reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Nikusia przykro ,że jeszcze mandat dostałaś. Ja tez wiem co to problemy finansowe i trza sie liczyc z każdym groszem, ale zawsze staram sie powtarzac ,że to tylko kasa raz jest raz jej niema. A mandatu bym nie płaciła teraz jeśli nie mam. Jak mąż dostał to potem nam skarbówka sciagneła ze zwrotu podatku.

Kanikas ja tez przy Olince szybko przeszłam na zwykły proszek no ale każde dziecko inne jaraczej nic nie uczula. A po kapieli smarowałam oliwką i juz niemoge sie doczekać ponownie tego zapachu w domu :) no ale wspólczuje rodzicom dzici z alergią bo to naprawde kłopot.

Kama ramke naprawiłam wiec problem z głowy. Oczywiscie reklamacje zgłosiłam ale kto wie ile to potrwa.
a rameczki takie mozna powiesc i może stać
DREWNIANA RAMKA NA ZDJĘCIA 61013 SUPER CENA!!! (3770138814) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Niezła hodowla robaczków. Mi sie zalęgły po powrocie z wakacji tz. przed wyjazdem zostawiłam otwarte opakowanie musli a po powrocie łaziły po ścianie okropne doswiadczenie bllleee koszt ok 4 zł .

Jagna bedziecie zadowoleni z tableta i córa tez.

reklama
Agnis- a rzeczywiście, źle zrozumiałam....u nas OILATUM ŚWIETNIE SIĘ SPRAWDZIŁO, więc dlatego byłam zdziwiona ale rzeczywiście źle przeczytałam.

KAMA - Piszesz, że mam zrezygnować z prezentów... :-:)-:)-(cóż uwierz mi kupiliśmy tylko dla 4 dzieci prezenty i to mak s za 50 zł uwierz mi nie wiem czy mi na choinkę starczy a co dopiero mam rezygnować z prezentów dla nas????JA NAWET NIE MIAŁAM ZA CO JE KUPIĆ ...WIĘC w ogóle w planach nie było...to jest w sumie dla nas gwóźdź do trumny :sad:

Jagna - GDYBY TO BYŁA policja to pół biedy pokazałabym brzuch powiedziała, że źle się czuje...no na prawdę dałabym sobie radę...ALE TO ten cholerny fotoradar...i to takie ustawiany przez Straż Miejską :sad::sad::sad: więc bladego pojęcia nie miałam, że on tam jest, żadnego znaku nic... Zresztą kurcze jechałam 79 km/h więc żadne piractwo..

jej dziewczyny strasznie boli mnie głowa..... och... żeby córa poszła już spać to ja chętnie też bym się położyła....

w środę będzie dzwoniła do mnie położna to zapytam o tą glukoze.... bo akurat w piątek idę robić badania to jakby co to przy okazji to bym machnęła :)

miałam ubierać dzisiaj choinke ale jakoś mi sie odechcialo... chyba do weekendu poczekam

Ja źle się czuje, mało co zrobiłam a czuję się jakbym maraton przebiegła, wszystko mnie boli i nie mam siły nawet jogurtu zjeść:-(
Susi oby wszystko było dobrze, trzymam kciuki! Dawaj znać:-(.
Mrówka ja nie przespałam całej nocy od jakichś 3 miesięcy:no:. Po pierwsze nie mogę zasnąć i kręcę się z boki na bok, po drugie budzę się o 3 lub 4 i nie śpię 2 lub 3 godziny.
Agnis mój mąż tez tak wychowany przez mamę, że wszytko w domu robił. Ale roboty dziś odwaliłaś, ja to prawie nic aż wstyd:zawstydzona/y:.

motorhead albo wypłatę będzie przelewał ci dalej pracodawca jak do tej pory, a potem sam się z ZUSem rozliczał (ja tak mam), albo przelewy będą realizowane bezpośrednio przez ZUS po tym pierwszym miesiącu zwolnienia - zależy to od liczby pracowników zatrudnionych u danego pracodawcy. ZUS ma wszystkie twoje dane od pracodawcy łącznie z nr konta jakby co. Dla ciebie nie ma to większego znaczenia. W przypadku przelewów przez ZUS często ten pierwszy jest opóźniony:dry:.

kainkas ja tez chusteczek nawilżanych będę używała od wielkiego dzwonu (głównie poza domem) - ja sama nie chciałabym się ,,myć" czymś takim i to co chwilę, wolałabym ciepłą wodę i mydło. Mam takie samo podejście jak ty w tej kwestii:tak:.
kamaa gratuluję zakupu
Nikusia współczuje dodatkowego wydatku :(
kainkas dokładnie :tak: tak jak lekarze przepisują dane leki bo mają z tego kasę dlatego jak ktoś mi coś poleca to 10razy to sprawdzę.

