reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
U mnie była dziś na pierwszej wizycie położna środowiskowa - nawet miłe spotkanie. No ale wybiła mnie z wózkiem bo już zdecydowaliśmy się kupić (na 95 %) x-landera a ona strasznie negatywnie do niego nastawiona - chodziło że ma małą gondolę. No i dalej mamy problem z wózkiem, jedni go bardzo chwalą a inni strasznie negatywnie nastawieni. Dobrze że mamy jeszcze czas do namysłu.

Ja na szczescie plamilam tylko 2tyg. Polozna tez mowila ze po 4 tyg mozna :)
Wiec nic zlego sie nie stalo :D

Mnie cos naszlo na smak z dziscinstwa i zanurzylam chlebek w jajku,mace i przyprawach a teraz smazy sie :D cos mnie taki smak wzial na to :D

to jeszcze ja się melduję polekarzowo. Usg zrobione, dzidziol zdrowy, 390g, wszystko w porządku i jest dziewczynka. Łożysko podniosło się i jest 1cm od ujścia i tu nam się oczy zaświeciły (to tak w nawiązaniu do dzisiejszego tematu) tylko jeszcze jutro na 8.00 idę na wizytę i czekam na oficjalne pozwolenie.
nikusia, rogale dzisiaj też były w Piotrze i Pawle, a ja znowu kupiłam 5 (ale tym razem zawiozę je rodzicom, bo jutro wyruszamy)
aneta, też lubię taki chlebek, tylko że ja w samym jajku, bez mąki i też już w ciąży dwa razy jadłam, a wcześniej to chyba z 10 lat nie.

Jo_asia gratuluje córeczki:-D.
pinki a ty prosiłaś żeby przyszła, czy one tak same z siebie przychodzą? Bo z tego co wiem kiedyś deklarowałam wybór położnej (na chybił trafił, nawet nazwiska nie pamiętam), ale nie wiem czy to właśnie ta przyjdzie i czy przyjdzie:confused:. Co do x-landera to my myśleliśmy nad x-move (m.in.) i gondolka nie jest taka mała, a poza tym to na wiosnę i lato będzie potrzebna, wiec bez betów i koców wystarczy spokojnie.
alesia gratuluję córeczki:-D.
Dziewczynek przybyło:tak:

alesia gratki pary!!
i oby dalej takie same dobre wiesci z wizyt były!
co do antykoncepcji to u mnie troche problem jest przez watrobe bo nie moge zadnej hormonalnej przyjmowac (zastrzyki, pigulki, plastry, spirale wszytsko odpada)nawet wczoraj lekarz wspominal ze bedziemy sie musieli neizle naglowic co zrobic po porodzie z anty; do tej pory nigdy nie stosowalam nic oprocz gumek w szczycie cyklu no ale po drugiej dzidzi wypadaloby sie zabezpieczyc jakos bo na razie 3 nie wchodzi w rachube. troche zalamka bo co mi zostaje? bede martwic sie potem...
seks po porodzie - my chyba po jakis 2 mies wrocilismy do wspolzycia ale mnie strasznie "skrzywdzili" zlym zszyciem i dlugo odczuwalam bole, leczylam bliznowca i ogolnie czulam starszny dyskomfort psychiczny

reklama
Jaspis - ja na początku tej ciąży zadzwoniłam do tej właśnie położnej gdyż poprzednia była do bani i chciałam zmienić no i przy okazji umówiłyśmy się że w mniej więcej 21 tygodniu przyjdzie do mnie. w ciązy jeszcze chce mnie odwiedzić 5-6 razy i później kilka razy już po porodzie. Dzięki za radę dotyczącą wózka.
A ja taki chlebek w jajku nawet dzisiaj jadłam. To taki smak z dzieciństwa, tata nam to zawsze w niedziele na śniadanie robił - teraz jak u rodziców czasem śpimy to tez nam to robi :-)

Do góry