reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Flower ja mam znajomych tutaj I 2 lata temu jak bykismy w colorado to ich corka juz umuals bez probemu miedzy nimi zjezdzac z wysokich pagorkow a miala nuecale 4,, teraz widze, ze mlodsza ktora ma maks 3 tez biora na stoki....
Ja niestety nie jezdze, ale m 2 lata temu zabieral Julka I uczyl co wtorek.. I glizda mala sie nic nie bala....raz bylusmy na takim stoku co restauracje I wyciagi sa od gory....I co ktorys zjazd m zostswial Julka ze nna a ten cwaniaczek raz stwierdzil, ze da sam rade I ruszyl z takuej wysokuej gorki. . Naszczescie m go zlapal ;) dzieci sie wogole nie boja a jak sie przewroca to maja frajde

Juszka lab zalatwione wiec teraz sobie odpoczywaj....

Marcia moze Maly sie juz obrocil??? Na pewno wszystko jest ok.... tylko taki ma czas albo coraz mniej miejsca... moj Urwis ma glowke ponprawej stronie ale nie calkiem na dole wiec xzuje ja jescze wszedzie.... a wczoraj najczesciej przy pecherzu.... zaxzelam cwiczyc Kegla z tego wszystkiego, dobrze, ze przypomnialyscie....
Oho Jilek sie wyspal....

reklama
Ja to mam takie jak ja to nazywam " skoki rozwojowe" tzn czuje ze cos sie zmienia , wstaje i widze ze brzuch mi sie powiekszyl albo ogolnie czuje ze jest jakos inaczej i wtedy maly milknie w brzuchu a potem znowu wszystko wraca do normy..

bry... ja spałam ze 2,5h dziś. no usnąć nie mogłam. Wieczorem strzelił mi kubek z gorącą herbatą, dno normalnie opadło i mam poparzoną lewą stopę. Dobrze, że nie na brzuch.
Koreczek dbaj o siebie!!!!!

a czego Dziewczyny boicie się w cewnikowaniu?? Cewnikowanie nie boli, o ile robi to ktoś kto potrafi...:-) no i nic się nie stanie jeśli robi to w warunkach jałowych...
opiszcie mi problem, bo kawy nie wypiję spokojnie... może będę mogła rozwiać jakoś Wasze wątpliwości?

Karolinusia tak cewnik nie boli jak ja zakładam go komuś :D ja już się pytałam, czy w moim szpitalu zakładają go przed z.o czy po i nie dam sobie założyć go przed znieczuleniem :p ja ogólnie lubię tylko szpital jak jestem ubrana w swój mundurek :p i kocham salę operacyjną jak tylko nie muszę leżeć na stole :p

Secreto no właśnie znam tę drugą stronę i wiadomo jak to jest... ale wiem, że to nie boli, bo nie ma prawa boleć.Miałam zakładany i sama zakładam i cewnik "sam odnajduje" cewkę, przynajmniej mi to tak wychodzi, że nie gmeram nie szperam. Z resztą Lignokaina daje radę. Może jest to odrobinkę nieprzyjemne.... ale nie jest to ból,trwa to dosłownie minutę max...dyskomfortu nie bólu, później nie ma prawa boleć, chyba, że szanowna Pani Pielęgniarka czy Pielęgniarz, ew ratmed ORGAZMU znów nie miał, wtedy boleć może i nie tylko, no chyba, że byłabyś facetem z przerostem prostaty!:-):-):-)

Karolinusia no właśnie może się boję bo nigdy go nie miałam i zawsze mnie przerażał :pdo siebie mam inne podejście niż do pacjenta jeśli ja nim jestem to jestem mega przerażona i tchórzliwa :p wszystkim patrzę na ręce :p łatwo ze mną nie będą mieli:p chyba że mi dadzą dormicum i odlecę :p sala operacyjna to moje królestwo

Dla mnie nawet pobieraniu wymazu z cewki to makabra, więc cewnika sobie nie wyobrażam w ogóle :D

Franek je śniadanie i śpiewa:
"Klocki, misie, lale
Czekają od rana.
W progu na nas czeka
Pani ukochana."
:D
Dobrze, że to zesłanie do domu to tylko na dwa dni, bo on tu się zapłacze za przedszkolem ;)

reklama
hej
Ja chora :( łeb mnie nawala, gardło, ledwie z łózka wylazłam i na dodatek od rana pawian :-( nawet Kurczaka mi sie nie chciało budzić i wieźć do przedszkola bo nie mam siły na nic, wszystkie mięśnie mnie bolą :( chyba bede leżec a Kurczak sie odnajdzie jakos :-)

Musze sie ogarnac bo dzis wizyta..................a moja szyjka z rańca jakby dłuzsza..............

Do góry