reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Myślałam że na skurcze Braxtona-Hicksa za szybko ale teraz sobie poczytałam,że już po 20 tyg. mogą się pojawiać.

Ozila super że z maleństwem dobrze. Mój lekarz też mnie nie bada, tylko raz mnie zbadał ginekologicznie jak do tej pory i zrobił cytologię bo miałam stan zapalny. A poza tym żadnych badań i wymazów nie miałam. USG mam co 2 miesiące. Ale i to akurat odpowiada, tylko to USG chciałabym na każdej wizycie.
Mnie też coś czasem pokłówa w środku, jakby szyjka czy coś, chyba tak musi być.

reklama
Witam was! :-)

Wczoraj nic nie pisalam, bo kiepsko się czulam… Caly dzien glowa mnie bolala i nie mogłam sobie miejsca wogole znalesc. Troche was czytalam, ale nie mialam już sily pisac…:-(

Na szczescie dzisiaj już lepiej… :tak:Dzisiaj mamy w planie z mezem zasadzic drzewka owocowe. Ja oczywiście tylko mam je wybrac hehe ;-)

Mam pytanko do tych już po glukozie. Ja mam zamiar isc w poniedziałek i rano normalnie biore lekarstwa i nie wiem czy je brac czy dopiero po glukozie? A i mogę się napic wody rano? I jeszcze jedno: Jak dlugo czekałyście na wynik? Bo mam w srode wizyte i chciałabym już mieć wynik.

Jeśli chodzi o kuchnie, to my jesteśmy wlasnie w trakcie tworzenia naszej hehe :tak: U nas ma być otwarta na taki maly salonik. My będziemy mieć szafki tylko na dole, bo kuchnia będzie znajdowac się pod skosem i wogole. Tez ma być biala a blat bardzo ciemny, może nawet czarny. Przy szafkach na krotkim prostym kawalku chcemy pomalowac na czerwono i na to zamontowac szybe, bo meble w salonie sa czerwone. Oddzielajacym elementem ma być taki krotki barek, gdzie będzie można zjesc odiad w spokoju i dwa stolki barowe w kolorze czerwonym. :-D Projekt bedziemy miec pod koniec listopada razem z kosztorysem. Chcielibyśmy żeby ona już do konca roku była gotowa, ale chyba firma nie zdazy i będzie dopiero w styczniu. Jeśli chodzi o cene, to wy faktycznie macie drogie te kuchnie! U nas powinno wyjsc cos kolo 10 tys. Może troszke wiecej i to już ze sprzętami…

Musze się pochwalic! Do tej pory czulam maleństwo tylko bardzo zadko i to tylko wtedy jak się bardzo koncentrowałam, a od dwoch dni to już tak czesciej i wogole! :-D

Ozila dobrze, ze z maleństwem wszystko dobrze! A jeśli chodzio cisnienie, to jeśli jest pod kontrola to tez wszystko dobrze. Ja tez mam za wysokie i musze być pod stala kontrola.
Jeśli chodzi o takie pokluwanie, to ja tez często mam, zwłaszcza wieczorem, a szyjke mam w porzadku. To pewnie macica się powieksza i wogole!

ewa86 nio ja tez mogę polecic ta firme yves-rocher, maja fajne rzeczy. :tak:

Jeśli chodzi o noszenie dzieci w chustach, to ja tez chciałabym tego sprowowac! Troche mnie to stresuje, ale jak już się wejdzie do wprawy to jest to super sprawa. ;-)

mamusia synka duzo zdrowka wam zycze!!!

Piszecie o tym nieszczesnym zelazie. Ja mialam ostatnio hemoglobine 11,9 i moja gin mówiła, ze to dobrze i ze nie musze jeszcze nic brac…. Ale ta moja w medicoverze wogole jest jakas anty lekarstwa i wogole. Musze sie zapytac mojej prywatnie za tydzien! Ta z medicoveru nawet nie pozwolila brac rennie na zgage... :wściekła/y:

jaspis ja mam ze spaniem podobnie… Tez budze się w nocy i pare godzin nie mogę spac, a potem kolo 7 zasypiam i spie do 10 czy 11. :wściekła/y:

Koreczek u ciebie to mogly być te skurcze przepowiadające…

Nikusia82 wspolczuje, ze musisz zrobic glokoze jeszcze raz. Wkurza mnie takie cos jak przy pobraniu cos zrobia zle! Ja tez już kiedys musiałam 2 razy pobierac, bo zapomnialy skierowanie dołączyć! :wściekła/y:

Ja wogole waszych zdjęć nie widze! Probowalam już w 2 przegladarkach otworzyc ale niestety nie widze nic… :baffled:

katrine Masakra z tym kwiatkiem! Udusilabym chyba, a meza to od razu bym wyslala po kolejna czekolade! ;-)

susi Gratuluje, ze z przepływami wszystko dobrze i trzymam kciuki, żeby nastepnym razem już Plec była widoczna na 100%. :tak:

secreto Ja mysle ze lawendowy jak najbardziej może może być! Ja chyba pomaluje na bialo i ponaklejam na sciany takie naklejki na sciane: DRZEWO naklejka ścianę meble SAFARI POLANA ścienna (3703406118) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. albo naklejki ścienne DLA DZIECI na ścianę SAFARI SOWY (3698385071) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. :-D

Czarnyloczek Kciuki zaciśnięte za wizyte!

marcia30 dobrze ze lekarz troche cie uspokoil! :tak:

monika2412 Ja tez biore magnez 3x2, a i tak zdarzaja mi się skurcze nog i ostatnio powieka mi zaczyna drgac… Chyba dawka jest dla mnie za mala, a lekarka w medikoverze powiedziala, ze nie mogę brac wiecej, zobaczymy co powie moje gin prywatnie za tydzień…

jagna25 super te torty!!! :tak:

Babygg Teraz to musisz duzo odpoczywac i będzie dobrze!!!

