reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Joasia gratuluję dziewczynki mi się marzyła ale będzie chłopak :)
Aneta zawsze brałam tabletki ale mam problemy z żylakami a zresztą wcale po tabletkach nie miałam ochoty więc po małym postanowiliśmy gumki zresztą rzadko było bo terrorysta w domu jest i sam nie śpi a wina w tym ojca. A teraz plan żeby się mój podwiazal bo 4 to już wystarczy.nienawidzę gumek ale nie wiem czemu nie zadziałały szczególnie że zawsze mój sprawdzał czy nie pękła .

reklama
Nieznajoma - No mówię Ci, że kupiliśmy go tylko dlatego, że 3 dziewczyny z naszej rodziny mają takie i są bardzo zadowolone, do tego my też mieliśmy okazję ich dzieciaczki w takim wozić. Okazja cenowa jak widać :tak:
Jo_asia - Gratulacje :tak:My już długo szukaliśmy a że się trafiło :cool2:

PierwszyRazMama, tak wszystko jest ok :)

Oj tam narzekacie, ja wolę gumki niż nic i się później głowić. Jak karmiłam i miesiączek nie miałam to używaliśmy, zebym przypadkiem za szybko nie zaszła, a ze względu na plany dzieciowe w niedalekiej przyszłości hormonów jakichkolwiek stosować nie chciałam. Z resztą nie lubię ich, za duża ingerencja w organizm, cykl, ochoty brak, plus tycie, a jeszcze trzeba pamiętać, żeby łykać :p

Monika to troche nie fajnie ze tak Wam sie zycie seksualne pogmatfalo. Moze jak dzieci podrosna to bedzie lepiej :)
U nas mala zasypia 19,30-20 a my mamy wieczor i noc dla siebie. Czasem ja biore nad ranem do mnie jak tatus do pracy wychodzi, a tak to spi w swoim pokoiku.

Wogole od poniedzialku moj sie przenosi do nowej pracy i co druga noc bedzie musial nocowac w Oslo... 6h od nas :( jakos mi sie bedzie dziwnie przyzywczaic. No ale lepsze to niz jak by mial jezdzic gdzies jeszcze dalej

Ewula ale sa takie tabletki dla karmiacych :) mnie zapytano odrazu na pierwszej wizycie po porodzie czy chce zeby mi przepisac. Tym razem odrazu bede brac. Tez nie lubie hormonow ale te tabletki sa bezpieczne i inny sklad

Aneta ja brałam po Kacprze tabletki dla karmiących i jak w całej ciazy nie przytyłam dużo po porodzie wazyłam tyle co przed ciąża . To po tych tabletkach wazyłam tyle co do porodu masakra jakaś nigdy wiecej .
Chęci i sił brak bo wszystko na mojej głowie mój wiecej bałaganu robi a sprzątanie mu zajmuje 3 godziny to co ja robię w pół i oczywiście dzieci nie mogą sie kręcić bo juz nic nie zrobi taki typ . A najmłodszy śpi teraz po przestawieniu czasu od 22 do 7 oczywiście z nami bo sam nie zaśnie nauczyłam go raz ale mój go znowu brał do nas i poległam i budzi sie w nocy pare razy ciekawe jak bedzie jak sie braciszek urodzi ciekawe czy bede miała kiedy obiad zrobić i kiedy sie uczyć .Musze sobie faceta wychować ale jak :szok:

Ja regularnie cwicze wiec mam nadzieje ze nie przytyje.
Pisalas o podwiazaniu, moj tez o tym mysli :) 4 juz mu wystarczy. Ale ja go odciagam od tego. Bo kto wie czy za 10 lat nie zachce nam sie znow dzidziusia :)
Noo to trzeba wychowac troche. Moj sie nie wtraca cale szczescie. Wrecz czasem jak ja nad ranem biore do siebie gdy on wychodzi do pracy to mowi zebym nie przyzwyczaila jej. A tak to ja od wychowywania jestem. Jego synowie chodza u mnie jak w zegarku, a jak sa z nim to na glowe mu wejda :p ciekawe jak z dwojka moich sie uda :) bo tata mala rozpieszcza jak tylko sie da :(

te tabletki sa zdradliwe, znam dziewczyne, ktora zaszła na nich w ciaze 5 miesięcy po porodzie......

Bylismy w galerii, w weekend m bedzie sie widzial z chrzesniakiem z ktorym sie widuje raz do roku i chcial mu jakis upominek kupic ale matce tego malego sie w dupie poprzewracalo i chciala zeby mu kupic trampoline ogrodową za jedyne 800 zł na wyprzy :-( za 2 lata trzeba bedzie mu auto kupic a na komunie dom postawic ...... a m gadał z chrzesniakiem przez telefon i ten chciał wóz strazacki ;-) i kupilismy prezent dziecku a nie matce :-) Julkowi kupiłam spodnie na wyprzy za 29 zł, a sobie nic i Anielinie tez nic ale Anielinie potrzebna jest bryka a nie *******y :-)

reklama
My już po pasowaniu. Zaczęło się obiecująco, a skończyło jak zwykle ;)
Franek wszedł na salę jako pierwszy wagonik pociągu, ładnie wszystkich na miejsce poprowadził. Pierwsza piosenka ok, wierszyk ok (chociaż nic nie mówił, ale przynajmniej ładnie stał ;)). A potem nas zobaczył i resztę przestał z zamkniętymi oczami ;) Stwierdził potem, że było a dużo ludzi i on nie chciał na to patrzeć :p
Słabo zrobili z pasowaniem, bo wywoływali dzieci na środek i część (w tym Franek) w ogóle nie wyszła. Gdyby ich w rzędzie na koniec ustawili i dyrektorka przeszła z ołówkiem, to by nie było problemu.
Ale i tak sukces, bo część dzieci w ogóle na scenę nie wyszła :) A Franek jest drugi od końca, jeśli chodzi o wiek, czyli - prawie najmłodszy. Dzielny był :)
Oczywiście Nuśka pod koniec wparowała na scenę i już się nie dała ściągnąć :/ No cóż...;) Choć jedno ma geny artysty ;P

Nikusia, super się Wam wózior trafił! :)
Też bym kupowała używany, gdybym miała teraz brać! Franek dostał nowy, bo liczyliśmy go na trójkę dzieci minimum. A potem się okazało, że i tak go sprzedaliśmy, bo trzeba było kupić podwójny ;)

Aneta, temperament temperamentem, ale ja bym jednak z rozsądku przynajmniej po porodzie trochę dłużej odczekała ;) Nie bez powodu mówi się o 6 tygodniach połogu ;)
W 4 tygodniu wiele kobiet jeszcze plami, jest większe ryzyko infekcji, nie mówiąc już o szwach itp. jeśli było cięcie albo pęknięcie.

My po Franku czekaliśmy chyba 6 tyg. właśnie, po Anieli 5 tyg., ale nie byłam wtedy nacinana i plamienia już mi się skończyły.
No ale my w trochę bardziej letniej wodzie kąpani niż Wy ;P:)

Do góry