Dzięki dziewczyny za wszystkie sugestie wózkowe. Na razie postanowiłam na takie rzeczy jak kolor i cena nie patrzeć, interesuje mnie tylko funkcjonalność. Oczywiście, jak przyjdzie do zakupu, to będę nad jednym i drugim się zastanawiać. Chciałabym kupić taki wózek, w którym następne dziecko też będzie mogło jeździć, nie wiem czy to realne w ogóle?
Jeśli chodzi o moje oczekiwania wózkowe - mieszkam i będę mieszkać na parterze, dziadkowie z obu stron też, więc waga nie stanowi aż tak dużego problemu. Samochód mam niezaduży, ale bagażnik wydawał mi się do tej pory dosyć pojemny, na pewno sprawdzę, czy wózek się mieści, zanim go kupię. Jak wrócę do pracy, to przewiduję podrzucanie dziecka do babci, wtedy na pewno często będę wózek przewozić, więc musi być poręczny i łatwy do złożenia. Zależy mi na dobrej amortyzacji, bo w okolicy sporo nie utwardzanych ścieżek spacerowych (las). Koszyk pod wózkiem - chyba aż tak istotny nie będzie, większe zakupy będziemy i tak robić samochodem, więc tylko na doraźne potrzeby, ale nie wiem jak to w rzeczywistości będzie wyglądało. Mąż wysoki, ja też nie jestem niska, więc na pewno musi być opcja regulacji rączki, ale to chyba wszystkie mają. Dziecko może być spore, ja się urodziłam 60cm, mąż 58 cm, oboje około 4 kg. Fotelik na pewno z tych bezpiecznych, więc jesli w zestawie nie będzie takiego, to najwyżej adaptery kupimy. Co jeszcze jest ważne????????
Kwestia finansowa - na razie nie narzekamy, być może na wózek znajdą się sponsorzy, a jeśli nie, to będziemy szukać tańszych opcji. Żeby wiedzieć za ile, muszę najpierw wiedzieć, co jest ważne, więc wrzucam tu tylko linki poglądowo. Wy jesteście mądre więc mi dużo merytorycznie podpowiecie :-):-):-), a cenowo jakoś to rozgryziemy z M.
Farfalla - cieszę się, że wszystko ok z dzieciaczkiem. Odpoczywaj!!!!!
Ewula - do inspiracji obiadowych polecam przepisy ze strony Kwestia Smaku - wszystkie pyszne i wszystkie wychodzą! Dla mnie dziewczyna jest mistrzem
Na (nie)zarażanie się polecam maseczki chirurgiczne jednorazowe dla obojga, częste mycie rąk mydłem, osobne ręczniki i spanie w oddzielnych łóżkach. Jak najdalej od zasmarkanych chusteczek, itp. Większość wirusówek roznosi się drogą kropelkową, więc reżim higieniczny najważniejszy.