reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
mlodamama....kiedys moja siostra mi o takich objawach wspominala, pytala zatroskana czy ja nie ja takich objawow nie mam i wlasnie mowila ze nazywa sie to grzybica....O kurcze.....Czekajac na wizyte poczytaj w necie cos wiecej na ten temat

Jolcia- no to gratulacje! wszystko dobrze się układa- życzę wszelkiej pomyslności:-)
mlodamama- może idź do lekarza....prywatnie może ktoś przyjmuje w sobotę...albo na IP, jeśli ból brzucha będzie ostry...

grzybica i zapalenia są częste w ciąży i raczej niegroźne jeśli są w porę wyleczone...także wizyta u gina potrzebna

nic ide spac po dniu pełnym wrażeń

Młodamamo, do lekarza koniecznie. Dziwne, że nic nie dostałaś od razu. Wszystkie infekcje w ciąży się leczy, jest dużo bezpiecznych leków.
Ja jestem przewrażliwiona, bo z Anielą miałam non stop jakieś bakterie i najprawdopodobniej przez nie mi wody za wcześnie odeszły :/

Jolcia, gratulacje! A co to za branża?:)

Mnie się kiedyś marzyło otworzenie księgarni dla dzieci, z jakimś klubikiem i kawiarenką. Są takie pojedyncze miejsca w Polsce, ale na razie bardzo niewiele. Ale nie mam odwagi jakoś ;)

Mlodamamo najlepiej to z lekarzem skonsultować, może na izbę przyjęć, z takim czymś lepiej nie czekać! zdrówka życzę!!

Dziewczyny uwielbiam czytać, kiedy piszecie, że wizyty udane:):) to bijące serduszko to coś fantastycznego, chyba nigdy nie zapomnę tego co słyszałam na poniedziałkowej wizycie :-)

Ewa to hand made, od lat się tym zajmuję, poTworzę biżuterię i różne inne bibeloty;)
Ja też się długo zastanawiałam, ale stwierdziłam raz sie żyje pracy tak czy siak nie mam warto sprobować może się uda, już myślałam, że z tego nici bo wniosek składałam w maju - no i się udało:) pisz biznesplan i składaj w odpowiedniej instytucji! powodzenia!

Ostatnia edycja:
Ech, trochę Wam zazdroszczę tych pierwszych ciąż... To się tak mocno przeżywa.
Potem już starsze dzieci dają w kość i ciąża jakoś tak mija niepostrzeżenie. Przynajmniej u mnie. Cieszy się człowiek, wiadomo, ale nie ma już czasu na taką magię i poznawanie wszystkiego od początku :)

ewa a ja mam inaczej...Mlodo zaszlam w ciaze...Byl ten dreszczyk emocji,ale nawet nie pamietam czy piersi mnie bolaly czy brzuch,albo jakies inne objawy.Tylko wymioty pamietam do 4mca ciazy,tego nie zapomne.
A teraz kiedy planowane,troche starsza jestem i rok starania bylo strasznie sie denerwuje i zauwazam kazda dolegliwosc.

reklama
Violet, a to inna rzecz :)

Moje wszystkie planowane i wyczekane, no i przy pierwszej ciąży było najwięcej czasu, największe emocje, pierwsze usg itd. Urok "pierwszego razu" po prostu :)

Choć też wiele rzeczy wtedy pominęłam. I obiecywałam sobie, że druga ciąża będzie taka wychuchana, wygłaskana, no ale Franek miał rok jak pojawiły się dwie kreski, więc czasu nie miałam na chuchanie i dmuchanie. Do tego praca, studia dr... I tak jakoś zleciało...

Do góry