reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ja duzo czytam, ale nie wuem czy to twoj gust jest, bo czytam teraz Kinga, a jak wiadomo sa to dzikie horrory. Zaczelam czytac nastwpna jego ksiazke, ale chyba zostawie to, bo jest o kobiecie ktora byla katowana przez meza policjanta, a pierwsze co sie dowiedzialam z pierwszych stron, to ze pobil ja twk bardzo ze poronila dziecko, a byla w 4msc, szczegolowo opisane, wole jej nie czytac dalej. Moze wypozycze cos lzejszego, ale sama nie wiwm co:( nie lubie typowych romansidel i innych takich i to jest problem troche:(

Ja jeszcze kurtki nie mam i butow zimowych, na razie brak funduszy na to, wiec zachorowalam :(

I nie moge was doczytac po tej przerwie mojej na forum, wybaczcie prosze :sorry:

reklama
alesia - jak dla mnie kurtka odpada bo nie wyobrazam sobie dzwigac 10kg klocka pozniej, ale widzialam to kiedys i ciekawe rozwiazanie - a do jakiej wagi/ktorego miesiaca nosilas Ignaca?
aneta - wazne zeby slodyczy zbytnio nie dawac i wyrabiac zdrowe nawyki zywieniowe (woda zamiast slodzonych kalorycznych soczków, owoce suszone/bakalie na pzrekaski itd) to ja sie pozneijszej nadwagi u mojej nie obawiam (zwlaszcza ze ja chudzielec a maz tez nie grubas) - ma apetyt niech je, nie hcce nie zmuszam bo mam komfort ze nawet jak dzien, dwa zje slabiej to nic jej sie nie dzieje bo zapasy ma :p
co do tego uzytkownika na allegro Gr-AN o ktorym pisalas to sprawdzilam terazw historii moich zakupow na All i tak jak mi się wydawało ja kupowalam u niego rzeczy w pierwszzej ciąży - szczególnie polecam pieluszki flanelowe bo są dobre gatunkowo, grubsze raczej i mięciutkie (moja sis kupila gdzie indziej i nawet do mycia podłóg się to nie nadawało a co dopiero dla dziecka)

Ja tylko na chwilke!
Jestesmy juz po wizycie i wszystko jest dobrze! :-) Na wadze jak narazie tylko 4 kg do przodu wiec dobrze i wszystko inne tez w jak najlepszym porzadku! Dzidzius jak zawsze bardzo ruchliwy! I dostalam skierowanie na glukoze, wiec za 2 tygodnie bede robic.
Reszte doczytam jutro, bo padnieta jestem!
Milego wieczorku wszystkim! :-D

moja corcia sama woli wode na szczescie :) czasem dolewam jej domowego soku do wody, przewaznie jak daje jej pic na cieplo :tak: i kocha banany i mandarynki:tak::tak::tak: z suszonymi owocami nie ryzykuje bo biegunka za chwile sie pojawia :sorry: a ze slodyczy to dostaje max z 2 razy na tydzien np kostke czekoladki, czy kawalek batonika (przewaznie jak widzi ze my jemy) wiadomo ze smakuje ale jakos tak malo zainteresowana. No ja tez slyszalam ze dobre rzeczy ma ten sprzedawaca i przejrzalam oferty i zaopatrze sie u niego w wszystko co trzeba :)

flower, ja Ignaca jeszcze nosiłam jak miał dwa lata, oczywiście nie cały czas, ale się zdarzało, tylko, że on od mniej więcej roku i 4 mies. był bez wózkowy i wszędzie na nogach. a jak miał 2 lata to już był mocno zaprawiony w boju i nawet godzinę mógł iść normalnie pieszo i bez ociągania, to raczej ja za nim biegłam. Oczywiście był też rower więc jakoś w ogóle nie odczułam, że wózka brakuje

Ale mnie dziecko skopalo w koncu maz sie zalapal na kopniaki bo zawsze jak maly jest aktywny to jego nie ma albo spi a dzisiaj sie zalapal.....polozl reke a ja mowie " no synus , kopnij tatusia i za chwile bach"

zaplikowalam arsenal i mam nadzieje ze w miare szybko zacznie dzialac bo swedzi i piecze

aneta fajne ten sprzedawca ma rzeczy moze tez cos zamowie

Masiosia - ospę wywołuje wirus więc antybiotyków się nie podaje tylko ewentualnie np. heviran lek przeciwwirusowy - ale to chyba przy jakiś gorszych przypadkach ospy. Ale kupiłam gencjanę i póki co pomaga i jest lepiej.

