reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Dziękuje za słowa wsparcia :* Naprawdę ciesze się z tego co mam, bo wystarczy nam na niezbędne rzeczy dla Maluszka, a reszty w postaci sterylizatorów, podgrzewaczy, stojaków, kołysek, niań etc. tak naprawdę nie potrzebuje (chociaż bym chciała). Nie jest mi z tego powodu przykro, tylko czasem martwię się, że nie zdążymy z tym co naprawdę niezbędne.
Gdyby nie kredyt na mieszkanie byłoby łatwiej. Bez wsparcia jest naprawdę trudno i gdyby nie to ubezpieczenie po porodzie to nie dalibyśmy rady.

mrówka
u nas zajęcia w szkole rodzenia są raz w tygodniu i trwa to około 2 miesięcy, nie wiem dokładnie. Mam nadzieję że dotrwam do końca:baffled:

ewula a jednak niski ten cukier na początku był, ale ogólnie chyba nie najgorzej.
małpawzoo super że muffinki wyszły, to teraz będziesz szaleć co dwa dni.
ostroś witaj, my tą aptekę dobrze znamy:tak:
kamaa kawał chłopa, super!

reklama
Grr... Mąż mecz włączył i twierdzi, że on ze mną parę razy masterchefa oglądał, to ja się mam też poświęcić :p

A ja tak myślę, jakbym na scianie nad łóżeczkiem nakleiła takie cos:

naklejki GWIAZDKI KSIĘŻYC ŚWIECĄCE fluorescencyjne (3775096135) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Fajnie by to wyszło? I czy by za jasno wtedy nie było, bo jest tego troche, jak myślicie?

Oj... Jak się wprowadzaliśmy do mieszkania to w pokoju dziecięcym był granatowy sufit i takie gwiazdki. Co ja się tego ozdzierałam ;) Ale co kto lubi :)
Ja raczej jestem zwolenniczką braku dodatkowych bodźców przy łóżeczku (typu gwiazdki, kolorowe lampki, karuzelki itp.) - w łóżeczku się śpi, ma być cisza i spokój :)

Juszka, u mnie Ola bedzie :-D. wiecie az mi dziwnie. bo celowałam na dziewczynke,a że czuje jajniki w owulacji to było łatwo i jest dziewuszka, az czuje sie dziwnie że moze to nie tylko przypadek, tylko że maczałam w tym palce

Witaj!:)
Jakbyś w ow. trafiła, to by raczej chłopak był ;) Męskie geny są bardziej ruchliwe, ale żyją krócej, dlatego im bliżej ow., tym łatwiej o chłopaka. Czysto teoretycznie oczywiście, bo w zasadzie to i tak 50% szans zawsze ;)

A wiecie że w czasie porodu można pić. Dziś wyczytałam w gazecie, nawet to pomaga i przyśpiesza poród.

Ja mogłam i piłam. Ale nie polecali pić dużo, żeby pęcherza nie obciążać. Przy porodzie lepiej, żeby był pusty, a i potem trzeba szybko się wysikać, żeby macica się mogła obkurczać. Inaczej cewnikują.

kurcze zdenerowalam sie dzisiaj starsznie- moja sis w 11tc dostala dzisiaj krwawienia na szczescie juz po wizycie i serducho bije ale strachu sie najadlam teraz ma sie oszczedzac i za tydzien kontrola - wiem co czula za panike bo z Karo tez mialam krwotok tylko w 7tc

Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!

Ja dziś rozmawiałam ze Szwagierką przez tel. i jej 2-tygodniowa córeczka się obudziła. Jak taki maluch śmiesznie brzmi! :D Fajnie tak :)

Megi Pegi - nie mam pojęcia, co to za orzechy.

A jeszcze się pochwalę, że właśnie zamówiłam nianię elektroniczną po super okazyjnej cenie :-) W sumie będzie nam potrzebna dopiero za pół roku - rok, ale 50% taniej, to się nie zastanawiałam :-D

Orzechy pekan są takie bardziej brązowe niż nasze włoskie - choć w kształcie identyczne. I ciut inaczej smakują. Spokojnie można je włoskimi zastąpić :)

Niania to Ci się może wcześniej nawet przydać. Jak Franek był mały i spał w zamkniętym pokoju, a ja byłam obok w kuchni, to czasem nianię brałam, bo wystarczyło, żebym miała włączone radio i mikser i już go nie słyszałam :)

