reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Jagna ja dla Poli dokonuję poświęcenia :p i przenosimy salonik z telewizorem i kanapą do kuchnio- jadalni (aneksu) żeby miała swój pokój i chcę zrobić gładkie ściany i coś na nich poprzywieszać małym kosztem dlatego cały czas coś zmieniam :) a że w ciąży zauważyłam, że nie umiem w ogóle podejmować decyzji to ciągle zmieniam zdanie i nic mi się do końca nie podoba.. a następne dziecko planuję dopiero za parę lat więc w sumie nie myślę o tym, żeby rzeczy były uniwersalne.. poza tym tak jak mówiłam wszystko muszę sama kupić bo jeszcze nic od nikogo nie dostałam

Bryza Witamy !!:)

Staram się jak mogę ograniczyć cukier... i tak o to piję gorzką herbatę <bleee> zamiast całej czekolady, kilku ciastek i gorącej czekolady i słodkiej kawy... teraz jem max 2 kostki dziennie czekolady i max jedną szklankę soku i czuję się strasznie słabo... :( odkąd jem tak mało słodkiego czuję się gorzej zmęczona niż kiedyś... no chyba, że anemia postępuje

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie,

Caari zdjęcie tatuażu prześlę Ci na priv.

Młodamamo - gratuluję zakupu kołyski, ja niedawno kupiłam taką samą, bardzo jestem zadowolona chociaż wcześniej też marzył mi się kosz mojżesza. Jednak ta kołyska praktyczniejsza.

Karolinusia - z tymi dolegliwościami to mam tak samo jak Ty, i się ciągle zastanawiam jak ja przetrwam jeszcze 3 miesiące, ale jak regularnie biorę magnez to powiem Ci że i nastrój mam dużo lepszy i wtedy te dolegliwości jakieś takie jakby łagodniejsze. Chyba się jakaś marudna poprostu zrobiłam :-)

Mouse - gratuluję udanej wizyty !!!

Małpawzoo - ja pod prześcieradełko to też chyba jakoś później zaczęłam używać jakiś ceratek, na początku to nie. A na przewijak (tylko zaznaczam że miałam nie nowy tylko używany) naklejałam na taśmie dwustronnej podkłady takie z apteki Semi czy Seni, ale teraz naklejać na pewno nie będę. Będę wykorzystywać albo te podkłady albo jak dziewczyny pisały pieluszki flanelowe (tylko obawiam się że mi się to wszystko będzie ślizgać).

Ania - kciuki za wizytę i za pozbycie się kataru !!!

Kamaa - zdrówka !!!

Zmykam ogarniać mieszkanie a później pozałatwiać parę spraw na mieście.

Miłego dnia i udanych wizyt.

No widzisz nikusia co kraj to mentalnosc inna, ja mam w tych sprawach "polska" i ja bym tez wolala po urodzeniu juz z dzidziusiem i mnie tez ta lista krepuje, ale tak tu sie robi podobno, zreszta na liscie zakres pieniezny jest od " groszowych" grzechotek czy voucherow do drozszych, kto co woli i jest to wizytowka sklepu najczesciej dolaczona dyskretnie do zaproszenia i wszyscy widza o co chodzi,
Ale.....zyjac w jakims kraju niestety jest potrzeba dostosowania sie do panujacych zasad , zwlaszcza, ze sie ma pomieszanych znajomych z regoly;-)

Bryza witamy Ciebie i Adasia serdecznie;-)

Ostatnia edycja:
Jagna ja dla Poli dokonuję poświęcenia :p i przenosimy salonik z telewizorem i kanapą do kuchnio- jadalni (aneksu) żeby miała swój pokój i chcę zrobić gładkie ściany i coś na nich poprzywieszać małym kosztem dlatego cały czas coś zmieniam :) a że w ciąży zauważyłam, że nie umiem w ogóle podejmować decyzji to ciągle zmieniam zdanie i nic mi się do końca nie podoba.. a następne dziecko planuję dopiero za parę lat więc w sumie nie myślę o tym, żeby rzeczy były uniwersalne.. poza tym tak jak mówiłam wszystko muszę sama kupić bo jeszcze nic od nikogo nie dostałam

