reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Josek rozbawiłaś mnie tą swoją hodowlą! :-D a ramka świetna, sama już od dawna zamierzam taką kupić, z takiego prezentu bylabym baaardzo zadowolona:tak: Fajnie, że udało Ci się naprawić.

kainkas
a magnez łykasz?

ewa86 to mama się super widze zorganizowałą :-D ale masz super :-)

kasiak-l super że Leoś ładnie rośnie :-) moj doktorek nie robil mi wymazow zadnych ....tyle co cytologie i niecaly miesiac przed ciążą...
Jagna25 bardzo ładne imię :tak:

A my dzisiaj pmyslelismy, ze jakby jakims cudem wyszła dziewczynka to może Kinga bedzie :-) coś w rezerwie musimy mieć jakby Leoś okazał sie dziewuszką :-D

Nic zmykam leżeć zaraz, może książkę poczytam...ale najpierw m obudze zeby napil sie jeszcze gorącej herbaty z cytryna i miodem bo go coś rozłożylo... Spokojnej nocy!! przespanej!! ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ale mi dziś poczta ciśnienie podniosła. Obok domu rodzice mają sklep, wszelkie przesyłki zamawiam do nich, żeby nie stać później z avizo w okienku, gdyby mnie w domu nie było. Tak też zrobiłam teraz z prezentami. Ale listonoszka stwierdziła, ze paczka za duża i za ciężka (w mojej poczcie przyjmują tylko przesyłki do 2 kg) i zostawiła avizo, zebym sobie sama odebrała, a przecież oni mają te swoje wózki. Rano jestem sama z dzieckiem (wózka nie używam, bo miałam dość taszczenia go po schodach), a po południu 10 osób w okienku, bo kartki, rachunki itp. To nie pierwszy ich numer...

Ja dla Adaśka też miałam Oillan i był ok, na początku smarowałam go po kąpieli od czasu do czasu linomagiem jedynie, ale on miał trochę suchą skórkę, później J&J nam się sprawdził.
Teraz kupiłam Oilatum, bo dostałam chyba z 70% taniej w super pharm ;)

masiosia, najgorsze jest ugniatanie, ale z ciepłym miodem nie jest źle :)

ewa- oilan tez jest od 1 dni zycia ja mialam przy Karo Oillan - Oillan Baby jedna butelke i teraz pewnie tez kupie pozniej mielismy przejscia z ŁZS i Dermoklar nam sie idealnie sprawdzil a potem to juz nie pamietam ale chyba nivea, babydream - jedynie jak raz uzylam od siostry fioletowego J&J to starsznie ja wysypalo
kasiak- wymaz gbs wczesnie ci robil naogol kolo 34tc chyba (ale czas wykonania nie ma tu znaczenia tylko tyle ze ma byc przed porodem)ja mialam robione i niestety pozytywny wynik - duzo szpitali teraz wymaga przy pzryjeciu wyniku gbs (paciorkowca typu b) - gratki wizyty!
jagna - a ja myslalam ze Cyprian juz klepniety byl - i jedno i drugie bardzo ladne
agnis- wydaja mi sie te rady Twpjej poloznej bardzo subiektywne i takie jak kazda z nas moglaby podac swoja opinie o danym kosmetyku i kazda bylaby inna i kazda po czesci sluszna (a przynajmniej w przypadku konkretnego dziecka) ale zdecydowanie nie zgadzam sie z ta solą fizjologiczna - mi kilku pediatrow mowilo zeby nie stosowac bo to "przyzwyczaja" sluzowke ze sama nie musi pracowac oczywiscie zeby sucha koze jakas wyciagnac czy cos tak ale nie profilaktycznie i to 2 razy dziennie - lepiej chyba zadbac o odpowiednie nawilzenie powietrza w pokoju gdzie przebywa dziecko ale moze sie myle i malpawzoo nam cos wiecej napisze o tym

Kama, no fajnie fajnie, ale szkoda, że Mama jednak 160 km od nas i tylko w razie wyjątkowych wypadków taka akcja może być przeprowadzona :)

Flower, o proszę! To nawet nie wiedziałam. Jak kupowałam Oilan ostatnio, czyli jakieś 1,5 roku temu, to był jeszcze od 3 miesiąca... Ale jakaś inna etykieta też była, więc może się pozmieniał :) Ja go w każdym razie i tak od początku używałam.

ewa - nom ja jeszcze wczesniej kupowalam i fakt etykieta inna ale z tego co kojarze to wtedy byly dwa i jeden wlasnie od 1 dni zycia a drugi chyba walsnie od 3m; mialam tez Oillan - Oillan Baby i byl spoko ale ja bardzo rzadko Karo smarowalam i Oillan - Oillan Baby ale ten do gustu mi nie pzrypadl (wygral zwykly linomag, raz na jakis czas Nivea z cynkiem a w razie w sudocrem i gencjana)
edit. a i jeszcze wtedy bylo mydelko z oliwka ale teraz juz nie widze w ofercie - generalnie jako 1 postawilam na jedna marke zeby pozniej nie kombinowac co uczula a potem to juz zwyklejsze kosmetyki dzieciece uzywalam

a Oilan wybrałam bo bardzo chwalę sobie sama kosmetyki AA (ten sam producent) i nigdy nic mi po nich nie bylo a czasem mialam jakies skórne ekscesy

Ostatnia edycja:
Ewa 86 super ,że mama już gotowa :) no w końcu ona ma dalej .
Kasiak gratki wizyty !
Jagna Ładne imię. U nas chyba będzie Michał :)
Kama dzieki ! Ramka naprawde ładna. a hodowli nie polecam choć tania w utrzymaniu ;-)

Ja to pewnie bede Wam zawracać głowe w lutym i marcu z tymi kosmetykami bo narazie to nic nie kupuje. Ćhoc pamietam ,że my mało co uzywaliśmy przy Olince a duzo dostalismy ze szpitala. Pamietam ,że uzywałam duzo z nivea.

