reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

hej
Anetko-śliczna pościel, ale ja zastanawiam sie czu już kupować czy później- nie wiem czy od początku się przyda, może rożek wystarczy?
Mamusiu-oby udało wam się dostać kanapę od reki, taą jaką chcecie i gratki 28tc

reszcie mam tez gratuluję pełnych tygodni:) jak ja już bym chciała mieć 37 na liczniku
młoda mamo- ja jakos nie mam ciągot do alkoholu chociaż dobre zimnego piwka bym się napiła;-) no trzeba bedzie poczekać jeszcze dlugo- bo potem karmienie ...

ja żadnych przyjęć dzidziusiowych nie robię- z resztą tu nie mam za dużo zanjomych, porozjeżdżali sie po Polsce wszyscy

my mamy dzisiaj z Hania w planach pierniczenie...tylko muszę jeszcze foremki nowe zakupić:) podjadę sobie do carrefoura to może i buty zakupię bo jeszcze nie mam

reklama
Wlasnie mnie obudzila krew z nosa..... Otwieram oczy i czuje ze taki mokry nos a przeciez kataru nie mam... Przetarlam reka i czulam ze cos nie tak wiec biore tel i swiece a tu poduszka brudna i pol twarzy... :( dziwne mi moze z 5 razy w zyciu krew z nosa leciala.

Ozila u nas tez babyshower popularne ale to kolezanki robia dla ciezarnej niespodzianke. Umawiaja sie niby na obiad czy cos u jednej z nich lub w restauracji no a mama przychodzi o danej godzinie i ma suprise :D wszystko rozowe lub niebieskie pod plec zawsze. Balony, tort. Kazda kupuje prezent i stawia na specjalnym stoliku :) a pozniej mama to wszystko otwiera. Robia tez rozne zabawy, najlepsza z pampersami i "kupkami" :D do pampersa wklada sie kawalek batonika i rozpuszcza w mikrofali zeby wygladala jak kupka :D no i mama dostanie kilka takich pampersow na tacy i musi zgadnac co to za batonik :D

Ide sprobowac zasnac jeszcze raz... Oby juz bez niespodzianek
Anetko zdarza się czasami. Ja obudziłam się z zatkanym nosem, chyba wczorajszy wypad mi na dobre nie wyszedł:-(
Babyshower w Polsce odpada, wszyscy wolą zobaczyć dzidzię a nie brzuch.

CZesc dziewczyny :-)

Ozilko fajny pomysł z baby shower ale szczerze przyznam pierwszy raz słyszę...;-)Chyba mało światowa jestem :-p
Tak czy siak ja nie będę organizowała takiej imprezy. W Polsce zazwyczaj jest tak ze to po narodzinach dopiero dziecka zjawiają się znajomi i rodzina i to nie wszyscy na hurra tylko każdy w innym czasie, takim w którym i mi i innym pasuje.

Wczoraj odebrałam nowy dowód osobisty, bo postanowiłam w końcu zameldować się na własnym mieszkaniu tak by cała rodzina była w komplecie (a do tej pory ja z synem u mamy a maz u nas w mieszakniu :-p) Dziś idę to zgłosić do starostwa i do pracy i jednocześnie zloze wniosek o nowe prawo jazdy, bo slyszalam ze jeden znajomy dostal mandat za to ze dane z dowodu i prawka mu się nie zgadzaly. Troche to dziwne bo w końcu PESEL się nie zminia no ale na zimne lepiej dmuchać.

Dziś tez w szkole WYWIADÓWKA....ale nie wiem czy pojde bo mąż na pewno idzie a on jest taki ze zapisze każde slowo wiec nie mam się o co martwić ze czegoś mi nie przekaze :-D

Miłego dnia dziewczyny:tak:

