reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Też myślałam o naklejkach do pokoju dziecięcego. Teraz w sumie dobrze, ze zrezygnowałam z wieszania na ścianie, są jedynie na meblach, w kuchni z resztą też, bo Adam to zaraz pazurkami je próbuje zrywać, ulubione zajęcie ;) No i baliśmy się, że potem odejdą z farbą.

Moja kuchnia, nie patrzcie tylko na ten wszechobecny pierdzielnik ;)
_MG_0037.JPG_MG_0038.JPG_MG_0040.JPG
Te ostatnie meble stoją vis a vis lodówki, nie ma jak zrobić zdjęcia żeby było wszystko widać, bo jednak kuchnia jest mała. Na podłodze gres, blaty drewniane. Kuchnia generalnie robiona rękoma męża, ja fugi robiłam :p

Mamusia, to masz proroka nie sąsiadkę, hahaha. Moją pierwszą ciążę ludzie zauważali dopiero w 7 miesiącu, a dziecko ponad 4 kg ważyło hahaa.
Zdrówka dla Julka.

Na chustowym forum gdzieś wyczytałam, że chusta elastyczna wcale nie jest taka super i tkana lepsza od początku. Ale czemu nie jest super to już nie pamiętam.

Załączniki

• _MG_0037.JPG
    _MG_0037.JPG
    37,7 KB · Wyświetleń: 56
  • _MG_0038.JPG
    _MG_0038.JPG
    41,2 KB · Wyświetleń: 60
  • _MG_0040.JPG
    _MG_0040.JPG
    20,9 KB · Wyświetleń: 56
Ewula fajna kuchnia:)
W mojej wkurza mnie jeszcze b. mała lodówka.. teraz zamierzamy kupić normalną.. ona już nie będzie zabudowana i marzy mi się taka podwójna :)

Chłopcy pokój będą mieli wspólny bo jest z antresolą. Na jednej ścianie do 2/3 wysokości jest mapa świata 2mx1,5m a poniżej tablica zrobiona farbą do tablic:) reszta czeka na malowanie, i siatka maskująca też czeka do zamontowania pod sufitem :-)

Właśnie :-D

Miałam prosić o to Ewę i zapomniałam, mogę też teraz prosić??:-) monika.poprawska@gmail.com

Też chcieliśmy dużą, ale cóż, mała kuchnia... Mamy 55 cm szeroką i wysoką 180 z hakiem.

Jaspis, małe dzieci nie boją się takich rzeczy, luzik :)

Secreto, Czarnyloczek, zaraz Wam wyślę :)

Secreto, też mi się marzy podwójna lodówka, ale za chiny nie wiem, gdzie ją wcisnąć :) Jak się gościowi od szafek uda, to taką kupię. Choć teraz mam na 2 metry i jest ok.
Aha, tych podwójnych się z zasady nie zabudowuje. Właściwie nie ma takich do zabudowy.

Ewula my mamy 85 cm!;/;/nic nam się nie mieści :p

chciałabym taką http://www.ceneo.pl/12820469 i może się zmieści bo postawimy ją na ścianie zamiast komody obok będzie się też musiał zmieścić mały stół

Ewa
dzięki mi pewnie też się nie uda stosować w 100% za bardzo lubię jeść :p zaraz idę robić łososia w sosie curry, który mało kaloryczny na pewno nie będzie :D

Ostatnia edycja:
Byłam poleżec z Kurczatkiem, obejrzeliśmy 15 odcinków swinki peppy i znow spi........ ale nakarmiłam go troszkę i wziął antybiotyk :-)

Monisi
a ja słyszałam, ze wody można sie przed glukoza napic :-)

ładne kuchnie macie, ja mam brązowe meble a kafle mozaike, kawa z mlekiem i jasne płytki na podłodze......

DZien dobry .... u mnie kolejny dzien zatkanego nosa i czestego kichania:/ Ciagle idzie w ruch goraca herbata z cytryna , miodem. Cale szczescie Madzia moja wyzdrowiala.
Mialam sie wczoraj do was odezwac ale lezalam prawie caly dzien pod kocem i nic mi sie nie chcialo, normalnie niemoc mnie dopadla.

