Grr... Mąż mecz włączył i twierdzi, że on ze mną parę razy masterchefa oglądał, to ja się mam też poświęcić
A ja tak myślę, jakbym na scianie nad łóżeczkiem nakleiła takie cos:
naklejki GWIAZDKI KSIĘŻYC ŚWIECĄCE fluorescencyjne (3775096135) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Fajnie by to wyszło? I czy by za jasno wtedy nie było, bo jest tego troche, jak myślicie?
Oj... Jak się wprowadzaliśmy do mieszkania to w pokoju dziecięcym był granatowy sufit i takie gwiazdki. Co ja się tego ozdzierałam
Ale co kto lubi
Ja raczej jestem zwolenniczką braku dodatkowych bodźców przy łóżeczku (typu gwiazdki, kolorowe lampki, karuzelki itp.) - w łóżeczku się śpi, ma być cisza i spokój
Juszka, u mnie Ola bedzie
. wiecie az mi dziwnie. bo celowałam na dziewczynke,a że czuje jajniki w owulacji to było łatwo i jest dziewuszka, az czuje sie dziwnie że moze to nie tylko przypadek, tylko że maczałam w tym palce
Witaj!
Jakbyś w ow. trafiła, to by raczej chłopak był
Męskie geny są bardziej ruchliwe, ale żyją krócej, dlatego im bliżej ow., tym łatwiej o chłopaka. Czysto teoretycznie oczywiście, bo w zasadzie to i tak 50% szans zawsze
A wiecie że w czasie porodu można pić. Dziś wyczytałam w gazecie, nawet to pomaga i przyśpiesza poród.
Ja mogłam i piłam. Ale nie polecali pić dużo, żeby pęcherza nie obciążać. Przy porodzie lepiej, żeby był pusty, a i potem trzeba szybko się wysikać, żeby macica się mogła obkurczać. Inaczej cewnikują.
kurcze zdenerowalam sie dzisiaj starsznie- moja sis w 11tc dostala dzisiaj krwawienia na szczescie juz po wizycie i serducho bije ale strachu sie najadlam teraz ma sie oszczedzac i za tydzien kontrola - wiem co czula za panike bo z Karo tez mialam krwotok tylko w 7tc
Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!
Ja dziś rozmawiałam ze Szwagierką przez tel. i jej 2-tygodniowa córeczka się obudziła. Jak taki maluch śmiesznie brzmi!
Fajnie tak
Megi Pegi - nie mam pojęcia, co to za orzechy.
A jeszcze się pochwalę, że właśnie zamówiłam nianię elektroniczną po super okazyjnej cenie :-) W sumie będzie nam potrzebna dopiero za pół roku - rok, ale 50% taniej, to się nie zastanawiałam
Orzechy pekan są takie bardziej brązowe niż nasze włoskie - choć w kształcie identyczne. I ciut inaczej smakują. Spokojnie można je włoskimi zastąpić
Niania to Ci się może wcześniej nawet przydać. Jak Franek był mały i spał w zamkniętym pokoju, a ja byłam obok w kuchni, to czasem nianię brałam, bo wystarczyło, żebym miała włączone radio i mikser i już go nie słyszałam
My po lekarzu.
Lekkie początki zapalenia ucha plus katar. W każdym razie ucho tylko lekko zaczerwienione. Mamy antyb. i ma minąć do końca tygodnia.
Może przez to słabiej słyszeć, ale do laryngologa i tak mamy skierowanie.
W każdym razie czwartek i piątek bez przedszkola. Będę z dwójką w domu. Do tego Antek ułożony jakoś krzywo i ledwo lewą nogą ruszam. Bosko
A w ramach oszczędzania szyjki dziś pizza na kolację
Ze sklepu
Moja Mama oczywiście skonsultowała sprawę z moją przyszłą (mam nadzieję
) Bratową, która już prawie jest położną. No i ona twierdzi, że przy trzeciej tak szybkiej ciąży miękka szyjka jest zupełnie normalna. Dlatego m.in. poród tak szybko postępuje. Ważne, żeby była długa i zamknięta. Oczywiście nie ma co szarżować, ale też nie trzeba panikować