My po lekarzu.
Lekkie początki zapalenia ucha plus katar. W każdym razie ucho tylko lekko zaczerwienione. Mamy antyb. i ma minąć do końca tygodnia.
Może przez to słabiej słyszeć, ale do laryngologa i tak mamy skierowanie.
W każdym razie czwartek i piątek bez przedszkola. Będę z dwójką w domu. Do tego Antek ułożony jakoś krzywo i ledwo lewą nogą ruszam. Bosko :)

A w ramach oszczędzania szyjki dziś pizza na kolację :p Ze sklepu ;)
Moja Mama oczywiście skonsultowała sprawę z moją przyszłą (mam nadzieję :)) Bratową, która już prawie jest położną. No i ona twierdzi, że przy trzeciej tak szybkiej ciąży miękka szyjka jest zupełnie normalna. Dlatego m.in. poród tak szybko postępuje. Ważne, żeby była długa i zamknięta. Oczywiście nie ma co szarżować, ale też nie trzeba panikować :)

Zdrówka życzę
Mnie i tak cewnikowała, tuz przed porodem, bo już nie mogłam zrobić, a praktycznie jak przez dzień z 100ml wypiłam to było dobrze.
Dobranoc Dziewczyny, lecę spać

Ewa zdróweczka dla Franka, niestety taką pogodę byle co mamy że i wirusy latają i mają się świetnie.
Mi też szyjka się skraca... ciekawe co zastanę w środę... tzn gin co zastanie... i muszę na glukozę iść, odkładam to w nieskończoność... bleeeeeeeeeeeeee

Małpawzoo a może jakiś używany w bdb stanie na allegro? też warto przejrzeć te aukcje.

mi by się przydała niania, bo dużo jeździmy z Damianem, często bywamy u Damiana znajomych w gdańsku a oni chałupę 300m mają i nie musiałabym latać co 15min spr jak mały, a tak było przy Biance. Ale jak coś to się pożyczy od szwagra może... nie będę kupować. A zanim dom się wybuduje i urządzi to Mały ze 3 lata będzie miał

Dla mnie niania to genialny wynalazek :) Jeden z ważniejszych zakupów :)

Ta niania Aventu porządnie wygląda. Ja miałam dotąd takie za ok. 100 zł i po roku każda się psuła - łapała zakłócenia i nic się z tym zrobić już nie dało. Nie wiem, czy nie będzie trzeba nowej kupić. Ale to muszę jeszcze sprawdzić, bo nie pamiętam, czy ta ostatnia działa :)

Flower188 oby wszystko z Twoją siostrą i jej maleństwem było w porządku, trzymam kciuki!

Karolinusia ten płaszczyk naprawdę słodziutki!!! I kuruj się.
A mały ułożył się pupą w dół :biggrin2:
Ewa86 to dobrze, że tylko zapalenie Franek ma ;-)

malpawzoo też skłąniam się ku ręcznemu laktatorowi z aventu. A nad nianią się nie zastanawiałam jeszcze :zawstydzona/y:

Jagna25 no to fakt, że dobrze mieć usg co wizytę, ja chodze prywatnie ale na początku tak nie chcial za bardzo doktorek robić...4 tyg temu sprawdzam mi tylko szyjkę...
Ale teraz po stresach moich chyba się przejął i bada baardzo dokładnie.
A mały ułożył się pupą w dół :biggrin2: Akrobata jeden no :-D

