reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ale Koreczek uderzyła się w głowę
Nie trzeba, ja miałam, bo nie mogłam już w 3 fazie się wysiusiać, ale to tylko dosłownie na czas siusiu i już wyjęła.

reklama
Witam kochane :tak:
Nie miałam kiedy do forum usiąść bo koleżanka na kawke wpadła:tak:
A jeszcze rano musiałam odprowadzić małego do szkoły i tak jakoś poranek zleciał.

Czytałam że Koreczek miał mały wypadek...aż się zmartwiłam..kurde jak tak właśnie boje się gdzieś upaść... Słonce musisz uważać na siebie , dobrze z małą ok, napisz jak będziesz po wizycie u gin:tak:

Wszystkim życzę udanych wizyt i powrotu do zdrowia:tak:

Coś małego słabiej rano czuję, chyba zaraz muszę coś zjeść żeby go rozruszać to będę spokojniejsza...:tak:
Dziś na obiadek robie wątróbkę:-) z ziemniaczkami:tak:

O rany Koreczek uwazsj na siebie!!

Flower moja tez dlugo spi 12-14h :) przewaznie zasypia 19:30-20:00 i spi do 8-10 rano :) dzisiaj wstala 20min temu. No i w dzien sie zawsze zdrzemnie 1-2h popoludniu.

Cewnik mialam raz w zyciu zakladany i podziekuje!!!!!!!!!!

Jak ja kocham polską służbę zdrowia.
Na inf. medycznej mi powiedzieli, że w Krakowie jest całych czterech laryngologów dziecięcych, którzy na nfz przyjmują. Zadzwoniłam i okazało się, że dwóch z nich już dzieci nie przyjmuje, a w dwóch pozostałych miejscach terminy takie, że Franek osiągnie pełnoletniość zanim się coś zwolni. I "cito" na skierowaniu w ogóle nie uwzględniają :/ Bosko...
Zapisałam nas prywatnie na przyszłą środę. Plus taki, że do laryngologa, który ma najlepsze opinie w Krakowie w sieci. Ale wkurzona jestem. Z ortopedą było to samo...

Aneta - ale Twoja to jeszcze maluszek a moja to już rasowy śpioch:-D
ewa - a próbowałaś tam na Lenartowicza?tylko nie wiem czy wystarczy skierowanie do laryngologa my mieliśmy do por audiologicznej
agnis - dajze chlopakowi sie wyspac:-D dziecko teraz spi okolo 20h dziennie a w przerwach tak cie niedlugo skopie za te pobudki i trzachanie brzuszkiem ze popamietasz:-D

Jak ja kocham polską służbę zdrowia.
Na inf. medycznej mi powiedzieli, że w Krakowie jest całych czterech laryngologów dziecięcych, którzy na nfz przyjmują. Zadzwoniłam i okazało się, że dwóch z nich już dzieci nie przyjmuje, a w dwóch pozostałych miejscach terminy takie, że Franek osiągnie pełnoletniość zanim się coś zwolni. I "cito" na skierowaniu w ogóle nie uwzględniają :/ Bosko...
Zapisałam nas prywatnie na przyszłą środę. Plus taki, że do laryngologa, który ma najlepsze opinie w Krakowie w sieci. Ale wkurzona jestem. Z ortopedą było to samo...

Niestety teraz jak się nie ma kasy to można umrzeć..a i to się nie opłaca po pogrzeb też kosztuje:wściekła/y:
Wiem co czujesz.
Ja też wszędzie prywatnie żeby cokolwiek załatwić...jedynie okuliste Kacperka mam na nfz- ale od wizyty do wizyty jest 3-4 miesiące to nas gdzieś wcisną, no i leczymy to od 3 roku zycia...

Flower może masz racje, chyba przerwazliwiona jestem:)
Wieczorem to mnie tak kopie ze nieraz ledwo oddycham:-D

Ech ja wczoraj miałam jeden z gorszych dni. Poprostu wszystko zaczeło sie zwalać naraz.
Od rana miałam telefon ze sprawą której nie jestem teraz w stanie załatwić, dopiero na przyszły rok.
Potem dowiedziałam sie ,że mój brat nie opłaca telefonu który mu wziełam na siebie ba umowa jest rozwiązana i trza płacić kare wiec pewnie jestem na jakiej liscie dłuzników. Głupia jestem ,że zostawiłam w sieci adres do korespondecji na dom rodzinny, bo jakby dotarło jakies pismo szybciej bym zainterweniowała. Okazało sie ,że na rodzine mozna liczyć z wielkim bólem a chodziło tylko o podwiezienie mnie do przedszkolka bo ciezko mi było dojśc a awaryjnie mąż zabrał mój samochód a tesciowa miała lekarza. No ale ta sama rodzinka zawsze ma czas by podjechac i pozyczyć pieniązki.
Potem pojechalismy na USG 3D miało być miło wzielismy Olinkę. długo sie zastanawialismy ale stwierdzilismy ze zrobimy sobie taki prezent. Już jak szłam do auta to sie potknełam o dziure która wykopał mój pies i sie wywróciłam chroniąc brzuszek podłozyłam rękę i jest potłuczona i cięzko nia ruszać no i oczywiście to prawa, strach wielki wiec czym prędzej do lekarza. Z małym dobrze choc serducho szybciej biło ale moze po upadku bo na usg dobrze sprawdził czy wad niema. No ale ogólnie synek niechciał współpracować chowal twarzyczke i nawet wstawanie chodzenie nie pomogło. dotego lekarz stwierdził ,że móżdzek małego jest duzo mniejszy niż powinien. Rozmawiałm z nim ,że ciąża jest duzo młodsza niz z daty OM ( badanie przeprowadzał inny lekarz niz prowadzący) no ale i tak miał wątpliwości. wiec zasiał je nam. Wiec zafundowalismy sobie dodatkową dawdke stresu zamiast miłego przeżycia.
A na deser wydzwaniała do mnie siostra z Warszawki bo pokłóciła sie z ta co mieszka w moim miescie i chciała sie wyżalić. A ja miedzy nimi dwiema ech i rozumiem ta z Warszawki bo ma racje a i tak niewie o dużo rzeczach której ja wiem ale oliwy do ognia nie bede dolewać. Pewnie ta z tad tez by chciała pogadac ale ja niemam siły na to. No i moja kotka dostała rui co wiąze sie z tym ze zaczyna jęczeć i posikiwac by zostawiac zapaszek co dlamnie jest dramatem. Ech i sie wyżaliłam mam nadzieje ,że dzis bedzie lepszy dzionek i nie zabije własnego kota!
Przepraszam ,żę tak egoistycznie ale musiałam sie wyżalić. Doczytam wieczorkiem bo po wczorajszym musze domek odsprzatać coś upichcić i jechcać do córy na przedstawienie.

Flower, nie próbowałam, bo mi tego adresu nie podali jako przyjmujący na nfz ze skierowania od pediatry. Więc nawet nie dzwoniłam. To chyba bardziej specjalistyczne miejsce. No trudno. 120 zł pójdzie sobie...

reklama
Josek trzymaj się kochana dzielnie:tak:
Kurczę że też tak się musi dziać, nieraz jak się wali i pali to wszystko naraz. A siostry też mogłyby odpuścić..jesteś w ciąży, po co Cię dodatkowo stresują. ALe wiem jak to jest , jak ktoś ma problem to po prostu nie myśli o innych, zazwyczaj... :no:

Ściskam Cię i tule mocno:tak:A mały na pewno jest zdrowy, nie martw się na zapas i uważaj na siebie bo od rana o samych wypadkach:szok:

Do góry