Mamusia synka zdrowka zycze dla synusia, moja jak nie akceptowala zadnych antybiotkow zadnych lekarstw i wszystko to wypluwala skonczylo sie na zastrzykach
Co do sasiadek fajnie miec takie sasiadki, korzystaj z ich pomocy:))

Kasiulek
pewnie :-) ten czas moglby troszke szybciej plynac :)

Ewa86 fanie napisalam ze kazde dziecko to rewolucja, Madzia nasza to dzieciatko na medal, jadla spala i kupki robila , nie plakala , nie chorowala, kolek nie miala... Tez teraz wspomnialo mi sie jak to bylo jak wyszlam ze szpitala ja moglam spac do woli, mąz mi malutka przynosil do karmienia a teraz wiem ze nie bedzie tak latwo jak za pierwszym razem :) Ale my matki polki - damy rade :)

Secreto ladnie bedzie wygladac pokoj lawendowy...Lawenda jest to bardzo spokojny kolor... my tez dla Madzi nie tworzylismy jej rozowego pokoju, Madzia ma pokoj zielony :), tapeta jednokolorowa zielona a na srodku pokoju ma fototapete z kubusiem puchatkiem - tak na przeciwko lozka :)
Sliczna kuchnia :)

Nikusia swieta racja nawet idac na spacer mozemy sie gdzies zarazic, na to nie ma regulu , w zeszlym roku tak sie moja madziulka zarazila , szkarlatyne miala - nie wiadomo skad

Alesia mojemu sasiadowi kiedys zerwala sie raczka z nosidelka i fotelik mu spadl na ziemie cale szczescie dziecko nie spadlo

Kama zauwazylam ze starsi ludzie sa bardziej zarozumiali niz mlodzi,starszym wszystko nie pasuje czasem tez podnosi mnie cisnienie tak jak np ostatnio byla na badaniach w szpitalu rano , przyszlo malenkie dziecko na badanie krwi moze mialo 4 miesiace. i zaraz sie slyszalo ...ze jak tak beda z tym dziecmi przychodzi to my sie nie doczekamy itd.

19Ania19 a widzisz tak sie martwilas ta szyjka ;))

Czarnolyczek trzymam kciuki za wizyte :)

Koreczek kolo 21tygodnia moga sie pojawiac pierwsze skurcze .Skurcze Braxtona-Hicksa to sporadyczne skurcze macicy, których zadaniem jest przygotowanie twojego ciała do wysiłku porodowego. Macica zaczyna ćwiczyć. one nie sa jako tak szkodliwe chyba ze odczuwamy je wiecej razy niz 4 w ciagu dnia (jak dobrze pamietam)

Jaspis lepiej nie pisz ze drugie dziecko jest inne od pierwszego , bo jak sie okaze ze to prawda to urodze malego diabelka :)

Ozila tez mnie czasem kluje w pochwie , wg lekarza moje do norma wszystko sie rozciaga wiec czsem rowniez moze mnie co nieco polkoc
Ale faktycznie skierowania na badania mogl ci dac, ja co miesiac teraz siuski, krew
Ja na swojego lekarza nie mam co narzekac, na usg moze przychodzic nawet co tydzien :)
Najwazniejsze ze z dzidzia u ciebie wszystko ok :)

Monisa nono tez bedziesz miala piekna kuchnie, gratuluje przy okazji ruchow dzidzi ...a tak sie martwilas

EwulaM kolejna rewelacyjna kuchnia :)

Ewa86 co to za dieta ??????

Oj jak poproszę Meza i się uda to wrzuce zdjecie swojej kuchni , ale my mamy mala kuchnie w bloku , nawet jej nie remontowaliśmy po porzednich właścicielach bo nie było potrzeby, tylko daliśmy kafle na podloge i zakupiliśmy lodówko zamrazarke

PIsaliscie o chustach, ja zawsze chciałam uzywac chust, ale urodzila się Madzia i w rece wpadlo mi nosidełko, powiem szczerze rewelacja, chodziłam z nia po gorach nawet :)Sprzatanie, spacery, zakupy tez w tym czasem się odbywaly
nosidełko Womar Ewozki.eu - Hartan, Wózki wielofunkcyjne - wózki spacerowe - wózki dziecięce - wozki dzieciece - wózki dla dzieci - wózek dziecięcy - foteliki samochodowe- fotelik samochodowy Pozdrawiam i na razie znikam obiad szykować

reklama
Do góry