reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Z tym materacem nie przesadzajmy, na pewno dużo zależy od tego ile czasu dziecko na nim spało. Jak np. do 4tych urodzin to faktycznie przydałby się nowy, bo byłby mocno wyeksploatowany. Ale jak tych 1,5 roku - 2 to powinien być ok.

reklama
Ja torbe bede pakowac w styczniu, w sumie szpital swoj w ktorym bede rodzila jest bardzo blisko bo parking widze z balkonu :))
Co materaca no coz jak tam gdzies wcześniej pisałam pianka kokos gryka ja mam taki :-):-)

Wiecie co znam rodzinę bardzo biedną (małżeństwo+dziecko) on jest chory po wypadku, ma rentę w wys. ok. 600 zł. Żona się nim opiekuje bo wymaga on stałej opieki. Siłą rzeczy ona nie może podjąć pracy. Do lipca ona otrzymywała świadczenie pielęgnacyjne na męża w wys. 600 zł (sama pomogłam im je wywalczyć bo dostali początkowo odmowną decyzję) i jakoś im szło od 1go do 1go. Potem rząd zmienił ustawę i im się przestało to świadczenie należeć. Dziś zapadł wyrok Trybunału Konstytucyjnego że ta zmiana była niezgodna z konstytucją. I co? I nic!!! Rząd nie musi zwracać pieniędzy ani przywracać uprawnień do świadczenia. Ma tylko zmienić ustawę ,,bez zbędnej zwłoki"- czyli to będzie trwało i trwało....

Przepraszam że tak to wtrąciłam ale jestem zbulwersowana, niech zabierają tym co mają za dużo, czyli sobie a nie biednym ludziom!!! Bo kogo tam u władzy obchodzi że człowiek nie brał leków i nie rehabilitował się przez pół roku i Bóg wie jak jeszcze długo nie będzie, bo trzeba dziecku jeść dać i opłacić mieszkanie a na resztę nie starczy!!!

jaspis to jest właśnie to... bulwersująca sprawa... dla takich osob nie bedzie pomocy...a dla tych co mają to jescze idą po więcej o opieki spolecznej itd i dostaja! Współczuję tej rodzinie, bo nie dość że zmagają się z tragedią to jeszcze niestety o pieniążki na podstawowe sprawy muszą sie martwić :-(

Co do materacu to tez nie wiem jaki kupic...myslę o tym kokos-pianka-gryka...

Mamusia synka to odpoczywaj bo wszystkie tu z Tobą przeżywamy:-)

Ewa86 widzę że jesteś dostępna, a zadałam wczoraj pytanie w dziale wózkowym to zadam tu bo nie odpisałaś:tak:
Czy do adapterów fotelikowych Joggera pasuje KAŻDY maxi-cosi?

Co do materacyka to i tak muszę kupić nowy dla Czarka bo Miłosz jeszcze śpi na swoim- gryka-pianka-kokos ;-)

Mamusia synka wow już torba spakowana? Ale w sumie to nie głupi pomysł bo już mamy z górki :) różnie może się przytrafić, ale mimo to ja wierzę że ta spakowana torba zdąży się jeszcze zakurzyć w szafie i wyjmiesz ją w terminie :)

Hmmm…. Ja dostałam materacyk po córce mojego brata…. Ma zdejmowany pokrowiec więc planowałam go uprać i tyle….a teraz mam wątpliwości, poważnie musi być nowy???? Bo córa mojego brata spała na nim do 2,5 roku….. i teraz nie bardzo wiem co robić…

Jaspis… koszmarna sytuacja… ale niestety nasz kraj tak właśnie funkcjonuje że ci co mają dużo to dostają jeszcze więcej a tym co nie mają nic to jeszcze zabiorą…. Ehhh…

Ja się zabieram za zjedzenie obiadku i jadę na zakupki :)

Nie doczytam 13 stron :O

Ja mam szyjkie taka co wystaje 0,5cm i to jest zle... Wczesniej wystawala wiecej i polozna powiedziala ze sie skraca. Na poczatku ciazy byla dluga z 3cm napewno czulam a teraz idzie do gory i to zle. Dodatkowo moge wlozyc palca spokojnie do srodka a nawet 1,5.... Wiec rozwarcie jest.

U nas nocka nieprzespana. Mala chora... Albo to jednak zabki.
Wczoraj zasnela o 13.. Wstala 16:30 z 39 stopni. Zasnela 20 wstala 24 z 39,5 stopni. Pozniej zasnela przed 1 a o 3 zwymiotowala na cale lozko, chwile pozniej omdlala na 3sekundy... Zasnela dopiero przed 7 do 10:30 :( gorna dwojka sie wybila.... Teraz caly dzien 37. Ciekawe jaka nocka bedzie, jak zle to jutro lekarz.

Aneta ale jak możesz pala wlozyc to jeszcze nic nie znaczy, tam na końcu szyjki jest taka "dziurka" i to cos to jest rozwarcie :-)

Leżę sobie :-) nawet się nieźle mam :-) dzięki za troskę :-)

Ja mam materac gryka -kokos bez pianki, dla Jula tez tak imiałam i na Jula tapczaniku tez taki mam :-)

Jaspis i to jest wkurzające ze kto potrzebuje ten nie dostanie a kombinatorzy pracujący na czarno ciagna wszystko.....

reklama
Nastka do szkoły rodzenia chodzę do Kobyłki (pod Warszawą) bo wołomińskie położne prowadzą, a ja planuję tam rodzić, bo najbliżej.No i jest całkiem sympatycznie. Moje koleżanki chodziły na inflancką i do Św. Zofii i też bardzo chwaliły.

A mnie ciągle trzyma taki okropny katar :/ na badania jednak pójdę w poniedziałek, bo jutro nie ma sensu przez tą zarazę. Już nie mam pomysłu jak go przegonić- teraz próbuję z rozgrzaną solą w skarpecie na zatoki ehhhh może coś da. I w ogóle apetytu przez to nie mam, tylko śniadanie dziś jadłam.

Do góry