reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ja jestem mamą trojaczków, napisałam do Mewy oferując pomoc i jakies rzeczy dla wcześniaków, Już teraz wiem dlaczego nie odpisała bo się doczytałam na forum. Nie wiem jak można tak okłamywać ludzi. ech........
Ja cały okres ciąży spędziłam na tym forum, są tu świetne dziewczyny co doradzą, przechodzą trudne chwile razem z Tobą, wspierają, pomagają. Nie wszyscy są tacy co oszukują.

reklama
Aja wlasnie wypilam ten sok z imbirem co wczesniej pisalam, zrobilam dosc ostry tylko ze zamiast go trzec wycisnelam razem z pomaranczami bo mam taka wypasiona wyciskarke co wszystko wyciska i powiem wam ze niezle smakuje zobaczymy czy pomorze.
farfalla super wiesci odpoczywaj :-)

Dzięki dziewczyny za wszystkie sugestie wózkowe. Na razie postanowiłam na takie rzeczy jak kolor i cena nie patrzeć, interesuje mnie tylko funkcjonalność. Oczywiście, jak przyjdzie do zakupu, to będę nad jednym i drugim się zastanawiać. Chciałabym kupić taki wózek, w którym następne dziecko też będzie mogło jeździć, nie wiem czy to realne w ogóle?
Jeśli chodzi o moje oczekiwania wózkowe - mieszkam i będę mieszkać na parterze, dziadkowie z obu stron też, więc waga nie stanowi aż tak dużego problemu. Samochód mam niezaduży, ale bagażnik wydawał mi się do tej pory dosyć pojemny, na pewno sprawdzę, czy wózek się mieści, zanim go kupię. Jak wrócę do pracy, to przewiduję podrzucanie dziecka do babci, wtedy na pewno często będę wózek przewozić, więc musi być poręczny i łatwy do złożenia. Zależy mi na dobrej amortyzacji, bo w okolicy sporo nie utwardzanych ścieżek spacerowych (las). Koszyk pod wózkiem - chyba aż tak istotny nie będzie, większe zakupy będziemy i tak robić samochodem, więc tylko na doraźne potrzeby, ale nie wiem jak to w rzeczywistości będzie wyglądało. Mąż wysoki, ja też nie jestem niska, więc na pewno musi być opcja regulacji rączki, ale to chyba wszystkie mają. Dziecko może być spore, ja się urodziłam 60cm, mąż 58 cm, oboje około 4 kg. Fotelik na pewno z tych bezpiecznych, więc jesli w zestawie nie będzie takiego, to najwyżej adaptery kupimy. Co jeszcze jest ważne????????
Kwestia finansowa - na razie nie narzekamy, być może na wózek znajdą się sponsorzy, a jeśli nie, to będziemy szukać tańszych opcji. Żeby wiedzieć za ile, muszę najpierw wiedzieć, co jest ważne, więc wrzucam tu tylko linki poglądowo. Wy jesteście mądre więc mi dużo merytorycznie podpowiecie :-):-):-), a cenowo jakoś to rozgryziemy z M.

Farfalla - cieszę się, że wszystko ok z dzieciaczkiem. Odpoczywaj!!!!!

Ewula - do inspiracji obiadowych polecam przepisy ze strony Kwestia Smaku - wszystkie pyszne i wszystkie wychodzą! Dla mnie dziewczyna jest mistrzem

Na (nie)zarażanie się polecam maseczki chirurgiczne jednorazowe dla obojga, częste mycie rąk mydłem, osobne ręczniki i spanie w oddzielnych łóżkach. Jak najdalej od zasmarkanych chusteczek, itp. Większość wirusówek roznosi się drogą kropelkową, więc reżim higieniczny najważniejszy.

Ostatnia edycja:
Malpawzoo, my też zakupy robimy raz na tydzień, ale koszyk duży się przydaje. Choćby jak jedziemy na niedzielę po Rynku sobie połazić - w koszyku jest sprzęt fotograficzny Męża, pieluchy na zmianę, chusteczki, woda do picia, jak dzieci małe to też jakieś tetry, ceratka do przewijania, ciuch na zmianę (bo nigdy nic nie wiadomo), ciuch na chłód, czasem jakieś chrupki, przekąski i sto tysięcy innych NIEZBĘDNYCH rzeczy ;)

Można to mieć oczywiście w plecaku albo w torbie do wózka, ale koszyk wygodniejszy moim zdaniem. Ja nie lubię jak mi coś na rączce wózka dynda ;)

Dla mnie dużo koszyk pod wózkiem też jest ważny, z resztą nawet w małym warzywniaku czasem trochę tego się nazbiera, a dodatkowo torba chusteczkami, piciem, czymś do zjedzenia, doubrania dla małego. Z to adapter do fotelika? Nie mieliśmy i nigdy nie odczułam jego braku. Na dłuższe zakupy zdrowiej dla malucha leżeć w gondoli, a przy szybkim wyskoku z auta do sklepu - fotelik na wózek na zakupy i już.

farfala ale swietne wiesci! mam nadzije ze wody juz sie uzupełnily i wyjdziesz jutro do domku:-)
ewula rowniez pysznosci robisz;-)ja dzisija babcine pierozki ruskie przywiozlam i bedziemy jesc 2 dni;-) wiec mam spokoj z obiadkiem:-)
marcia a jaka masz wyciskarke?przeszujkuje allegro i nie moge sie zdecydowac,tylko ja chce taka nie za droga.oby soczek pomogl;-)
ewa uwielbiam ryby,moglabym je jesc codziennie:-)

nie wiem co to bedzie za kilka tygodni bo juz teraz maluszek dosyc mocno daje o sobie znac...az czasami mysle zeby sie uspokoil bo polezec nie moge w spokoju:-D

aaa bylam dzisiaj u dentysty i dowiedzialam sie ze za tydzien bede miala podane znieczulenie,tylko mam sie zapytac ginekologa czy moge... ma to byc znieczulenie chyba bez adrenaliny(kurde nie wiem czy dobrze zrozumialam)..miałyscie cos takiego?

Farfalla - dobrze,że sytuacja się stabilizuje, teraz to już chyba nie ma wątpliwości co do L4?

Kurcze,ja dziś odebrałam wyniki badań krwi i moczu. Mocz ok, za to krew...mam za mało czerwonych krwinek, za niską hemoglobinę i za niski hematokryt..leukocytów znowu za dużo... eh, jutro idę do gina na NFZ (pierwszy raz będę u tego lekarza bo poprzedniego na NFZ zmieniłam) zobaczymy co powie...

reklama
Do góry