Ps.Wy tez tak macie ze co się w nocy przebudzicie to dziecko was kopie? Ja tak mam od paru dni. W nocy truchtam do łazienki a jak się poloze czuje od razu ruchy. A jak dziś zblizala się pora wstawania mojego meza i zaczelam z nim rozmawiać wtedy to dopiero maly szalal:-) raz nawet pod zebro gdzies ta długa nozke wlozyl...:-)
Prawko wyrób jak najszybciej.
Co do kopniaków po przebudzeniu w nocy to kopie jak szalony, nieraz to młody mnie budzi. Dziś kopał tuż przed 6 jak tąpło, bo ja jak zwykle się zerwałam i na tel sprawdzałam która godzina, czy mąż już wyjechał.
Mamusia &&&& za kanapę
Gratuluje tygodni pełnych, u mnie 24 na liczniku czyli zaczęty 25 !!!!
Św. Barbra dała oczywiście znać o sobie na szczęście dziś nikt nie zjeżdża pod ziemię, dziś górnicy piją i świętują;-) Fajny zwyczaj jest,że o 6 rano przez centrum miasta maszeruje orkiestra górnicza i budzi ludzi, prezesa spółki tez rano budzą jadą pod jego dom i graja aż z wódką nie wyjdzie;-)
U małej dziś będzie 3 tatusiów w mundurach, na kacu;-), opowiadać jak to się pracuje pod ziemią.

Ostatnia edycja:
wiecie ze od 2008 roku mam prawko-panieńskie :-) jeszcze nie wymieniłam, czekałam az się przeprowadzimy, żeby adres był dobry a to było 3,5 roku temu a ja nadal nie wymieniłam :no:

Karolinusia współczuję dolegliwości żołądkowych... szybkiego zakończenia remontu życzę, bo wiem, że to uciążliwe.

Ewa86 choćby nie wiem ile kobieta miała szafek i schowków zawsze chyba bedzie za mało ;-)

AnetaNorwegia śliczna ta pościel. A co do krwawień z nosa to podobno normalne, ale że aż tyle Ci poleciało? :szok:

Ozila w Pl chyba baby shower mało popularny. Tyle co w gazetach troche o tym czytałam. U mnie to jakiś miesiąc po urodzeniu się ludzie schodza żeby od razu maleństwo podziwiać. I chyba mame jak sobie radzi...:confused: i zazwyczaj z kuuupą ciuszkó znowu... :confused:

młodamama21
nie rób smaka..za mną chodzi gin z toniciem albo szampan :sorry2:

A mnie chyba kaszel zamęczy :-( nie dość, że najgorzej wieczorem kiedy zasnąć by się chciało, to jeszcze w nocy mnie taki duszący budzi... macie jakieś sposoby na kaszelek w ciąży? :-(

Co do ruchów to albo mały obrucił sie kilka dni temu albo leniwy sie stal...w ciagu dnia słabo go czuję, ledwo jakies muśniecia, w nocy trochę więcej... a ja tak lubię jak kopie...nawet jak w pecherz walnie, wtedy wiem ze wszystko oki...

Gratuluję pełnych tygodni :tak: a dzsiiaj powodzenia na badaniach i wizytach.

Ostatnia edycja:
ja mam prawko panienskie od 2006 roku więc jeszcze dlużej- mialam kontrole ale nie robili problemu, ale ja teraz malo jeżdzę. A mój malż ma inny meldunek i chcieli mu zabrać przez to dowód rejestracyjny- tez musze go wygonic zeby zmienić:wściekła/y: a nie lubie po urzedach łazić

Ewa na pewnych etapach rozwoju dziecka , wlacza sie bunt moze Twoj Franek cos takiego przechodzi??
Z moja mam tez problem zaczyna pluc nie wiem skad to wziela czasem chce mi dac buzi a konczy się opluciem , ale chce komus dmuchnąć w twarz i to tez konczy się na plucie, no i ciagle mowi po swojemu dużo ale swoim jezykiem który tylko chyba ja znam :cool2:

Możliwe. Moim zdaniem testuje, na ile sobie może pozwolić. Zobaczył też nowe dziwne zachowania w przedszkolu (gryzienie, popychanie) i je sprawdza. Mam nadzieję, że mu przejdzie.
Franek mówił po swojemu do 2 roku życia :) Śmiesznie to brzmiało jak on do mnie w tramwaju po kosmicku, a ja do niego po ludzku :p

Co do baby shower powiedzialam bym ze mi sie kojarzy typowo z amerykanska tradycja ale fakt w Polsce to my 100 lat za murzynami ...