Pisałam po południu a od tego czasu piszecie i piszecie - 2 dni temu patrzyłam na ilość wpisów mających urodzić w poszczególnych miesiącach - no i jesteśmy w czołówce jako marcóweczki :)
Ja wczoraj machnęłam łazienkę a dzisiaj sprzątałam przedpokój ( no część ;) ) Zrobiłam porządek w butach - musiałam powyciągać za małe buty mojej córci ( oj jak jej się mierzyć nie chciało ) no i dorwałyśmy się do pudełek z ozdobami na święta. Wszystko chciała oglądać wielkanocne i gwiazdkowe - wszystkie. Pisać już umie więc podpisała pudełka - "wielkanoc" i "gwiazdka" i jeszcze rysunki przy tym zrobiła. No i znalazłyśmy moje buty w pudełku ze ślubu , które sobie zostawiłam na pamiątkę ;) a ona na ich widok mówi takie stare :szok: To ja też już stara jestem :zawstydzona/y: Nie ma jak teksty dzieci :tak:
Ja jutro zestaw badań no i w końcu ta nieszczęsna glukoza ..... :no: Trzymajcie kciuki abym nie padła - jadę sama.
monisia - słuchaj grzecznie męża
malpawzoo - podeślij trochę muffinek
megipegi - my tych pędzących żółwi nie mamy , ale bratowa mnie podpytywała co naszej córci na Gwiazdkę kupić więc jednym z pomysłów były te żółwie :) a z tą premią to fajny bonus na święta dostałaś :)
ostros- witaj nowa mamusiu
mlodamamo - skup się na pisaniu pracy a nie na firankach - w pozycji siedzącej nie będziesz się tak przemęczać jak przy praniu, wieszaniu czy prasowaniu
juszka - polubiłam Twoje odkopciuszę - ja zrobię to samo jutro :)
aneta - jak teraz zaczniesz chodzić na ten basen z małą to wyszkolisz ją tak jak na tym filmiku , który kilka dni temu wrzuciła któraś z dziewczyn na forum :)
masiosia - zdrowiej i Ty i Julek :)
kamaa - gratki z wizyty
karolinusia - śliczny ten płaszczyk
ewa - zdrówka dla Franka

Susi my mamy basen przy domu w wakacje to cale lato plywala :D uwielbia!!! Mam nadzieje ze jej sie spodoba jutro :) maja byc jakies zajecia dla malych dzieci :D
945671_492662904143898_1281028700_n.jpg971848_492662570810598_1972286988_n.jpg1001300_492662574143931_1588001521_n.jpg

Malpawzoo tam pisze gdzies przelicznik. Ja place w dolarach ale przeliczam na korony norweskie i wyszlo 6,17kr czyli jakies 3,20zl chyba

Załączniki

• 945671_492662904143898_1281028700_n.jpg
    945671_492662904143898_1281028700_n.jpg
    43,7 KB · Wyświetleń: 62
  • 971848_492662570810598_1972286988_n.jpg
    971848_492662570810598_1972286988_n.jpg
    40,8 KB · Wyświetleń: 48
  • 1001300_492662574143931_1588001521_n.jpg
    1001300_492662574143931_1588001521_n.jpg
    42 KB · Wyświetleń: 49
Ostatnia edycja:
Upiekłam pierniki:-) przed chwilą skończyłam...Wypróbowywałam nowy przepis,zobaczymy jakie będą. Podobno są miękkie i nie muszą leżakować. Na razie rzeczywiście mięciutkie i smakują dobrze:-) ale zobaczymy jutro, bo dziś jeszcze gorące.

reklama
Kochane napisalam jakies 2 h temu post I mi skasowalo....
Pamietam, ze Kama byla na wizycieni, ze Malutki jest duzy, super Kochanie.
Ja nie jestem w stanie sie podniesc z lozka.... ale na sile... probuje .. wstalam I zjadlam 2 kromki.... Anetka idz z nia zobaczyc basen to super sprawa.... my tez mamy basen I od tamtego roku Julek sam robi fikolki w basenie I pdzeplynie po szerokosci ale nurkujac...po dlugosci moze I by przeplynal ale boi sie bo jest gleboko....I ta swiadomosc go chamuje... szukalam szkoly bo tu tego duzo I jakies 5 min ode mnie jest szkola nurkowania ale makuchy ucza plywania 30 min I 24$ z instruktorem, tzn. Ze sam na sam...mial isc w tym tyg ale nas dopadlo....
Dzwonilamndo moejj gin I paniw recepcji powiedziala, ze w weelgreens to taki odpowiednik rosmana z apteka moge wszystko z pulek.... w tych proporcjach co tam napisane I najlepiej zapytac kogos w okienku.... m bedzie wracal z pracy to ma.podskoczyc I cos mi przywieznie organicznego.... pije wit c..... przepraszam, ze tak narzekam.... ale teraz naprawde wiem co czulyscir....
I zycze nam zebysmy przy porodzie byly zdrowe.... bo przy Julkunto ja mialam katar I to byla tragedia.... nie moglam oddychac kaszlalam smaralam a po porodzie tam na dole mnie strasznie bolalo...meczylam sie z 2 tyg.... takze teraz moge cierpiec ale pozniej nie chce....
JULKA znowu rozklada coraz barsziej wiem, taka pora :/

Do góry