reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

No witam za oknem slonce swieci , sniegu brak, Popoludniu idziemy z coreczka ma Mikolajki do przedszkola
Poza tym o dziwo się wyspałam, synus szaleje w brzuszku także poki co o nic się nie martwię

Ale dziś produkcja zwłaszcza o szyjce , na ten temat się nie wypwiadam bo się nie znam , ja te kwestie zostawiam swojemu lekarzowi

Jagna
ten chlopczyk co sie urodzil bym w 23/24 tydzien , ten filmik widzialam juz dwa razy i za kazdym raezm lezka w oku sie kreci

Ja narazie jesli chodzi o wage to bylam +4 kg na wizycie z dwa tygodnie temu

Pinki nie ma sprawy :)) Jak cos wyszukam zaraz linka ci podesle

Secreto oj te opowiesci sa moze czasem i straszne ale szybko sie o nich zapomina, dla mnie np cc to jak operacja , wiec jak lekarz nie ma przeciwskazan to czemu nie rodzic naturalnie Ja mialam dlugi porod i po porodzie tez zle sie czulam ale patrzac z perspektywy czasu , jestem silna kobieta i co ja nie dam rady :)) Zapewne jeszcze mi się to nastawienie może zmienić pod koniec ciąży ale poki staram się myslec o tym pozytywnie

Poza tym patrzac bratowa od mojego meza albo na moja sasiadke to 30 minut i mieli juz dzidzie przy sobie :))

Mamusia synka pilnuj sie i uwazaj na siebie

Agnis witaj w klubie bole krzyzowe tez mialam :/ No i gratulacje ze masz tak zdolnego synusia :))

Ewa86 oj ale Franek ma apetyt :))

Nikusia wspolczuje bolu zabka

Monisia sliczna posciel i te zywe kolory teraz mam podobna posciel dla Madzi tylko ze wieksza :)) Ja obsatwiam 3 :))

Katrin jak polozna masz w rodzinie to nie masz sie czego bac :))

Pozdrawiam i zycze miłego popoludnia

reklama
Pościel śliczna w Kubusie
Agnis gratuluje zdolnego synka. Mnie czeka szkoła od września, aż się boję;-)

Ja się nastawiam tak:
Rodzę naturalnie, ale ufam lekarzom i położnym. Jeśli mówią, że trzeba mi dać oksytocynę, to nie chojrakuję, że ja chcę SAMA urodzić, tylko ją biorę. Jeśli sugerują cesarkę - idę na stół.
Po porodzie próbuję jak najszybciej dojść do siebie, ale jeśli mnie boli, mocno krwawię, to leżę, biorę paracetamol i modlę się, żeby szybko minęło ;P
Ale nie załamuję się, jeśli nie mam siły od razu przebiec maratonu czy nawet normalnie usiąść - to jest normalne i to MIJA. 1, 2, 3 tygodnie - to jest przecież nic w perspektywie faktu, że urodziło się zdrowe dzieciątko :)
Święta prawda. Ja się zapieram przed cc, ale jak trzeba będzie to i to przeżyję;-)

tak sobie leże na boczku i czuje coś wilgotnego pod koszulką, paczam a tam leci sobie wesoło z cyca :O Ja to normalnie czułam że dziś dzieje się coś dziwnego! I że będę tryskać mlekiem na prawo i lewo :-D
Witam w klubie

Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze

secreto - Niby racja...ale jak ona mam mi go zaleczyć jak nie prześwietli :baffled:

Znaczy ja bym nie chciała za żadne skarby świata...ale to co lepiej jak będę do marca na przeciwbólowych jechała??? Kurcze powiem wam, że zgłupiałam, boli mnie już nawet głowa...
Nikusia trzymaj się

A ja nie poszłam na tą glukozę, obudziłam się z gorączką i wolałam poleżeć. Lecę dalej do łóżeczka, później znowu będę Was doczytywać godzinę;-)

A ja wróciłam ze sklepu i kupiłam sobie przedmikołajkowy prezent - pojemnik do transportowania ciasta okrągły z curvera, akurat promocja była:-D.