Ej no, obrażam się :p
Mamy w Polsce MNÓSTWO tradycji, zwyczajów i świąt, o których się Amerykańcom nawet nie śniło! Nie musimy się tak od razu dołować ;)

Ania ja na początku ciąży brałam krople Nasic https://encrypted-tbn2.gstatic.com/...VKb1mI39Rjqg4mDmBEWxH0JdFHLEqRVHn5VFS99VfBsAg przepisała mi je lekarka i nic si po nich złego nie działo ... a ja jak mam katar to mam tak zapchany nos, że nie mogę oddychać .. i bez kropli to chyba bym się udusiła, mi woda morska nie pomagała :(

a ja nie mam zmienionego nazwiska i miejsca zamieszkania w banku do kredytu hipotecznego... i też to powinnam dawno zrobić:szok:

Aneta fajne pościele podobają mi się te w paski:) a krew z nosa w ciąży to normalne i właśnie albo od zwiększonego przepływu albo może też być od anemii co w ciąży powszechne;)

Młoda mama piękna kołyska ! :)
Dzisiaj przyjdzie moja pościel biało różowo kropkowa zobaczymy czy sama się nie przerażę :confused: jakby coś to mogę wymienić póki co myślę nad pokojem misiowo- kropkowo- serduszkowym:p
http://allegro.pl/neju-kropki-groszki-pokoj-marzen-81szt-i3743728058.html
http://allegro.pl/neju-serduszko-10cm-5szt-dekoracja-pokoju-3d-i3746084279.html
http://allegro.pl/neju-domek-budka14x14cm-dekoracja-pokoju-3d-i3746084284.html
http://allegro.pl/neju-obrazki-mis-serce-zajac-dekoracja-pokoju-i3747750885.html

Ostatnia edycja:
DZIEŃ DOBRY :-)

ANETA-
piękne pościele wstawiłaś najbardziej podoba mi się ta brązowa w paski :tak: cudo...GDYBY NIE FAKT, ŻE MAM 4 KOMPL. TO BYM SIĘ POKUSIŁA :tak:

Ozila - w Polsce chyba "tego typu" imprezy nie są dość popularne...:sorry:

Chyba bardziej idzie u nas w stronę odwiedzin rodziców i malucha ale już po urodzeniu co za atrakcja widzieć brzuch a nie maluszka ????? :sorry: i zazwyczaj znajomi, rodzina dopytują się wcześniej czego potrzeba...ja chyba bym się ze wstydu spaliła zostawiając listę w sklepie...Bo kurcze każdy ma inne zaplecze finansowe, a ja pojęcia bym nie miała czy dla moich znajomych czy nawet rodziny, paczka pieluch to duży wydatek czy mały albo nie wiem sweterek, body czy śpiochy????U nas gdy Nika się urodziła znajomi dzwonili i pytali nas co kupić czy takie coś czy coś innego...ale sami wychodzili z inicjatywą ...

Agnis -
ja tak mam, budzę się i nagle czuję młody też fika :tak:

Marcia - GRATKI 26 TYGODNIA :tak:
19ania90-
dla Ciebie też gratulacje idziemy jak burza tydzień za tygodniem :happy2:
DO NOSA NAJLEPSZA WODA MORSKA sterimar

Mlodamamusia -
ja na ur siostrzenicy zamoczyłam zęby w likierze....BOSZZZZZZZZZ jak mi się chciało :-)

Ja mam prawko ale z meldunkiem jeszcze u teściów...:sorry: WSTYD WIEM... Może w przyszłym tyg pojadę wymienić bo toż już 6 lat mieszkamy zameldowani we własnym domu... a ja nie wiem na co czekam... chyba na to, żeby mnie Policja nie daj Bóg złapała...

Lecę ogarnąć chatę :-)

Dziewczyny szalejecie z zakupami, ja na razie się ograniczam do minimum. Mały będzie spał u nas w sypialni, wiec nie mogę poszaleć z ozdobami pokoju. Celinka mam swój pokoik i tam ma tak jak chce pastelowe różowe ściany (prawie białe), naklejki, obrazki i tak poukładane na półeczkach jak jej się podoba ( to się zmienia zależnie od humoru)

reklama
Do góry