Gaga P Gratuluje udanej wizyty! :-)

Agnis83 dzieki za nowy watek! Na pewno się przyda! :tak:

mlodamama21 nie ma co się denerwowac! Ja dopiero dzisiaj odpisuje, bo nie mialam sily i wogole. Często pojedyncze posty gina w calej tej ilości postow. A zdjęć nie widze, to nie mogłam skomentowac kuchni! Mi tez nie każdy odpisuje, ale jedni pisza jednego posta na dzien i ten może się zawieruszyc a inni pare to tez automatycznie bardziej je widac…

Mialam jeszcze cos tam napisac, ale już się pogubilam i nie pamiętam… :zawstydzona/y:

Milego dnia wszystkim zycze i kciuki zaciśnięte za wszystkie zbliżające się wizyty!!!

Monisa0605 tez właśnie od jakiegoś czasu myślimy o takich naklejkach, a pokój pomalowaliśmy na miętowy..wyszedł błękitny.. Byłąm przerażona, bo jeszcze nie było pewne czy chłopak będzie. Kolor mój mąż wybierał..chyba miał nosa. Tak jak z ciąża.. ;-)

monisia też myślałam już o naklejkach, o tym żeby coś namalować może na ścianie ale ostatecznie chyba będzie tak, że pomalujemy na jeden kolor ściany i użyjemy różnych dekorów np. napis, obrazki (może coś z filcu zrobię?) bo w sumie nie mam dużo miejsca na ścianie żeby coś fajnego, większego przykleić, pokoik jest mały ze skosami do tego dojdzie baldachim nad łóżeczko.. dopiero jak Pola będzie spała na tapczaniku to pomyślimy nad czymś fajnym może wtedy sama powie co jej się podoba :) i chyba będzie właśnie taki liliowo- lawendowy...

Megi Pegi ja wprawy nie mam prawie wogole. Dawno temu w szkole sie uczylam robic na szydelku i potem mialam przerwe jakies 10 lat. Ja uzywalam szydelka 3,5 a wloczke to nie wiem, bo mialam jakies stare i chcialam tylko wyprobowac i bez problemu sobie radze, wiec jak juz pocwicze troszke to kupie wloczke i zrobie takie ladniutkie! :tak:

kamaa to super sie udalo! :-D

secreto u nas pokoik w miare duzy a w tych naklejkach to sie zakochalam :tak:

monisia fajne te naklejki, tez jakieś wybierzemy, bo pokoik mamy zielono-szary i jeden róg pokoju jest ścięty i na ten skos który pomalowany jest na szaro damy jakąś naklejkę.
Mam fazę na sowy, ale tak sobie myślę czy dziecko nie będzie się bało sówek, ja chyba bym się bała bo maja straszne oczy:szok:. A bez sensu naklejać i zaraz zrywać.

Jeśli wyglądają tak jak na zdjęciach to super są :D mi się też podobają sówki albo drzewko z sowami i misie :) i w sumie nie pomyślałam, że dziecko może się ich bać a też podobały mi się pościele z sowami http://allegro.pl/posciel-komplet-zestaw-poszewek-2cz-120x90-cm-i3716978449.html

dla dziewczynki mam problem z wymyśleniem czegoś fajnego :p dla chłopca zrobiłabym np. pokój marynarski widziałam piękne pościele

Ostatnia edycja:
reklama
hm... pamiętacie tą diete od Ewy? Własnie dorwałam sie do poczty mojej i przepisuje sobie to do zeszytu. Zaczne od poniedziałku i będę was informować jak mi idzie :tak: Ogólnie myślałam, ze koszty takiej diety dla kobiet w ciąży będą jakieś kosmiczne, że zakupy beda wynosic znacznie więcej, a sie okazuje, ze to są "normalne" produkty :szok:

Ewa86, baaaaaaardzo dziekuje!!!;-)

Ja pokój normalnie bedę malować, bez żadnych napisów, czy obrazków:blink: Jedyne co zrobie to rysunek, lub djecie na formacie wiekszym od a3 i powieszę nad łózeczkiem:tak:

jeśli chodzi o skurcze, to biorę magnez a nospe tylko wtedy gdy skurcz jest tak mocny że nie moge sie wyprostowac, lub po całym dniu pracy na noc biorę, nie chce przesadzac z ta nospa. Jak są lekkie skurcze to można jakoś przezyc ta chwile :)

Do góry