reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Aneta mam spodnie jeansy 38 i leginsy też 38 i sa dobre i będą bo elastyczne wydaje mi się że ta L kurtka jest olbrzymia bo ja w S weszłam i była taka akurat tylko maż mi wybił z głowy bo powiedział ze w styczniu lutym to mi się brzuch nie zmieści a ta M wszędzie luźna nawet w razmionach a w pasie to naprawde dużo mam jeszcze miejsca gdyby nie ten pasek to byłaby jak worek na mnie

reklama
no ja mam 3 pary spodni od nich i rozmiar 38 starczy mi do konca ciazy zapewne bo mam jeszcze luz :tak:
ok to wysylam jutro mame zeby mi wymienila na M :-)
niby pisza zeby wieksze kupowac, kurcze ciekawe jakie beda te tuniki L co mi przyjda na dniach :szok:

jagna co do rzeczy higienicznych ja znalazlam sprzedawce od ktorego bede wszystko kupowac lacznie z pasem poporodowym Teresy :tak: akurat u niego jest wszystko co potrzebuje Przedmioty użytkownika GR-AN - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

jagna a ubranka wszystkie nowki tez??

katrine - mi też nie zostal ani kawałeczek bo moja mała wcieła 1,5 kawałka :D ja pewnie z tej Twpjej lodóweczki zjadłabym wszytsko :D
nie ma jak otwarte karty z pracodawcą-Ty wiesz na czym stoisz i oni tez

dzisiaj robiłam carbonare i jak zaczełam kroic boczek to Karolutek sie dosiadl i powiedzial: ja pomagam, boczek będę wyjadać :p

Aneta - jak widzisz moja mała to też taki jedzeniowy "odkurzacz" jak Twoja ale uwierz mi to jest meeeega kłopot z głowy (wiem bo wcześniej 2 razy wylądowaliśmy w szpitalu bo nie jadła i nie piła); socjal macie niezly choc wiadomo ze i wszytsko drozsze
koreczek - oby poskutkowało a z psychologiem to Twoja mama niestety musiała by "dojrzeć" do tego
Pinki - spirytusowym nie można smarować na błonach śluzowych i w ich okolicach, nie wiem czy nie bedzie go piekło bo to w sumie ranka;
masiosia - antybiotyk na ospe? przeciez to wirus - chyba ze masz na mysli heviran (lek hamujacy namnazanie wirusa ospy, polpasca, opryszczki); kiepsko z tymi nieobecnosciami - 3mam kciuki zeby wyszlo akurat w przerwie
jagna - oby zmiana byla tylko na plus!
marcia - moja cora powiedzialaby: ogarnij sie!:p stracha nam znowu napedzasz

Jagna daj mi ta listę :p ja za same ubranka pewnie dałam razem z 700 zl:/a jeszcze paru rzeczy mi brakuje

Marcia dobrze że to nic poważnego miejmy nadzieję że kolejne miesiące będą już spokojniejsze:)

Dziewczyny podajcie tytuły jakiś fajnych
Książek mam ochotę coś poczytać:)

Ostatnia edycja:
flower dokladnie lepiej zeby jadla niz byla niejadkiem ale pochlania naprawde sporo bo dziennie ok.500ml mm, sniadanie, obiad, kaszke na kolacje a jeszcze w dzien dojdzie owoc, jogurt czy ciastko :szok:
social super, zycie drozsze, na szczescie rzeczy dla dzieci w takich samych cenach jak w pl a nieraz i tansze (specjalny myk bo chca zeby rodzilo sie jak najwiecej dzieci)
ale ja i tak wiekszosc w pl kupuje

Ostatnia edycja:
a ja napaliłam się na kurtkę zimową, taką do noszenia, tylko nie wiem czy wejdzie tam mój ciążowy brzuch, ale jeśli tak to byłby to jedyny jak dla mnie rozsądny zakup, bo na dłużej niż jedna zima.
A kurtka tak wygląda bbfa37740d51f2bf.jpg

