reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

aneta, niezła sumka, u was wszystko pewnie droższe , ale i tak

a ja wciągnęłam obiad i chyba zaraz będę robić sobie płatki owsiane z orzechami, słonecznikiem i żurawiną.
Ignacy ogląda "Zaczarowany ołówek" więc spokojnie mogę robić sobie jedzenie, a jak spał znowu przeglądałam małe ciuszki, jeja ile tego jest, a niektóre takie małe że aż trudno mi uwierzyć, że to wszystko było za duże Ignacowi jak się urodził

reklama
Witam, ja po zajeciach, zaraz zjdm sniadanko I zabieram sie do nauki....

Zycze wszystkim udanych wizyt....3mam kciukasy

Marcia fajne sa takie sny....

Witaj Joasia ;) no nie moge sie juz doczekac takiego luzu choc na chwilke...dzis dowiedIalam sie od jednej nauczycielki, ze musze sie dowiedziec bo mamy tydzien przerwy w marcu I najlepiej, zeby wtedy baby sie urodzilo bo oni tu nie maja zadnej taryfy ulgowej.... maks 3 nirobecnosci itp.... cirkawe jak my to zrobiny, zaplanuje porod na czwartek popoludniu strace piatrk a w pon do szkoly?! Chhyba nic jnnego mi nie zostaje albo urodzic w przerwie swiatekcznej....zeby to tylko zalezalo ode mnie.....
Fajnie tak doatac od kogos wyprawke, przy Jukku tak mialam.....ja nastawiam sie na neutralne rzeczy poki co roz mnie nie przekonal do siebie....
Lacze sie w sprzataniu...jak tylko podrobie zadania to w.przerwie wezme sie za sprzatanie, moj m ma dzis womne tzn wtorki to nasze niedzile jakby I mamy w planie podjechac po Julka szkole do babyrus podpatrzec wszystko....
Na bol brzucha zaczelam zazywac magnez bo dziewczyny tak tu pisaly I naprawde npomaga.

Mloda mamo.. nr ksiag jest w sadzie tak mi sie wydaje...

Guziczek ja mialam mate edukacjyna z fp rain forest I polecam, tym razem tez kupie z tej serii rzeczy I chyba zainwestuje w hustawke a moze dostane ;) turaj te rzeczy sa stoosunkowo tansze...ja nie przeliczam $ do zl bo po co...

pinki a masz antybiotyk dla Wojtusia? Bo ja jak dostalam antybiotyk to po dniu swedzenie ustalo....

Co do glukozy to wcisnelam pol cytryny I przezylam...dla mnie najgorsze bylo to, ze musialam na czczo....z glodu umieralam heh.... mammusia synka ja mam tak samo jak jestem bez sniadanka....

Witaaj Karolinuisia zycze, zeby remknt jak najszybciej dobiegl konca, super ze u Cb wszystko ok...

Nikusia ja tez jadlabym ttlko slodkie.... zrobilas mk smakak na kisiel ,)

Aneta to ile w norw dostaje sie becikowego? Ja wiem, ze dobrze jest tam byc samaotna matka.... bo duzo wiecej sie dostaje.... u mnie jedyne.co to mozesz dostac w r.... zadnej pomocy....nno chyba, ze mam.dziecko z arabem albo murzynem to co innego...

Mamusia biedny Julek...a paniw mogly by sje bardIej interesowac dziecmi.. przepraszam jesli ciezko Wam mnie doczytaj ale od h odpisuje z telefonu..... uciekam do ksiazek odezwe sie pozniej, 3mam kxiuki za wizyty jeszcze raz

Po wizycie oki. Mam od dziś innego lekarza prowadzącego, kobietę. Poprzedni nie przedłużył umowy z NFZ. Usg mam jutro prywatnie, bo pani doktor stwierdziła, że z takim wywiadem kardiologicznym mam zrobić usg na jak najlepszym sprzęcie. Ale jest plus, bo pójdziemy całą rodzinką:-D
A teraz lecę Was doczytać

Aneta mi sie tez otwiera moj profil...
probki tez dzisiaj dostalam :-)

a ja przed chwila zaliczylam przymusowa wizyte u gina...z rana pisalam ze mnie znowu piecze a popoludniu mialam doslownie pozar w majtkach wiec pomyslalam ze zaaplikuje se lactovaginal a potym zaczelo mnie jeszcze bardziej piec i pojawila sie krew....malo sie nie poryczalam ale w ciagu pol godziny bylam u gina i mnie przyja bez kolejki....wyglada ze drozdzaki i sluzowka w pochwie byla bardzo przekrwiona i dlatego zaczelam krwawic. Z malym wszystko ok urosl wazy pol kg. Przepisal mi macmirror i pimafucin

Masiosia pisalam wyzej 17tys +450zl miesiecznie do ukonczenia 18lat+ 1600zl od 1 roku do 3 lat jak dziecko nie chodzi do przedszkola.

DZIEWCZYNY PILNE!!!!!!! :szok:

Ktoras z Was pisala ze kupila ta kurtke ciazowa z h&m. Czy moglabys mi wyslac zdjecie jak wyglada na Tobie i ile masz w obwodzie brzucha i jaki rozmiar zakupilas????
Wyslalam mame z ciocia po kurtke i kupily mi L, pokazywalay mi na skypie jak w niej wygladaja i ona sie wydaje taaaaaka duzaaa:eek: ja mam obecnie w obwodzie brzucha 106cm, a ta kurtka ma 150:szok: chyba wymienie na M tylko boje sie zeby nie byla za mala. Mam 28 dni na oddanie a to za malo zweby wyslac mi ja do Norwegiii i zebym w razie czego odeslala spowrotem, a tutaj nie mam mozliwosci pojechania do sklepu przymierzyc bo najblizszy jest 100km z tad :-(

w tabeli rozmiarow na h&m pisze tak
[h=3]Ubrania ciążowe[/h]
Miesiąc 1-3Wybierz rozmiar taki, jak przed ciążą
Miesiąc 4-6Wybierz rozmiar o 1 numer większy niż przed ciążą
Miesiąc 7-8Wybierz rozmiar o 1-2 numery większy niż przed ciążą

czyli jak nosilam M przed ciaza to L powinna byc dobra

Ostatnia edycja:
Aneta ja pisałam że mam tą kurtkę z h&m rozmair M i na mnie duża ciut jeszcze ta rozmairówka jest duża mam w obwodzie brzucha 100 cm a ważę tak z 65 kg przy wzroście 162 cm wydaje mi się że L to bardzo duża ja z mężem byłam i on stwierdził że ta do końca ciązy powinna mnie pomieścić bo i na biust i na brzuch jest jeszcze sporo miejsca zdjęcie może jutro ci wkleję.

Ja mam 165, 70kg i 106 w brzuchu. Kurcze chyba faktycznie lepiej M wezme. Super jak bys dala rade pokazac jakies foto. Moja mama z ciocia maja po 170-175 i waza 60kg wiec na nich to calkiem jak worek wygladala ta L. A mierzylas cos jeszcze z dzialu mama? Wszystko ma takie duze rozmiarowki? Teraz boje sie zeby te tuniki co zamowilam nie byly za duze

reklama
Zrobiłam listę co muszę kupić dla dziecka i dla mnie do porodu. Siadłam na allegro i podliczyłam na nówkach i wyszło 850zł. Wszystkie ciuszki na początek, pieluszki, środki higieniczne, przewijak, leżaczek i materac. Nie wliczyłam tylko wózka.
Kolorowych snów Wam życzę:-D

Do góry