reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Hej

Mialam fatalny wieczor i okropna noc. Tak mnie glowa boli, ze masakra jakas. Wczoraj wieczorem wyszlam na zewnatrz zeby psu jesc zaniesc i na blocie sie poslizgnelam i upadlam do tylu prosto na wylozona kostke. Do kreweznika (ziemia jest nizej niz kraweznik, tak jakby schodek) ubilam sobie krzyze, a jak upadlam na chodnik, to uderzylamse w tyl glowy... dobrze ze kaptur mialam, przynajmniej tyle. W szpitalu najpierw posluchali serca dziecka, zrobili usg, sprawdzili szyjke i tu wszystko jest dobrze. Pozniej dali mi kroplowke i jak sie skonczyla wypuscili mnie do domu. Dzisiaj ide do mojego lekarza gin jeszcze, bo kazal przyjsc, on dokladnie sprawdzi ciaze....

Prawie cala noc nie spalam przez bol glowy i krzyzy, chodzic nie mogr nawet...

Milego dnia

Koreczek ranyy przeraziłaś mnie ! :no: to już by mogła zrobić twoja mama żebyś po ciemku nie musiała chodzić... :(
dobrze, że z Leną wszystko w porządku... teraz leż i odpoczywaj ! niech ktoś o ciebie zadba wreszcie :(

zdrówka chorowitki brzuchate!
Aneta - super sprawa bo dzieci nie czują lęku przed upadkiem bo nie maja takiej swiadomości a i do ziemi niedaleko :-) my chcemy jak tylko w Święta będzie śnieg zabrać naszą małą na wyciąg niech na nartkach spróbuje chociaz może snowboard łatwiejszy faktycznie dla takiego brzdząca?daj znać jak Małej się podobało na basenie
koreczek - rany Juklek uwazaj na siebie bejbe, teraz nie dosc ze slisko to i my mamy inny srodek ciezkosci i bardziej gapowate jestesmy - dobrzez ze bylas w spzitalu i idziesz jeszcze na kontrol - wazne zeby z malutką bylo oki
malpawzoo - super ze muffinki sie udaly! ja uzywalam recznego a jak nie wyrabialam przy ciaglym odciaganiu (3tyg dziecko nie p[zrystawiane wiec co 2h) to wypozyczylam elektryczna dostawke do mojego)nie ma sensu przeplacac i zakladac czarnego scenariusza: dzidzia pieknie sie przyssie i nie bedzie potzreby korzytsania z laktatora tylko okazjonalnie -tak ma byc!
ewa- dobrze ze to jednak infekcyjne choc szkoda ze sie maly rozchorowal ale lepsze to niz wada sluchu:tak:
no walsnie secreto - jak to jest z tym znieczuleniem? jak troche wody wypijesz to chyba nic nie szkodzi?

ehhh ja chyba coraz bardziej chcialabym cesarke ze wzg;edu na Karolinke i mozliwosc zaplanowania opieki dla niej zwlaszcza ze maz ma wyjezdzac w delegacje w marcu do Pragi ....ale najbardziej mnie to cewnikowanie przeraza!:szok:

Koreczek dobrze, ze pojechalas to sprawdzic, najwazniejsze, ze Lena ok I nic sobie nie xlamalas... idz dzis do gina reszte odpoczywaj w lozeczku I pora zaczac myslec o sobie I Lence Kochanie.... secreto ma racje...

U mnie dopiero dochodzi 1 w nocy... wybudzam sie co chwile, Julek b biednie znowu... jeczy a ja przy nim..... zadzwonilam umowic go na wizyte.... nie bylam jeszcze u tej dr.... ogolny office robi wywiad ze mna I gostek mowi mi, ze pierszy wolny termin 21.... ale po chwili powiedzial, ze mowolam ze ma goraczke wiec wysle im maila I ze jutro do 9 musza tyrknac, bo do konca tyg maja nas przyjac....
M przywiozl mi odpowiednik appapu wczoraj I syeop na przeziebienie..... ok 9 dostalam znowu takiego ataku, ze mi w klatce, piersiowej zsczelo taj kloc...myslalm, ze umre.... m dal mi od razu 2 tabletki I przeszlo po 20 min ale zaczelam sie tak pocic ze w ciagu godziny 3 razy sie przebieralam.... katar mnie puscil.... dostalam tez syrop co 12 h..... mam nadzieje, ze rano wroce do zywych....
Mam nadziwjw, ze Wam spokojnie minela noc....
Jeszcze raz Koreczek uwazsj na siebie....

Dzien dobry!

ja dzisiaj pozniej bo pozno wstalam i musialam Pati wyszykowac bo dzisiaj ma egzamin probny...
koreczek to nie wesolo mialas , odpoczywaj i uwazaj na siebie

moje dziecko lubi mnie stresowac bo znowu jakis taki malo ruchliwy tzn wczoraj caly dzien sie ruszal a potem popoludniu i wieczorem cisza, w nocy tez cisza, teraz rano jak potarmosze brzuch to dwa kopniaki i cisza, pewnie znowu sie przekrecil w taka pozycje ze nie czuje takich normalnych kopniakow.....stresuje mnie to aczkolwiek takie sytuacje wystepuja z raz w tygodniu...
milego dnia wam zycze!

Rozpoczynam dzień z Dwójką. W imię Ojca i Syna...;)

Franek dopiero wstał, więc pewnie na drzemkę dziś nie pójdzie. No nic. Damy radę. Przynajmniej Aniela za mną nie łazi, bo ma Brata :)

Dobrego dnia!

Flower jeść nie można jeśli operacja jest na przewodzie pokarmowym oczywiście planowa to 12 h zresztą stosuje się specjalne przygotowanie i mowa o znieczuleniu ogólnym jeśli poza przewodem pokarmowym to 6 h i z piciem bardzo ostrożnie jeśli coś to tylko woda i wtedy niewielkie ilości ALE do zwykłego Z.O czy podpajęczynówkowego nie trzeba być na czczo im chodzi o to, że jakby trzeba było szybko podać znieczulenie ogólne (uśpić) to może dojść do wymiotów i aspiracji treści pokarmowej do układu oddechowego co jest bardzo niebezpieczne... dlatego chyba wolą jak kobiety nie jedzą i nie piją ... chociaż z tym też można sobie poradzić bo wtedy się intubuje rurką z mankietem i zakłada sondę do żołądka..
Mnie też ten cewnik najbardziej przeraża :O

reklama
Do góry