Bryza Witamy !!:)

Staram się jak mogę ograniczyć cukier... i tak o to piję gorzką herbatę <bleee> zamiast całej czekolady, kilku ciastek i gorącej czekolady i słodkiej kawy... teraz jem max 2 kostki dziennie czekolady i max jedną szklankę soku i czuję się strasznie słabo... :( odkąd jem tak mało słodkiego czuję się gorzej zmęczona niż kiedyś... no chyba, że anemia postępuje
Ja nie mam jak zamienić pokoju, przeniosłabym się do salonu, ale my mamy łóżko, a nie jakąś wersalkę składaną. Myśleliśmy o zakupie większego M, ale spółdzielnia zafundowała nam wymianę pionów, zrobiliśmy remont łazienki, przedpokoju i teraz posiedzimy tu do wiosny. Pokoik Celinki tez tak mały, że się nie przeniesiemy z naszym łożem ( nie wejdzie), nawet łóżeczko dziecięce do niej w tej chwili nie wejdzie:wściekła/y:
Aaaaaaaa jutro glukoza:baffled:

Witam nową mamę:-D

No wróciłam. W starostwie wniosek zlozylam, nowe prawko z nowym adresem za 2 tygodnie. W pracy tez już sobie skserowali, jeszcze tylko bank, urząd skarbowy (chyba..), kolejny bank..i fundusz emerytalny i chyba to wszystko gdzi etrzeba zglosic nowy dowod.. CZy coś pominelam??
Oświećcie mnie :sorry2:

My tez nie mamy osobnego pokoju dla maluszka. Łóżeczko będzie w naszej sypialni. Wprawdzie mamy 3 pokoje, ale na razie nie potrzebuje maleństwo swojego pokoju, może zrobimy to jak nieco podrośnie, a miejsce w sypialni na lozeczko jest wiec po co..Moze na sciane walne jakas naklejke ale jak znajde jakies fajne.

Bryza, witaj :D

Co do list-życzeń zakupowych to mnie jakoś nie przekonują. Robią się bardzo popularne przy okazji ślubów. Ale moim zdaniem to głupota. Tzn. dostrzegam stronę praktyczną, ale jednak ślub/wesele to dla mnie też okazja do spotkań z ludźmi - nie wysyłam zaproszeń, jeśli mam możliwość dać je osobiście, a przy tej okazji rozmawiam z gośćmi. I jeśli chcą, to zawsze mnie mogą zapytać, co by się do domu nowego przydało. A jak nie chcą i nie wiedzą, to zawsze mogą dać kasę.
A nawet jak zaproszenie komuś wysyłam, bo mieszka daleko, to zawsze potem kontaktujemy się telefonicznie i wtedy rozmawiamy.

Takie listy to dla mnie przenoszenie kontaktów osobistych na wirtualne.
No ale to moje odczucie :) Może wynika z tego, że jestem po prostu w innej tradycji wychowana :)

Cześć dziewczynki :-)
Potem spróbuję Was doczytać, mam jeszcze zaległości z wczoraj :tak:
Wróciłam do pracy wczoraj to niestety już mam tylko wieczory wolne, dzisiaj też idę i powiem Wam, że strasznie się ciesze :-D
Byłam wczoraj w Świecie Dziecka i straszną mają przebitkę cenową, jednak allegro tańsze, dużo tańsze...
Lecę robić make-up i ogarnąć się, żeby jakoś wyglądać wśród ludzi z czerwonym nosem od kataru :-D

Trzymajcie się kochane, potem Was doczytam! :*

ewus no nie, oczywiscie tutaj tez gdzie sie da to podjade osobiscie, a jak dalej ( tu sa jednak inne odleglosci) to bede dzwonic przed wyslaniem;-)

zdrowka dla wszystkich zakatarzonych mamusiek!
co do brzuszka, to mnie tez twardneje od jakiegos czasu, zwlaszcza po poludniu, ktoras z Was pisala, ze tez tak ma chyba.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam nową mamusie ;)) i Adasia

Ale się dziś wyspałam, nawet żadnej pobudki w nocy nie miałam, aż dziwne:p
mały od rana mnie kopie :p muszę iść coś zjeść.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ;))

Do góry