reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
mlodamama....kiedys moja siostra mi o takich objawach wspominala, pytala zatroskana czy ja nie ja takich objawow nie mam i wlasnie mowila ze nazywa sie to grzybica....O kurcze.....Czekajac na wizyte poczytaj w necie cos wiecej na ten temat

Jolcia- no to gratulacje! wszystko dobrze się układa- życzę wszelkiej pomyslności:-)
mlodamama- może idź do lekarza....prywatnie może ktoś przyjmuje w sobotę...albo na IP, jeśli ból brzucha będzie ostry...

grzybica i zapalenia są częste w ciąży i raczej niegroźne jeśli są w porę wyleczone...także wizyta u gina potrzebna

nic ide spac po dniu pełnym wrażeń

Młodamamo, do lekarza koniecznie. Dziwne, że nic nie dostałaś od razu. Wszystkie infekcje w ciąży się leczy, jest dużo bezpiecznych leków.
Ja jestem przewrażliwiona, bo z Anielą miałam non stop jakieś bakterie i najprawdopodobniej przez nie mi wody za wcześnie odeszły :/

Jolcia, gratulacje! A co to za branża?:)

Mnie się kiedyś marzyło otworzenie księgarni dla dzieci, z jakimś klubikiem i kawiarenką. Są takie pojedyncze miejsca w Polsce, ale na razie bardzo niewiele. Ale nie mam odwagi jakoś ;)

Mlodamamo najlepiej to z lekarzem skonsultować, może na izbę przyjęć, z takim czymś lepiej nie czekać! zdrówka życzę!!

Dziewczyny uwielbiam czytać, kiedy piszecie, że wizyty udane:):) to bijące serduszko to coś fantastycznego, chyba nigdy nie zapomnę tego co słyszałam na poniedziałkowej wizycie :-)

Ewa to hand made, od lat się tym zajmuję, poTworzę biżuterię i różne inne bibeloty;)
Ja też się długo zastanawiałam, ale stwierdziłam raz sie żyje pracy tak czy siak nie mam warto sprobować może się uda, już myślałam, że z tego nici bo wniosek składałam w maju - no i się udało:) pisz biznesplan i składaj w odpowiedniej instytucji! powodzenia!

Ostatnia edycja:
Ech, trochę Wam zazdroszczę tych pierwszych ciąż... To się tak mocno przeżywa.
Potem już starsze dzieci dają w kość i ciąża jakoś tak mija niepostrzeżenie. Przynajmniej u mnie. Cieszy się człowiek, wiadomo, ale nie ma już czasu na taką magię i poznawanie wszystkiego od początku :)

ewa a ja mam inaczej...Mlodo zaszlam w ciaze...Byl ten dreszczyk emocji,ale nawet nie pamietam czy piersi mnie bolaly czy brzuch,albo jakies inne objawy.Tylko wymioty pamietam do 4mca ciazy,tego nie zapomne.
A teraz kiedy planowane,troche starsza jestem i rok starania bylo strasznie sie denerwuje i zauwazam kazda dolegliwosc.

reklama
Violet, a to inna rzecz :)

Moje wszystkie planowane i wyczekane, no i przy pierwszej ciąży było najwięcej czasu, największe emocje, pierwsze usg itd. Urok "pierwszego razu" po prostu :)

Choć też wiele rzeczy wtedy pominęłam. I obiecywałam sobie, że druga ciąża będzie taka wychuchana, wygłaskana, no ale Franek miał rok jak pojawiły się dwie kreski, więc czasu nie miałam na chuchanie i dmuchanie. Do tego praca, studia dr... I tak jakoś zleciało...

Do góry