest niebezpieczna, fajnie, że pomyśleli o Tobie... bo np. rodzeństwo mojego męża niejednokrotnie robiło tak, że to my nie mieliśmy możliwości przyjścia do rodziny... co było smutne...bo siedzieliśmy sami ... To miłe, że o was pomyśleli....

mlodamamusia- moje dziecię tez szaleje...czasem nad ranem jak zacznie fikać wierzgać to zastanawiam się cóż tam takiego się wyprawia???? GRATULACJE SPÓŹNIONEJ 100- DNIÓWKI!!!

SUSI - ale niespodziankę miałaś... :happy2: SUPER, ŻE TAKIE ŚNIADANKO WAM MŁODA PRZYGOTOWAŁA!!!

NIEZNAJOMA - gratulacje 27 tyg!!!

MEgi Pegi
- Doskonale Cię rozumiem...Ja jakoś czułam zawsze, że muszę coś na wigilię do teściów zrobić... Ale jak kapnęłam się, że druga synowa ma w dupie...TO JA TAKŻE wzięłam z niej przykład...zaprasza mnie teściowa???ZAPRASZA...to idę na gotowe..I tak wiele nie jem więc dla mnie się nie narobi...
ozila - piękna choinka!!!

MONISIA - BARDZO PODOBNIE JEST niestety u moich teściów...taka nerwówka przed wigilią, że mnie się odechciewa... Liczę, że w tym roku jakoś się opanują tam wszyscy!!!

JA DZIŚ MAM PIĘKNĄ 29 na suwaczku :-):tak::-) z czego bardzo się cieszę...

UDAŁO MI SIĘ DZIŚ TAKŻE I NIE MUSZĘ PŁACIĆ MANDATU SM całe 200 zł zostało w kieszeni hurrrrrrra!!!

a oto MOJA CHOINKA I kilka akcentów z domku na święta!!!

DLA KAŻDEJ Z WAS ORAZ WASZYCH RODZIN, POGODNYCH, RADOSNYCH.....BŁOGOSŁAWIONYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA!!!! WP_20131221_001.jpgWP_20131221_010.jpgWP_20131223_007.jpgWP_20131223_018.jpg

Załączniki

• WP_20131221_001.jpg
    WP_20131221_001.jpg
    24,3 KB · Wyświetleń: 59
  • WP_20131221_010.jpg
    WP_20131221_010.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 60
  • WP_20131223_007.jpg
    WP_20131223_007.jpg
    15,6 KB · Wyświetleń: 73
  • WP_20131223_018.jpg
    WP_20131223_018.jpg
    12,6 KB · Wyświetleń: 57
Teraz każda z Was zajeta ale mam pyt.
Czy to mozliwe zeby szyjka sie skrocila? Ja tylko troche stalam w kuchni i na chwile bylam w sklepie. Mam wrazenie jakby mi sie w srodku tam gdzie szyjka cos odklejalo :-(
Leze juz prawie 2 godziny i wstaje tylko do toalety.
Czuje jak maly kopie. To raczej dobrze. Brzuch tak mocno sie nie napina jak wczoraj. Nie wiem.
Ostatnio na wizycie ginka mowila ze szyjka miekka no ale ze jest ok..
A moze ja sama zle sobie ja badam?
Jak wkladam palec to tak od polowy palca czuje takie cos bardzo miekkie. To to?

Susi odpuszczam trudno bede sama z małym znowu w domu. w sobotę do Poznania jedziemy mieliśmy sami jechać ale nie mamy go z kim zostawić bo teściowa jedzie do szpitala i chyba namowie mojego żeby wieczorem pojechać i zostać na noc w Poznaniu. Trochę dzisiaj pochodziłam i strasznie mnie w pochwie kluje szczeogólnie jak maly się rusza i chdozę lub stoję.
Marcia zdrówka życzę
Monisia dziękuję za kciuki ale ciezko to widzę czekam na mojego po 22 będzie i będę wiecej wiedziec.
Nikusia usg już niedlugo to twoje malenstwo pewnie też będzie podobnych rozmiarow.
Agnis ja sie nie znam tak Ale miałam sskróconą szyjke i rzy wkładanie tqbletekbmislam też pessarium i czułam bardzo daleko wwięc ciezko chyba nam samym stwierdzić odpoczywaj nie stój za dużo a będzie dobrze

reklama
Agnis, nie denerwuj się, odpoczywaj. Jak będziesz mieć częste skurcze czy jakieś bóle, to jedź na IP. Ale na pewno będzie wszystko ok!
Też miałam ostatnio miękką bardzo szyjkę, ale nic mi gin. nie mówiła o leżeniu plackiem, więc to raczej nie jest jeszcze wielki powód do zmartwień.

No, zaliczyliśmy fryzjera wszyscy. Uff :)

Została mi jeszcze na dziś polewa do piernika i druga blacha babeczek.
A potem prasowanie.
Pakujemy się jutro rano, bo dziś już nie zdążyliśmy...

Frankowi pojechaliśmy dziś jeszcze po rajtuzy, bo nie miał ani jednej pary, wszystko za małe. A może jednak zima przyjdzie ;) A że to dziecięco-ciążowy sklep typowo, to przy okazji zaopatrzyłam się w podpaski wielkie, majtki porodowe, woreczki na mleko i smoczki dla Antka. Mogę rodzić ;) Zostało jeszcze kila drobiazgów z apteki, pieluchy i jakiś płyn dziecięcy do prania na początek. I wsio :)

Do góry