reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
mnie raczej sie nie chce jeść, może dlatego ze zawsze byłam obżartuchem i jadłam więcej niż mogłam i powinnam?
w lipcu to 3 szpitalne posiłki to było mało, a teraz jek wepchne w siebie 3 posiłki, to jest dobrze. zazwyczaj jem sniadanie kolo poludnia, czasem później, a obiad tak w zasadzie po zmierzchu, tj ok 17-19 i czasem gdzies miedzy północa a 2-3 w nocy mi sie zachce... Źle jest:(

Flower... wielkie dzięki za troskę... Tadzio jak już wsiadł do wózka to było ok. W drodze powrotnej oglądaliśmy książeczkę, którą mu kupiłam. A jak dotarliśmy do domu to szybka kąpiel, jedzenie i spać. Był zmęczony, może przez to i taki rozżalony i płaczący.

Alesia... cieszę się, że teczka się znalazła

Aneta... trzymam kciuki żeby udało się z zębem...

Ja żadnej na razie apteczki nie szykuję, wogóle szykowaniem wyprawki zajmę się w przyszłym roku, na razie ambitnie krok po kroku porządkuje cały dom i tyle.

no właśnie ja też staram się tyle nie jeść.. ale tak krąże po kuchni i krąże co by zjeść.. a potem ide do pokoju.. bez niczego.
A ja ciagle patrze do lodówki, zaglądam, zaglądam, stoje i patrze, jak zaczyna mi być zimno :)-D) to ja zamykam i ide :-D oczywiscie bez niczego i tak co pół godziny :happy::happy:

Moje dziecko nie miało ani jednej kolki, a czkawki (już poza brzuchem) w miarę często, ulewałi, a moje mleko zalewało go i trochę się krztusił, w brzuchu był spokojny. Za to znajomej dziecko przy okazji każdego nawet jej lekkiego stresu to fikołki wywijało, kopał bardzo dużo i miała z nim ciężką przeprawę przez te początkowe miesiące, prawie nic jeść nie mogła, bo i bóle brzucha miał i wysypki...

ewa- ja sie zgadzam z twoja teorią. jezeli dziecko je lapczywie to nalyka sie tego powietrza i gromadzi mu sie w jelitkach no a wiadomo ze wzdecia to nic przyjemnego.
dla mnie niesamowita jest psychika dzieciaczków bo podobno dzieci kolkowe (naogol w godzinach popoludniowo-wieczornych nasilenie jest) nawet jak je danego dnia nie boli to o poodbnej godzinie tak "na wszelki wypadek/ze starchu przezd bolem" placzą strasznie bo kojarza czynnosci/rytm dnia ktory wczesniej wywolal u nich bol
podobno dosyc skuteczne sa te czopki uspokajające Viburcol ale tak jak pisalam ja jakos jestem na nie dla czopkow a tym bardzie dla "otumaniania" dzieci zamiast szukania przyczyny i jej leczenia

Hej ja tylko na chwilke nadrobiłam zaleglosci ale zaraz zmykam na obiad wiec później jeszcze poodpisuje

Ewa86 dzieki za przypomnienie o masci majerankowej i Olianie rewelacyjny plyn
A ja od siebie dodam dla troszke starszych dzieci masc arnikowa( doskonala masc na siniaki, guzy )

Moniqaa tak to jest jak sie jest w pierwszrj ciazy i czeka sie na pierwsza dzidzie to zazwyczaj wszystko by sie chcialo kupic, a te male rzeczy sa takie sliczniutkie
Ja uzywalam kaftaniki takze sie nie zmarnuja :)

Anetko niech ten zab cie wreszcie przestanie bolec, wspolczuje :/ Trzymam kciuki !!

Ozila fajna ta wanienka z przewijakiem , znajomi maja taka w sypialni :)

Marcia30 mezowi to przeczytam jak wroci z pracy hehe
Gratuluje udanej wizytyi ksiazkowego dzieciaczka :))

Secreto ja dzis biore sie za pieczenie piernikow, jeszcze nie wiem kiedy je tylko dekorowac
A co do twojego wyniku glukozy ewentualnie ogranicz slodzenie herbat :)

Mamusia synka o widzisz jak sprawa w sadzie szybko poszła

Agnis 83 to gratulacje 5 latek razem :)) No i wypoczywaj duzo :))

Koreczek z sernikiem narobilas mi smaka:)a co do tak dalekiej pamieci to moim zdaniem mozliwe jest ze takie szczegoly sie pamieta
Oj jesli chodzi o kolki to nie wiem , mam nadzieje ze nie bede musiala tego z dzidzia przechodzic w rodzinie byly dzieci z kolkami i u znajomych tez wiec wiem ze czasem jest to MASAKRA

Igem oj czasem potrzebne sa takie klotnie , zobaczysz maz wroci z pracy i bedzie ok, glowa do gory.... Uwazaj na siebie i nie szalej ze sprzątaniem

Alesia powodzenia w szukaniu kurtki zimowej, i fajnie ze teczke odzyskalas

Pinki ale masz romantyka w domu !!! Tak naprawde co do prezentow to wazne by dziecko cieszylo nie z drogich prezentow lecz skromnych, wiadomo nie kazdemu z nas sie powodzi na tyle by przy kazdej wizycie z chrzesniakiem kupowac mu jakas maskotke, wazne tez chyba jest bo dziecko cieszylo sie z osoby z ktora sie widzi a nie z tego co mu ta osoba przyniesie

Moim zdaniem ta teoria z czkawkami sprawdza się do wzdęć zwykłych, czyli takiego właśnie łapczywego jedzenia i łykania powietrza.

Bo kolki to jest grubsza sprawa. One podobno często też mają związek z układem nerwowym - dlatego mogą się popołudniami pojawiać, jak się dom zapełnia, bo każdy wraca z pracy, ze szkoły, robi się hałas, zamieszanie itp. Dorosłych też przecież często z nerwów brzuch boli.

Tylko na te kolki to już niestety niewiele pomaga :/

U nas na kolki jeśli wogole coś pomagało to INFACOL ....a jedyne co pomogło na serio to Nutramigen...............

Zrobiłam obiadek, kaszę z gulaszem i surowka z ogorasów, obżarłam się ;-)

reklama
Ewula - jak przyjeżdża ze swoją żonką do Wojtusia to jadą na konie - problem w tym że on i Wojtuś stoją i patrzą jak Agusia (żonka) jeździ :-) więc wielka mi atrakcja dla dziecka. Wiesz wydaje mi się że czasem to Wojtuś już sam nie wie czy bardziej tęskni za tatem czy za tym że tata przywiezie zabawki. Psycholog od siedmiu boleści.

Dziewczyny mam nadzieję że żadne z naszych dzieciątek nie będzie miało problemów z kolką i wogóle z niczym. Tego nam wszystkim życzę z całego serca.

Teoria Ewy z czkawkami chyba się u mnie nie sprawdziła przy pierwszym dziecku i mam nadzieję że się nie sprawdzi przy drugim. Wojtuś w brzuszku miał czkawkę często a kolek nie miał, teraz Sebastian też ma bardzo często czkawki i mam nadzieję że kolek nie będzie miał. Pomarzyć zawsze można :-)

Do góry