reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Josek - zerknij sobie tutaj (choc troche niewyraznie posklejalo) kazde dziecko inne ale wg tego twoje iodealnie posrodku
Ile powinien ważyć płód w ciąży? | Pytania

jest jeszcze cos takiego moze cosik o tej glowce/mozdzku znajdziesz co cie uspokoi Jakie są prawidłowe wymiary USG w trakcie ciąży? | Pytania
ja zerkalam na te srony jak schizowalam z Karo przy cholestazie i malej ilosci wod plodowych - teraz nawet nei zagladam bo po co skoro lekarza mowi ze ok no ale jak juz ktos we mnei zasieje ziarenko niepewnosci to wole wsyztsko dokladnie wiedziec i szukam info

reklama
No i juz po wizycie. Dziecko zdrowo rosnie, ciezko bylo zmierzyc jej glowke i brzuszek, bo swirowala w brzuszku bardzo, serduszko bije jak dzwon, jest dobrzd i
bardzo sie ciesze. Mam teraz tylko lezec i odpoczywac duzo.

Wczoraj mnie wypuscili, bo nie widzieli przeciwskazan, moze to lepiej skoro dziecko ma sie dobrze. Ta gloea mnoe boli i te krzyze. Dobrze ze kurtke zimowa mialam i kaptur na glowie.... nawet siniaka nie mam ani nic. Troche xisnienie mam wyzsze, ale to przez stres.

Josek, dobrze ze dziecku nic sie nie stalo, my jakos przezyjemy, poboli i przestanie za jakis czas. A dziecko moze po prostu mniejsze jest jak na ten tydziwn ciaxy, dlatego takie wnioski lekarza? Nie martw sie na zapas, to tez nie jest dobre dla dzieciaczkow. Wspolczuje ci sytuacji z siostrami, bo to sa siostry ale zle ze pchaja cie miedzy soba. Mialam tak z dwoma kolezankami, ktore sie poklocily i obydwie na siebie gadaly do mnie. Wkoncu powiedzialam zeby sie dogadaly i nie interesuje mnie nic, ze nie chce wiecej sluchac takich obgadywan. Za pozno zareagowalam i ja najbardziej oberwalam. Tylko ze jest roznica kolezanki a siostry. Badz samolubna czasem, bo czasem lepiej sie na tym wychodzi. Jak rodzina na zadba o ciebie jako matke ktora nosi dziecko pod sercem, to musisz ty o to zadbac. Z rodzina wychodzi sie najlepiej na zdjeciu. A brat, skoro ma juz telefon i nie chcialo mu sie placic, to niech odda ci pieniadze za kare, bo to i nawet 600 zl jest, a on musi miec szacunek ze ciezko wydac swoje pieniadze. Przynajmniej ja tak mysle

Flower, ja nie liczę na spektakularne jasełka ;) Franek w domu wszystko śpiewa, w przedszkolu też, zna wierszyki wszystkich dzieci na pamięć, ale na pasowaniu stał jak słup soli i się nie odezwał ;) Wystąpienia publiczne jeszcze nie dla niego ;)

Antek ważył w 24 tc 800 g.

Podłogi już nie widać - wszystkie klocki i puzzle wywalili :/

Lekarz kazał mi brac wiecej magnezu i leżaeć na lewym boku. No i monitorować.
Wiecie ja sie uspakajam tym ,że to nie jest mój lekarz prowadzący. I poczatkowo zasugerował sie tym ,że OM miałam 22.05 co obecnie daje 29 tydzień a tu rozbieżnośc taka ale ja wiem ,że zaszłam w ciąże później. Długo sie o nia starałam byłam 20 czerwca u gina i wstepnie stwierdzilismy cykl bezowulacyjny bo @ miałam dostać ok 26.06. Powiedział ,że przyjdzie o czasie
(bo oczywiscie cykle nieregularne i długasne były) bo endometrium miało już 10 mm a tu nie przyszła @ i chyba w jej czasie dopiero wystapiła owulka a my z męzem poprostu na spontanie poszalelismy przed @ której juz nie było i z tąd dzidzia.
Pozatym lekarz powiedział ,że wszystko inne prawidłowe jest wszelkie przepływy itd.

Secreto, oj zebys wiedziala ze ufff :-D taka ulga, ze dopiero teraz do mnie to wszystko dotarlo, paluszki az drza :szok:

Oj i tak, trzeba za siebie myslec i nie liczyc na rodzine, teraz nic mnie nie interesuje, czy jest drzewo czy nie, czy posprzatane albo ugotowane, ja mam lezec i bede to robic caly dzien. Dziekuje za wsparcie :*

Hej, ja już dziś od rana zaliczyłam i lekarza i pobranie krwi, no i dostałam kolejne zwolnienie. Teraz trzeba tylko przejść się do zus-u.
Byłam na ciuchach, był ładny kombinezon, ale do 8 kg więc nie wzięłam, bo stwierdziłam, że jak dziewczynka dobije do tej wagi i wzrostu to już upały się zaczną.
josek, koreczek, dziewczyny uważajcie na siebie, dobrze, że zaraz przebadane byłyście.
josek, a nie chcesz kocicy wysterylizować, problem się skończy. Pamiętam jakie to upierdliwe było.
ewa, moje dziecko na występach bryluje, ładnie śpiew, tańczy i mówi wierszyki. Niestety zapału starcza mu zawsze na jakieś 20 minut i po tym czasie przedstawienie zaczyna go nudzić i przestaje brać aktywny udział. Zaczyna się zapinanie i odpinanie guzików od koszuli, albo zabawa rękawem.
flower, Ignacy w ferie był drugi raz na nartach, czyli miał wtedy prawie 4,5, a pierwszy raz miał 3,5. No i za pierwszym razem to było kiepsko, bo jeszcze nie kumał przenoszenia ciężaru, a w ogóle to wolał latać po stoku, W te ferie było już dużo lepiej i nawet udawało mu się trochę zjechać samodzielnie. A chcecie brać instruktora? Bo ja to sama Ignaca uczyłam, najpierw uczyłąm go podchodzić w tych nartach, podnosić się, a jak już przyszło do zjeżdżania to ja jechałam tyłem, trzymałam kije, a on te kije miał w rękach. Mam nadzieję że te ferie dziadkowie go na narty zabiorą, żeby nie miał 2 letniej przerwy no i dziadek go podszkoli. Nauczył go już pływać, to i może to mu się uda. Mój tata jest bardzo chętny, bo Ignacy szybko łapie, więc dziadek ma frajdę.
Idę do łózka, bo dziś 4godziny przespałam w nocy.

reklama
ale produkujecie dziewczyny! :-)

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

My we wtorek byliśmy na wizycie, Hania wyprzedza o tydzień swój wiek i wymiary były na 27t6d i waży 1076 gram ;-) Lekarz powiedział, że jest wysoka ale szczupła:-D szyjkę miałam sprawdzaną tylko w badaniu ginek., wygląda ok i mam nadzieję, że tak jest:-) przy usg tylko przez brzuch zerknął i powiedział, że wygląda na jakiś 4cm, ale że to nie jest miarodajne, a dopochwowo mi nie zmierzył:-/

Lecę dalej ogarniać trochę dom i piec ciasteczka:-)

Miłego dnia i uważajcie na siebie!

Do góry