Agnis ja mam do pupy bepanthen i sudokrem w razie co. Oliatum do kąpieli mam też i uważam że to warto kupić:tak: i tylko to (+krem do buzi na wyjście) będę stosować na początek. Po zużyciu tego opakowania (500 ml) będę przechodzić na babydream. Co do proszku to kupię tez lovelę, bo ja akurat o dzidziusiu słyszałam złe opinie. Najlepiej kierować się swoim rozumem, czytać etykiety i obserwować maleństwo. I na mojej soli fizjologicznej napisano aby stosować przy nieżytach i niedrożności tylko i tak zamierzam. Mi różne osoby polecały różne rzeczy ale jakoś sama weryfikowałam wszystko i mam nadzieje że dobrze wybrałam. I wychodzę z założenia że im mniej tym lepiej:tak:. Powodzenia w wyborach.
Ja też nie mogę się doczekać moich zajęć w szkole rodzenia, bylebym tylko mądrzejsza od położnej nie była, mam nadzieje że trafi się jakaś mądra kobieta.

Mamusia synka.. ja nie kupuje kurtki wierze, ze jakos w tym co mam dotrwam do marca.... heh... ja tez mialam jak bylam dzieckiem chorobe lokomocyjna... odpukac Julek nie ma.... w pierwszyn trymestrze mnie tak mdlilo jak z m jechalam jako pasazer, ze po jezdzie nawet15 min myslalam, ze umre I caly dzjen odchorowywalam.... naszczescie przeszlo.... wspolczuje Ci ....

Nastka moja Gwiazda w brzuchu tez nieraz jest tak dziwnie ulozona teraz od 3 dni przechodzi sama siebie w kopaniu przewracaniu, wypinaniu stoprk czy pupki.... tzn janopconalnie strzelam, ze to akurat te czesc ciala.... super Twoj m wymyslil z ta kamerka naprawde ;) gratki za 100dniowke ;)

Ewa super, ze sie udalo z Jaselkami;)

Flower moja mama ma tak samo suszarke jak Ty w lazience...

Jagna ja mialam male naciecir....tzn takie, ze moja gin teraz myslala na 1wszej wizycir ze jestem nienacinana... jakis cm tego.... wczesniej to czulam...ale naciagalo to a nie bolalo albo pieklo teraz nic nie czuje.....

Ewula ciezko sie robi te pierniczki??? Kurcze zastanawiam sie czy nie zrobic.... pasztet z dzika albo sarny to musi byc mniam.... mojemu tacie zawsze na swieta ktos przynosil I jak bylam nieswiadoma conjem to uwielbialam ale pozniej siento zmienilo I chocby nienwiem co nie zjem....3mam kciuki za wizyte

Josek nakop kurierowi do dupy na sam poczatek;)

Motherhead ja mialam przy Julku tak ze zaszlam w ciaze w kiwetniu I do listopada praktycznie nic nie przytylam... brzuszek malutki.... a pozniej nagle Julek zaczal rosnac a ja tyc I bylo to straszne....spekal mi caly brzuszek.... dlstego teraz sie ciesze bo wszystko idzie od poczatku .... I myslalam ze juz 10kg a jak przeliczylam to 8.200 na plusie ;) nie jest zle...

Katrine zdrowka zdrowka zycze... katar to najwieksze zlo... ja dalej walcze... nie daj sie!!! ;)

Kainkas ale to mile, ze sa ludzie co tak bezinteresownie potrafia cos dla.ludzi zrobic ;) az sie cieplo zrobilo na serduchu jak to przeczytalaam ;)

Susi Kochanie jestem z Toba... sciskam mocno jak cos to pisz...

Nikusia ale ona wlasnie zaleca Oilatum i wlasnie chce go kupic.

Zamiast Oilatum polecam Oilan (o ile dobrze myślę - któryś z nich jest tańszy). To jest w zasadzie to samo, tylko ta droższa firma zapłaciła za badania, dzięki którym mają napisane, że płyn może być używany od 1 dnia życia. Na drugim jest napis, że od 3 miesiąca.
Ja stosowałam zawsze na początku jedną buteleczkę Oilanu (tego tańszego). I potem już nic do tego - żadnych oliwek, kremów itp. - skóra pięknie natłuszczona.

Sudokrem tylko po dużej kupie, jak było widać, że skóra ciut ucierpiała. Poza tym tylko mycie wacikami z wodą albo chusteczkami.

Wiecie, co mi Mama dziś powiedziała? Że ma już torbę spakowaną na nasz poród :D Jak dostanie telefon, to wsiada w auto i 2-3 godziny i jest u nas, żeby się zająć dziećmi ;) Rozbawiła mnie :) Ja nic jeszcze nie mam :D

Laseczki doczytam jutro bo jestem padnięta, a chciałam się pochwalić:
po wizycie Leon waży prawie 900 g, na USG sprawdziła Pani doktor główkę, nerki, serce, kręgosłup, żołądek i pewnie coś jeszcze ale nie pamiętam co w każdym razie wszystko ok. Szyjka super, łożysko tyż super :-)) Następna wizyta 8 stycznia i wtedy ginka pobierze mi wymaz na paciorkowca czy Wy też to macie? dostałam 2 opakowania witamin, oczywiście po 6 pakowane bo próbki ale to zawsze coś. Na następną wizytę mam zrobić morfologię, zdjęcie mojego skarba na wątku ze zdjęciami :-)

reklama
Do góry