Jagna - gratuluję udanej wizyty. Nie przesadzaj z tym sprzątaniem.

Ja też dziś dostałam próbki tych kosmetyków :-)

Marcia - trzymam kciuki żeby się wszystko ładnie wygoiło, musiałaś się nieźle wystraszyć.

Flower - smaruję tym na spirytusie bo po tym na wodzie go nadal swędziało, a na błonach śluzowych nie ma kropek więc nie smaruję, aha i o dziwo nic nie piecze :-) tylko strasznie brudzi.

Alesia - fajna ta kurtka, ciekawy pomysł.

Susi - jeśli chodzi o oduczanie Wojtusia czegokolwiek to on za każdym razem musiał mieć odpowiedni moment, nie za wcześnie. No i najważniejsze to po prostu konsekwencja. Trochę Go próbowaliśmy przekupić ale to nie działało. Mi się wydaje że po prostu nadszedł dla niego odpowiedni moment. Rozmawialiśmy z nim że jest już dużym chłopcem i czas już spać w swoim łóżeczku. Jak zasypia zamykamy mu drzwi a na noc jak my się już kładziemy spać to zostawiamy otwarte. Ogólnie to Ci powiem że takie próby były u nas już kilka razy i dopiero ten ostatni raz zadziałało. Trzymam kciuki za "konflikt", ja też mam podobną sytuację ale póki co czynnik Coombsa wyszedł ok.

Też zaczynam rozglądać się po allegro za wyprawką, zaraz przejrzę co sprzedaje ten GR-AN :-)

Pozdrawiam i życzę spokojnej i przespanej nocy.

Dzien dobry!

obudzil mnie wlasnie jakis durny sen ze takiego mojego zmajomego zastrzelili...nie ma co ciazowe dziwactwa..
pinki wystraszylam sie strasznie ale tak sobie mysle ze do konca nie jestem przekonana czy to na pewno grzybki bo przy grzybkach to chyba rybi zapach co? A ja nie mam nic takiego ani uplawow natomiast on to stwierdzil na podstawie bialej wydzieliny z pochwy tylko ze teraz mi tak zaswitalo ze to mogly byc resztki luteiny dopochwowej? No w kazdym badz razie cos mi jest i mysle ze te leki nie zaszkodza jezeli by nie bylo grzybkow a dzialaja na inne patogeny. Odstawiam wszystkie plyny , chusteczki i podmywam sie tylko czysta waoda i niczym innym.
doktorek to chyba wczoraj malego ta glowica przesuna bo znowu kopie mnie tak intensywniej i ze brzuch podskakuje a nie gdzies tam w srodku:-)
u mnie dzis 23 tc :-) milego dnia!

Cześć!
Aneta ja kupiłam rozmiar M tej kurtki i powiem Ci że nie wiem czy mi wystarczy ale L już nie było. Mam 178 i aktualnie 72kg tyle że biust spory bo przed ciąża był DD i może z tego powodu wydaje mi się że może być za mała. Patrząc na Twój brzusio już teraz to wydaje mi się że tą L też powinnaś mieć ok bo ona ogólnie ładnie się dopasowuje, ale jak wolisz bo jakaś super długa to ona nie jest :-) Zapomniałam dodać że mój brzuch jest prawie połowę mniejszy od Twojego :p
Gratki dobrych wieści z wizyt:-)
Ja dziś idę na usg i zapewne dostanę też zlecenie glukozy :O Więc Monisia0605 jestem z Tobą :-D możemy sobie nawet zrobić razem dzień glukozowy :-D

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!:-)

Ostatnia edycja:
reklama
czesc

nie wyspałam się, brzuch mnie bolał w nocy ;-(

Pinki, Flowe
r niektorzy lekarze przepisuja antybiotyk ale nie na sama ospe tylko na to co się rozwinie przy ospie, niektore dzieci oprocz wysypki kaszla, smarkaja itp

Marcia ja kiedys miałam grzybice po antybiotyku i nie bylo zapachu, były serkowate upławy i mega swedzenie, na dupsku nie mogłam usiaść......

Pinki spirytus salicylowy albo woda utleniona zmywa gencjanę, wlasnie mi sie przypomnialo.....

Ale mam dzis ladna cyferke na suwaczku :-D

Spadam jeść parówke na śniadanko i budzic Kurczatko do przedszkola :-)

http://www.tchibo.pl/parka-p400039404.html taka kurtka mi sie podoba, tchebaby do tchibo uderzyc i przymierzyć.....

Ostatnia edycja:
Do góry