Załączniki

• bbfa37740d51f2bf.jpg
    bbfa37740d51f2bf.jpg
    41,8 KB · Wyświetleń: 49
jagna, ja też sobie podliczałam i z fotelikiem do samochodu wyjdzie mi jakieś 900, tylko nie wiem czy mój mąż zawinie się w jakąś chustę po Ignacu, bo jak nie to jeszcze ten zakup mi dojdzie

aneta, no właśnie dziecko to się zmieści na bank, bo pamiętam jak to było z Ignacym, gorzej z bebzonem ciążowym, tego się obawiam

reklama
Witam po długim weekendzie :)
Przeczytałam wszystkie Wasze posty - było tego trochę - wystarczy nie zaglądać przez kilka dni a nadrabiać trzeba , że szok :szok:
Mam nadzieję, że zdrowie Wam i tym , które już mają dzieciaczki, a które miały problemy zdrowotne (ospa, gorączki, wysypki, katary) - dopisuje, wizyty kontrolne też były udane i czekają Was kolejne nudne tygodnie przed kolejnymi wizytami, szyjki się nie skracają i pozostają w normie a glukoza też nie taka straszna i można ją przeżyć ( zwłaszcza ta cytryna napawa optymizmem :tak:).
Jeśli chodzi o ciuszki ciążowe to miałam jakieś z poprzedniej ciąży, które krążyły po koleżankach i wróciły do mnie teraz ale dokupiłam sobie w C&A spódnicę i 2 bluzki na krótki rękaw ( swetry w szafie zawsze jakieś się znajdą:-)). W internecie na stronie tej samej firmy kupiłam sobie płaszcz na późniejszy okres zimowy - niestety muszę go zwrócić - strasznie cienki i muszę znowu szukać czegoś w necie. Generalnie nie szaleję ale chciałabym kupić sobie jeszcze jakąś sukienkę na święta.
Jeśli chodzi o wyprawkę to po mojej córci wszystko trafiło do córci mojego brata - łóżeczko, pościele, karuzele, huśtawki, maty edukacyjne, zabawki - generalnie cała wyprawka łącznie z ciuchami z zastrzeżeniem, że mają zostawić jakby nam się jeszcze miało przydać - więc wszystko dla dziewczynki mamy. U brata w maju urodził się teraz syn - więc ciuchowo jesteśmy zabezpieczeni też na chłopca. A jeśli chodzi o meble to widziałam , że fajnie co niektóre z Was zaszalały zwłaszcza ten cały zestaw łóżeczko z przewijakiem, półeczkami . Super!!!
Jeśli chodzi o rogale marcińskie - miałam okazję skosztować w weekend - pychotka:-p
Młoda mamo 21 - mam nadzieję, że udało Ci się ustalić nr ksiąg wieczystych - tak jak dziewczyny wspominały w Sądzie Rejonowym w Wydziale Ksiąg Wieczystych -ale w internecie też już można znaleźć duuużo informacji
Koreczek - trzymam kciuki za lepsze relacje z mamą , mam nadzieję, że rozmowa dużo dała Jej do myślenia, jeśli masz rodzeństwo poproś o wsparcie w takich rozmowach - trzymam kciuki za lepsze jutro
pinki 1980 - dotarłam do Twojego posta o oduczeniu syna spania z Wami - podziel się doświadczeniem ;-)
AnetaNorwegia - becikowe powala na nogi , jeśli chodzi o rozmiarówkę w H&M nie pomogę niestety
marcia30 - mam nadzieję, że pożar ugaszony :-)

Dzisiaj miałam dzień badań - musiałam jechać do Szpitala Wojewódzkiego jak wróciłam do siebie byłam tak zmęczona, że położyłam się spać - i tak spałam od 11 do 15 prawie. I taka jestem jakaś padnięta dzisiaj - nic mi się nie chciało robić. Zaprowadziłam tylko córkę na zajęcia muzyczne i odpuściłyśmy sobie jej zajęcia sportowe.
Jutro mamy dzień porządkowy w domy - uciekam się położyć, żeby nazbierać sił na jutro.
Trzymam kciuki za najbliższe wizyty - moja dopiero 18.11. - mam nadzieję, że wyjaśni się sprawa konfliktu...

Do góry