Agnis
oj umknęło mi przez te tematy szyjkowe - ja też oczywiście gratuluję zdolnego synka. Pewnie pękasz z dumy, to musi być cudowne uczucie.
Joasia widziałam ten rożek z minky i kocyki tez mają czaderskie, ale cena :(
kamaa maluszek świadomie mamusi nie straszy pewnie ;), dobrze ze wszystko ok ;)
ania to ominą cię przygotowania świąteczne, ja tez odpuszczam sprzątanie w tym roku, ale do jedzenia coś trzeba zrobić - dobrze że przed wigilia jest weekend to mąż dużo pomoże.
Jagna zdrówka!

hej dziewczyny.
Milczę bo moja mała jest chora-ma ropne migdałki, więc mamy delikatny szpital w domu a i mnie coś bierze bo zaczynam smarkać! :wściekła/y:
Nikusia trzymaj się z tym zębem ja też mam jedną sprawę z ząbkiem do zrobienia ale z chirurgiem szczękowym więc też muszę poczekać do rozwiązania bo jak znieczulenie puści to niestety apap mi nie pomorze:dry: mają mi usunąć wierzchołek zęba.
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt!
Temat szyjkowy i porodowy widzę. Szyjkę pominę bo już u mnie ok natomiast poród jest ok nie ma tragedii ja mam bardzo ale to bardzo pozytywne wrażenia i niech tak pozostanie do marca a podczas porodu niech się dzieje co chce:-p

Jutro idę na kontynuację usg połówkowego. Zobaczymy czego się dowiem:confused:

Dziewczyny mam nadzieje ze kazdy nasz porod bedzie do zniesienia , ze bedzie lekki , poki co mamy jeszcze czas :))

Katrin to ja zle cos przeczytalam :))

19Ania19 dobrze ze jest tak jak bylo i ze szyjka sie nie zmienila :))

Jagna zdrowka zycze

Guziczek zdrowka dla córeczki zycze

mlodamamo, jak to po cc dzieciątko dostajesz dopiero następnego dnia?? Mi małego przynieśli 90 minut po wyjęciu go z brzucha, a zabrali (jeśli nie miałam nic przeciwko) dopiero nocą, żeby odespać całonocny poród na 6 godzin (od 23 do 5 rano). Wcześniej położne przychodziły, przewijały, przystawiały mi małego do piersi, następnego dnia radziłam sobie już sama, choć przystawianiem nadal pomagały. Warto zrobić sobie porządny plan porodu, żeby nawet przy cięciu wiedzieli czego sobie dokładnie życzysz.

Ja chcę spróbować naturalnie, mimo tego że lekarka namawia znów na cc. Maleńka jest mniejsza od Adasia, więc może się udać, zwłaszcza że jedynym tak na prawdę wskazaniem do cc jet stan po cięciu...
Gdyby się później miało okazać, ze blizna za cienka, czy jakieś inne wskazanie, to i tak chcę czekać do momentu rozpoczęcia się akcji porodowej, zeby mieć pewność, że dzieciaczek jest gotowy do wyjścia na świat (nie mówię tu o sytuacji bycia 10 dni po terminie ;)). Jakoś nie potrafię sobie wyobrazić, ze siedzę z lekarką i ustalamy którego dnia ma dziecko przyjść na świat...

u nas przynoszą następnego dnia.. jak już zejdzie znieczulenie i mozna odcewnikować

Katrine a gdzie chodzisz do szkoły rodzenia? Ja chciałam się zapisać na Starynkiewicza ale niestety zajęcia mają być dopiero w styczniu…. :(

Secreto to i tak niedrogo skoro starczy na wiecej niż standardowe łóżeczko. Bardzo mi się podoba to Wasze łóżeczko :)

A do mnie właśnie mama dzwoniła że kurier z zakupami z Endo przyjechał :) jutro dopiero zobacze a już się doczekać nie mogę :)

Ja właśnie też odebrałam paczkę :-D
Kolejne rzeczy z wyprawowej listy do odhaczenia :-)
W tym miesiącu planujemy jeszcze łóżeczko w ikei kupić :happy2:

reklama
wiecie co sie stalo? spakowałam torbe, bo jakby co to maz mnie nie spakuje,tzn spakuje ale co on by mi tam spakował to nie wiem :szok:.......wstawiłam spakowana do szafy :-) i leze sobie, obiad mam zrobiony wiec nie robie dzis nic :-)

Do góry