Kama gratuluje zakupu....

Kainkas zgadzam sie z Toba bez 2 zdan tutaj to samo z lekarzami jest.... np. Mojej sis lekarka calej rodzinie co by sie nie stalo dalej odpowiednik naszej amosycykliny...czy ich czysci czy maja zapalenie oskrzeli xzy angine.... kiedys tam wyladowalam z Julkiem u innego doktora I to samo dal Julkowi.......
Ja nie napiaalam, ze odradzam oilatum napisalam tylko, ze on tez moze uxzulac.... a wiecie moze czym myja dzieci w szpitalach? Bo do dzis czasem czuje zapach Julka skory jak mi go przyniesli I nigdy sie z tym wiecej nie spotkalam....

Nikusia bardzo Ci wspolczuje..... kurde nam sie walic to wszystko..... ja moje osattanie odlozone pieniadze jakis miesiac temu musialam dac policji bo mi zdjecie zrobili, ze na czerwonym swietle przejezdzam.... 100$ nie moje. ...zobaczysz reraz sie odwroci I bedzie ttlko lepiej Kochanie.... tule moxno.... sprobuj to odkrecic ostatnio byla jakas sprawa z tymi mandataminod strazy miejskiej wiec moze uda Ci sie....

Ewa86 brawa dla mamy;) co ja bym dala, zeby moja mam tu przyleciala; (

Kasiak I gratuluje wizyty....

Dziewczyny ponporodzie same wszystko na mowo wyprobujemy I nowe mamusie I mamy co juz cos wiedza bo praeda jest taka, ze kazde dziecko jest inne... kazde uczulenie jest inne..... I tak naprawde wszystko niby wiem a moze sie okazac, ze to co bylo w 100% przy Julku sprawdzone niekoniecznie sie przy Lence sprawdzi....

W koncu doczytalam.......

Zawiozla Julka bylam spowrotem o 8 30 w domu I co.... ledwo dojechalam bo zasypialam ww aucie.... glowa mnie strasznie boli z prawej steony niby cos puszcza ale duzl noe smarkam ta prawa dziurka.... I boli mnie za uchem w dol glowy....od zaroki czolowej do gory I ucho.... w sumie jak zaczyna to idIe od oka do kknca glowy I tylko prawa srrona..... wstalam po 1..... nie mam nic zrkbionego.... m przywiezie mi Julka zaraz.... naszczescie gotowali dzis rosol wiec nie musze nic robic...mam duzo wiecej sil niz tydz temu ale ja chce to wylexzyc.... sorki, ze tak marudze... robie z ta goraca sola, robie inhalacje.... co jeszcze moge zeby to puscilo??? Cholerstwo.... mam za swoje.... niedoleczone przeziebienia....

Ciekawe jak Julek w szkole.... bo dalej kaszlacy.... zobacze co z nim....ale nie chce zeby sie rozlemiwaial.no 4 dni zostaly I 2 tyg wolnego......
Od teraz wlaczam pozytywne myslenie I wyrzucamentalnie chorobe z siebie heh moze to zadziala...... Lena dokazuje.... ;) lobuziak ;)

Mamusia synka pytalas jak tu swieta.... hm.... mysle, ze po polksu bardzo sa.... ale nie u nas.... tzn. Na ile mozemy to mamy.... tyle, ze tu tylko jest tylko Boze Narodzenie wolne...naszczescie rsstauracja jest zamknieta...do 2.... spedzlavym je inaczej ale nas czas nie puszcza tzn msmy obiady n wynos takie zestawy wigilijne...tesciowa w pracy wiec zawsze ok 20 jemy dopiero.... zawsze wszystko szybko szybko.... a I karpia tu nie ma.... tyloo panierowana rybe najczesciej ludzie jedza.... znowu zaczal padac snieg... ciekawe xzy wytrzyma tydIen do swiat....

Masiosia, a może się przejdź do lekarza? Bo nieciekawie to brzmi...

Jagna, ładne imię :) Mój profesor od gram. historycznej na studiach miał tak na imię - super gość:D

Nikusia napisz prośbę o zmniejszenie, umotywuj trudną sytuacja finansową i tym, że masz Prawo jazdy od .... lat, że jest to twój ....mandat i wystarczy. Na pewno obniża. Sprawdzone bo my po wakacjach dostaliśmy takie " dodatkowe " pamiątkowe zdjęcia, a prędkość przekroczona o 21 km i też z takiego fotoradaru od straży gminnej. Zresztą szwagier też.
Napisz prośbę, podpisz, zeskanuj (jeśli masz taką możliwość) wyślij meilem, a jak nie to pocztą i czekaj na odpowiedz. Mój m do tych papierków co mu przysłali dołączył prośbę i zmniejszyli mu mandat.

reklama
Nikusia, to jest racja! Spróbuj. Mojemu Mężowi dwa mandaty całkiem po takiej prośbie anulowali. Tyle że przekroczył prędkość o całe oszałamiające 2 km/h! A radar ma w ogóle margines błędu +/- 3 km/h ;)
Napisz. Nic nie tracisz :)

Do góry